POMOCY!Jak walczyć z niedowagą?
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegoś czasu zaczełem ćwiczyć i niedowaga zaczeła mi przeszkadzać!
Od np:brzuszków robią mi sie obtarcia!
Jak upadam na glebe to na kości!
Mam nadziej ze potraktujecie ten temat powaznie!
Znacie moze jakis sposób na nabranie masy(wykluczam tu sterydy czy odżywki),może z własnego doświadczenia!
Tak dla ścisłości to mam 20 lat i jak na chłopaka który mierzy 186 mam jakieś 20 kilo niedowagi!Powinienem ważyc 80!
Napisano Ponad rok temu
Co mozesz robic ... jedz ryz i warzywa. Duzo. To jedna z dobrych rzeczy. Poza tym jajka. Przydaje sie tez mieso - jako staly element obiadu. Poza tym jedz miedzy posilkami - owoce, orzeszki ziemne itp Zrezygnuj z cwiczen spalajacych takich jak cwiczenia aerobowe. Przezuc sie na cwiczenia zwiekszajace sile i mase - podnoszenie ciezarow - rob wolne i duze serie zamiast malych i szybkich.
Po pewnym wraz z rownomiernym cwiczeniem powinienes uzyskac jakis wzrost.
Szkoda, ze nie chcesz odzywkami sie troche uzupelnic.
Napisano Ponad rok temu
Co do odżywek to miałem taką białkową!Piłem ją 3 razy dzienie i nic nie pomogła!
Może była jakaś słaba albo nieodpowiednia!
Znasz może jakąś dobrą która mi pomoże ale też nie zrujnuje finansowo!
Może jakieś linki do stron!
Znasz może jakąś diete sprawdzoną która komus pomogła,taką np na tydzień zrospisaniem co codzienie jeść i w jakich proporcjach.
A co do twojej wagi,to chciałbym tyle miec i juz bym sie niczym nie martwił.
Ps.A co do ćwiczeń fizycznych znasz może jakieś konkretne!
Jakie serie, czym ,może takie np domowe bez uzycia siłowni , co prawda ławeczke do ćiczeń mam w domu!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam problem z moją niedowagą!
Od jakiegoś czasu zaczełem ćwiczyć i niedowaga zaczeła mi przeszkadzać!
Od np:brzuszków robią mi sie obtarcia!
Jak upadam na glebe to na kości!
Mam nadziej ze potraktujecie ten temat powaznie!
Znacie moze jakis sposób na nabranie masy(wykluczam tu sterydy czy odżywki),może z własnego doświadczenia!
Tak dla ścisłości to mam 20 lat i jak na chłopaka który mierzy 186 mam jakieś 20 kilo niedowagi!Powinienem ważyc 80!
Z wiekiem zacznie Ci wagi przybywac.Obys potem nie marudzil ze masz jej za duzo :wink:
A jak chcesz szybko przybrac na wadze to jedz duzo dan miesnych zawieracjacy weglowodany (kurczaki) jak rowniez wszelkiego rodzaju jedzenie zawierajace bialko.
Napisano Ponad rok temu
Mam nadziej że zate 3 lat będe walczył z nadwagą,słodkie mazenia!
Ale jak narazie jem wszystko co tylko sie da,szczególnie wieczorami i w nocy bo podobno to najlepszy sposób i nic!
Napisano Ponad rok temu
Co do obrzerania sie w nocy to glupota. Rownie dobrze mozesz usiasc w fotelu i caly dzien ogladac tv wcinajac czekoladki i chipsy. Jedyne co zyskasz to pare kg pieknego tluszczu.
Napisano Ponad rok temu
Przypomniał mi się wfista z mojej podstawówki, odżywiający się piwem i kiełbasą ...zmarł parę lat temu na zawał...
Aha- jak robią Ci się obtarcia? 8O
Napisano Ponad rok temu
Odpusc sobie jedzenie na noc - szkodzisz ukladowi trawiennemu tylko i nic nie zyskasz oprocz zbednego tluszczu jak powiedzial Yarecki oraz rozwalisz sobie tzn rozepchniesz zoladek.Dzieki!
Mam nadziej że zate 3 lat będe walczył z nadwagą,słodkie mazenia!
Ale jak narazie jem wszystko co tylko sie da,szczególnie wieczorami i w nocy bo podobno to najlepszy sposób i nic!
Tak poza tym to rzeczywiscie mozesz przytyc z czasem jak jeszcze mlody jestes albo mozesz miec problemy z przybraniem wagi uwarunkowane przez organizm.
Polecam szczegolnie ryby i kurczaki ale nie wolno zapomniec o czerwony miesie - schabowy tez dobra rzecz. Poza tym ja szczerze mowiac zastapilbym krochmal tzn ziemniaki ryzem. Duzo mleka - rano i wieczorem.
Co do cwiczen to jak masz laweczke w domu - farciarz - to wyciskaj sobie powoli duze ciezary na klatke ( tfu tfu to znaczy duze jak dla ciebie - nie wpieprz sobie takiego co ci klatke zarwie, zawsze kombinuj z ciezarem na takim poziomie byc mogl zrobic powiedzmy 5 powtorzen - wolnych i pelnych - jak zaczniesz robic to z palcem w dupie to zwieksz obciazenie).
Poza tym mozesz robic cwiczenia na triceps tzn kladziesz sie i wyciskasz za glowa - zasada robienia podobnie jak powyzej. Stojac mozesz unosic na bicepsie - tez zasad powyzsza dziala itp Kombinacji moze byc duzo.
Nawet pompki staraj sie robic wolniej i pelniejsze niz takie dynamiczne - serie oczywiscie do bolu.
Tak wogole to da sie zrobic wszystko w domu - sam nie mam czasu wiec swoje muskulatura paralitycznego jeza wyciaga w domu trenujac na zasadzie - pompeczki, opuszczenia na tricepsie, przysiady, opuszczanie na barkach, martwy ciag itp Ciezar zawsze sie jakis znajdzie do pomocy.
Napisano Ponad rok temu
Ja przy 181 waze 80kg,wez sie do roboty
Napisano Ponad rok temu
xBarteKx te obtarcia najczęściej powstają np:na plecach od brzuszków,poprostu kość ogonowa troche mi przeszkadza!
Chce troche masy i przerobić to w mięśnie a np:po brzuszkach robi mi sie obtercie i na jakiś czas odpuszczam sobie bo mi te rany krwawią.
Gumiś od odrzywek udało mi sie przytyc 2 kg poczym w ciągu tygodnia straciłem to i zrobiły mi sie roztepy.
Słoniak o co chodzi z tą tarczycą,to może miec jakiś wpływ?
Z waszych opini wynika że ryż i kurczak to dobry sposób,no i dużo białka!
Napisano Ponad rok temu
Hesu - jak ci sie zrobilo po stracie 2kg rozstepy ?Gumiś od odrzywek udało mi sie przytyc 2 kg poczym w ciągu tygodnia straciłem to i zrobiły mi sie roztepy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha .. ty moze przestan tak liczyc ta wage bo zwariujesz hehehe.. wez sie do roboty i nabijaj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widze że się na tym znasz!
Napisano Ponad rok temu
Podziel się później wnioskami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kriokomora - opinie o skuteczności