Najciekawsze kata
Napisano Ponad rok temu
np fajne mam wspomnienia z poczatkow jak robilem taka tekki shodan fakt ze w jednej lini ale wlasnie o to chodzilo jak sie robilo go na murku podczas zachodu slonca na tamie poprostu odjazd robilismy sobie tak codziennie na wypadzie ze znajomymi z karate
oprocz tego uwielbiam bassai dai i empi inne tez nei powiem ze nie bo lubie ogolnie takze to co wychodzi mi dobrze
Kata jest piekne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a szkoda bo to fajne takie tradycyjne prosto z wysp
Napisano Ponad rok temu
ile lat trenujesz jeśli już przerabiałeś Gojushiho? Przecież to kata jest dla baaaaaerdzo zaawansowanych. Jest bardzo dynamiczne jednocześnie piekielnie trudne jeśli chodzi o dobre wykonanie.
Napisano Ponad rok temu
Laser
ile lat trenujesz jeśli już przerabiałeś Gojushiho? Przecież to kata jest dla baaaaaerdzo zaawansowanych. Jest bardzo dynamiczne jednocześnie piekielnie trudne jeśli chodzi o dobre wykonanie.
kiedys na obozie gojushiho było przerabiane, jako dodatek bo z tego co pamiętam to ono standardowo nie wchodzi w skład gosoku. A ja sztuki walki 10 lat ćwicze.
Napisano Ponad rok temu
Z moich ulubionych to sanhin i tensho z goju ryu. Naihanchi z ryu te ktore ostatnio sporo męczę. ni no kata z gosoku. Calkiem lubilem jeszcze goju shi ho sho ale chyba juz zapomnialem go :-)
Gojyu Shi Ho Sho - bardzo wysokie (mistrzowskie) kata zdaje sie ...
Ni Jyu Shi Ho (24 kroki) też jest fajne - bardzo dynamiczne i technicznie piekielnie trudne - ale nie wiem czy jest w Gosoku ....
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kihon ichi no kata
Kihon ni no kata
Kihon san no kata
Kihon yon no kata
Uke no kata
Ni no kata
Gosoku
Ju hachi no tachi kata
Gosoku yodan
Gosoku godan
Denko getsu
Rikyu
Go no kata
Tamashi
Raiden
Kime no kata
Anso no kata
Źródło [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kata Gojushiho Dai i Sho oraz Nijushiho są w Shotokanie.
Napisano Ponad rok temu
A kiedyś oglądałem też na pokazie, jak taki mały Holender robił kata z kyokushin z podkładem muzycznym (gitarowym zresztą) i też ładne było. Seienchin się chyba nazywało, ale nie ochrzaniać mnie proszę, jak coś pomyliłem - to nie moja działka po prostu...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
o tak przepiękne kata, jest jedyne w swoim rodzaju...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
głupie pytanie
- Ponad rok temu
-
POLSKA FEDERACJA SEITEDO KARATE
- Ponad rok temu
-