co z tymi jajami???
Napisano Ponad rok temu
Strasznie wkurza mnie moja mama ciagla gadanka "nie jedz tyle jajek bo to niedobrze,bedziesz impotentem" itp itd
I stad takie pytanko ile max moge jajek dziennie jesc ???
Obecnie jem od 4 do 10 jajek dziennie.
Napisano Ponad rok temu
Yo
Strasznie wkurza mnie moja mama ciagla gadanka "nie jedz tyle jajek bo to niedobrze,bedziesz impotentem" itp itd
I stad takie pytanko ile max moge jajek dziennie jesc ???
Obecnie jem od 4 do 10 jajek dziennie.
wydaje mi sie ze 3 dziennie to wystarczajaca ilosc, 3 na 1 sniadanie i juz, a nastepne posilki to mozna jajka zastapic innymi produktami.
Napisano Ponad rok temu
Można ale po co skoro to takie dobre źródło białka, dobrych tłuszczów itp. Żółtka dobrze wpływają na stawy białko do budowy mięśni itd. Moim zdaniem impotencja wywołana zbyt dużą ilością jajek w diecie to jakaś bujda jest.wydaje mi sie ze 3 dziennie to wystarczajaca ilosc, 3 na 1 sniadanie i juz, a nastepne posilki to mozna jajka zastapic innymi produktami.
Napisano Ponad rok temu
Czyli moge sobie pyknąć 6 jajeczek na twardo na sniadanko i bede zyl
Ps: Jem tyle jajek bo mi sie rano nie chce nic robic a jaja rzuce do wody 5 minut i gotowe, wystarczy obrac
Napisano Ponad rok temu
Ja tam jadłem np. 7 jajek dziennie i dziewczyna jakoś nie narzekała Ogólnie lubię jajka i kiedy moge to jem i nic specjalnego się nie dzieje. PS. widze że nie tylko wam rodzice trują o szkodliwości dużej ilości jajek.Wiesz chudy jakie starsi ludzie maja poglady i spojrzenie na swiat
Czyli moge sobie pyknąć 6 jajeczek na twardo na sniadanko i bede zyl
Ps: Jem tyle jajek bo mi sie rano nie chce nic robic a jaja rzuce do wody 5 minut i gotowe, wystarczy obrac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaja- impotencja
Mieso-skleroza
Ryż- chinczyk
Jedynie nie marudzi jak jem zupy,co zdarza mi sie bardzo rzadko bo nie chce marnowac powieszchni uzytkowej sadla na jaka tam wode metna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osoba intensywnie ćwicząca i odpowiednio się odżywiająca nie powinna mieć problemu z cholesterolem.Wiecie co to jest skaza białkowa? , dużo cholesterolu
Napisano Ponad rok temu
Osoba intensywnie ćwicząca i odpowiednio się odżywiająca nie powinna mieć problemu z cholesterolem.
ja tam jak jem wiecej jajek to wywalam zółtka
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Ja uważam że dziennie można śmiało jeść te 3-4 całe jajka, jak by człowiek patrzył na to co Mu szkodzi to wiele osób by przestało jeść to co je na co dzień. Czasami niewiedza jest Błogosławieństwem - wiele starych teorii zostało już obalonych, tak jak np. w przypadku szkodliwości jajekMi to matka stwarza problemy
Jaja- impotencja
Mieso-skleroza
Ryż- chinczyk
Jedynie nie marudzi jak jem zupy,co zdarza mi sie bardzo rzadko bo nie chce marnowac powieszchni uzytkowej sadla na jaka tam wode metna
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Jakby się tak zastanowić i wyeliminować prosukty które choć troche działają na niekorzyść organizmu (wywołują alergię, niszczą florę jelitową czy jeszcze inne pierdoły) to ludzie by jechali na samej wodzie i to ostrożnie bo za gorąca działa szkodliwie na szkliwo a za zimna na gardło tak więc zostaje tylko woda i nieliczne produkty spożywcze NATURALNE oczywiście.Ja uważam że dziennie można śmiało jeść te 3-4 całe jajka, jak by człowiek patrzył na to co Mu szkodzi to wiele osób by przestało jeść to co je na co dzień. Czasami niewiedza jest Błogosławieństwem - wiele starych teorii zostało już obalonych, tak jak np. w przypadku szkodliwości jajek
Napisano Ponad rok temu
ja tam jak jem wiecej jajek to wywalam zółtka
Ja robie tak samo.Jednym z powodów jest to o czym jest temat a drugie od hooja choresteloru ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Matka Ci tak gada - bo "istnieje taki mit" ,że jak zaduzo porzerasz zółtek to Ci to szkodzi , na to na co mówiła
Ja robie tak samo.Jednym z powodów jest to o czym jest temat a drugie od hooja choresteloru ...
Tobie to chyba ten cholesterol nie zaszkodzi
Ja też zawsze jem całe, białko biorę tylko do jakiś własnej roboty odżywek białkowych
Napisano Ponad rok temu