Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no sorry kashoob ale bede musiał cie zablokowacMam zaczac rzucac nazwiskami, zeby pokazac, kto w Polsce potrafi przypierdolic Capoeira?
...nagle i bez ostrzezenia Pangol zaatakowal jkaims kopnieciem niczego nie spodziewajacego sie Kazame...
Napisano Ponad rok temu
...zobaczymy czy ci to wyjdzie w kolbudach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie na zaskoczeniu polega Capoeira-watpie by praktykujacy TKD,Karate,itd. nabierali z czasem Malicia,a Capoeirista Malici nabiera.
Napisano Ponad rok temu
A bencao i martelo to dobre kopniecia, tylko szkoda ze na treningach cwiczy sie je kopiac w powietrze, a jak w przeciwnika to bardzo lekko [nie wiem jak u Was]. Bardzo przydalby sie trening na workach imho.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U nas na treningach jest tak samo.U nas bencao kopiemy najczesciej "lekko" w rece drugiej osoby (raczej nikt nie chcialby dla treningu dostac kopa w brzuch, klatke lub twarz), a martelo lekko w rece lub w ramie drugiej osoby...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do elementow zaskoczenia: walka na ulicy to nie kampania napoleonska, nie ma czasu na taktyke, ataki flankami, podjazdy, jakies zwody.
A bencao i martelo to dobre kopniecia, tylko szkoda ze na treningach cwiczy sie je kopiac w powietrze, a jak w przeciwnika to bardzo lekko [nie wiem jak u Was]. Bardzo przydalby sie trening na workach imho.
Napisano Ponad rok temu
tu chyba mowa o Uirapuru...Jedni graja w rodzie delikatnie i ostroznie,a inni KOPIĄ NA SERIO...
Napisano Ponad rok temu
Co do Malicii i faktu,ze w wielu innych sztukach walki,jak np. TKD,Karate,BJJ itd. ,takie cos istnieje (tak przynajmniej ciebie zrozumialem):
Mozesz mi wytlumaczyc gdzie w TKD,Karate itd. jest Malicia,czy pojecie to jest Tobie w ogole znane?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uirapuru cwiczysz kopniecie odpychajace tak, ze tynk odpada?
![]()
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu