Najciekawsze kata
Napisano Ponad rok temu
Niektóre jednak wyróżniają się szczególnie...Piszcie o tych,które robią na Was największe wrażenie...
Napisano Ponad rok temu
trudne pytanie, chyba kankudai
kankudai...? :wink: yyy...? heh...poza tym, że długie, to nie wygląda bardzo efektownie. No, to tylko moje zdanie, ale tam większość ruchów jest ściągnęte z heianów.
Unsu, empi, sochin, nijushiho te (w wykonaniu moich "idoli" , bo sam jeszcze kaleczę...) wyglądają chyba najfajniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo cenię także Sanchin.Ciekawy sposób na wykorzystanie pozycji sanchin dachi pokazali kiedyś na Discovery przy trenujących goju-ryu.
Oprócz tego świetnie wygląda Tensho.Interesująco,zwłaszcza w drużynówce wygląda Saiha,lub jak kto woli (goju-ryu) Saifa.
Obecnie "wyżywam się" w Tsuki No Kata.Całkiem przyjemne... :-)
Napisano Ponad rok temu
Niemal w kazdej technice Ryu-te sa emementy z Naihanchi S.
Napisano Ponad rok temu
Nie z Heian-ów, tylko odwrotnie. Heian są stworzone m.in. na bazie Kanku.kankudai...? :wink: yyy...? heh...poza tym, że długie, to nie wygląda bardzo efektownie. No, to tylko moje zdanie, ale tam większość ruchów jest ściągnęte z heianów.
A mnie tam nie zależy na tym, żeby ładnie wyglądało. O!Unsu, empi, sochin, nijushiho te (w wykonaniu moich "idoli" , bo sam jeszcze kaleczę...) wyglądają chyba najfajniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jeszcze na zrozumieniu warto sie skupicRacja,Slasz.Czy to Kihon Sono Ichi czy Garyu,trzeba skupić się na dobrym wykonaniu!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1:0 dla Ciebie :wink:Nie z Heian-ów, tylko odwrotnie. Heian są stworzone m.in. na bazie Kanku.
A mnie tam nie zależy na tym, żeby ładnie wyglądało. O!
Nie no co wy! Po co sie starać przy kata, które nie wygląda czadersko, co?Racja,Slasz.Czy to Kihon Sono Ichi czy Garyu,trzeba skupić się na dobrym wykonaniu!
Ja tylko na pytanie odpowiadałem...
Jakie Waszym zdaniem jest najefektowniejsze kata?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co w czerwcu-kolejny egzamin?Następne,jakich się będziesz uczył-Taikyoku są też bardzo łatwe,o wiele ciekawsze niż Kihon Sono Ichi,w którym stoisz w zasadzie w miejscu 8)do czerwca musze sie ich nauczyc troche wiecej
Napisano Ponad rok temu
Slaszysz - heian (pinian) powstały głównie na bazie nieistniejących już prostych kata chanan, a z kanku dai wzięto tylko pewne elementy.
Napisano Ponad rok temu
Potwierdzam, miałem okazję widzieć. :-)Mnie się podoba hakaku (hakutsuru - biały żuraw) jest tylko mały problem niewiele osób je zna - jest trudne i bardzo widowiskowe.
No tak, zapomniałem o tym.Slaszysz - heian (pinian) powstały głównie na bazie nieistniejących już prostych kata chanan, a z kanku dai wzięto tylko pewne elementy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
głupie pytanie
- Ponad rok temu
-
POLSKA FEDERACJA SEITEDO KARATE
- Ponad rok temu
-
Sabaki Theory of Sparring