Do Kuby czyzbys był posiadaczem honorowego I dan w Oyama?
Nie, nie posiadam takowego. Ale znam kilka osób, które posiadają oraz powody, za które je otrzymali. I wystarczy mi.
Napisano Ponad rok temu
Do Kuby czyzbys był posiadaczem honorowego I dan w Oyama?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też znam nie które powody za ,które awansowali z 4 kyu na i dan ale możesz sie nimi podzielic innymi użytkownikami forum
Napisano Ponad rok temu
Ja też znam nie które powody za ,które awansowali z 4 kyu na i dan ale możesz sie nimi podzielic innymi użytkownikami forum
Karateka1, ja znam osoby, które dostały 2dan honorowy, posiadając już 1dan, który zdobyli w czasie normalnego egzaminu. Nie wypowiem się co do innych przypadków, bo byłoby to tylko gdybanie.
Nota bene 2dan też już zdali...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeciez to paranoja 2 dan honorowy i potem 1 dan egzaminacyjny .
Może ta orgaznizacja wybrała taki sposób. W końcu zawsze możesz założyć Karateka1-Do, w którym nie będzie danów, a ludzie będą nosili przy obi pamiątkowe katana i wakizashi , oczywiście w wykonaniu ala CepeliaCZy to nie jest ośmieszanie sie organizacji ? Jezeli jakieś stowarzyszenie chce kogos wyróżnić za prace instruktorska lub organizacyjna to wręcza sie jemu listy gratulacyjny,podziękowanie,nagrody rzeczowe i pamiatkowe ale ,żeby odrazy chlastać danami na prawo i lewo tu juz lekka przesada
Napisano Ponad rok temu
Przeciez to paranoja 2 dan honorowy i potem 1 dan egzaminacyjny .
Karateka1, czytaj proszę uważniej, ok?
Najpierw 1dan zdobyty podczas egzaminu, POTEM 2dan honorowy w uznaniu jakichś zasług, sądzę że nie prosili się o ten zaszczyt, jeszcze później 2dan zweryfikowany podczas kolejnego egzaminu. Czy to jasne? :-) Weekend idzie, rozumiem że człowiek myśli teraz już o wolnym...Może ta orgaznizacja wybrała taki sposób. W końcu zawsze możesz założyć Karateka1-Do, w którym nie będzie danów, a ludzie będą nosili przy obi pamiątkowe katana i wakizashi , oczywiście w wykonaniu ala CepeliaCZy to nie jest ośmieszanie sie organizacji ? Jezeli jakieś stowarzyszenie chce kogos wyróżnić za prace instruktorska lub organizacyjna to wręcza sie jemu listy gratulacyjny,podziękowanie,nagrody rzeczowe i pamiatkowe ale ,żeby odrazy chlastać danami na prawo i lewo tu juz lekka przesada
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ze też wam się chce tak brechać :roll: No ja rozumiem, że "mistrzowie" posiadajacy własne style to siętam mogąpokłucićo takie sprawy, bo tam chodzi przecież o sporą kasę. A le tutaj na forum nikt wam płacił nie będzie. Że oni sietam na górze kłucąto chociaż my moglibyśmy się jakoś solidaryzować . Karate to karate, i chyba nie ważne jaka organizacja i który dan honorowy. Ważne jak sie ćwiczy, jak się człowiek w tym czuje i jeszcze kilka innych oklepanych sloganów też jest ważne
Więc proponuje: Karatecy wszystkich organizacji jednoczmy się I jak to jużktośpisał: "Pax między karateki "
Napisano Ponad rok temu
Ze też wam się chce tak brechać :roll: No ja rozumiem, że "mistrzowie" posiadajacy własne style to siętam mogąpokłucićo takie sprawy, bo tam chodzi przecież o sporą kasę. A le tutaj na forum nikt wam płacił nie będzie. Że oni sietam na górze kłucąto chociaż my moglibyśmy się jakoś solidaryzować . Karate to karate, i chyba nie ważne jaka organizacja i który dan honorowy. Ważne jak sie ćwiczy, jak się człowiek w tym czuje i jeszcze kilka innych oklepanych sloganów też jest ważne
Więc proponuje: Karatecy wszystkich organizacji jednoczmy się I jak to jużktośpisał: "Pax między karateki "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mistrzowie nie walczą gdyż:
1. Uzyskali wyższy stan świadomości i nie musza zniżac się do tak prymitywnych form konfrontacji jak walka.
2. Mogą zabić przeciwnika wzrokiem - a to przecież pewna dyskwalifikacja.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu