Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z wyższym przeciwnikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

budo_3mbri0n
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 195 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Walka z wyższym przeciwnikiem

Jak to mawia nasz sensei jezeli jestes szybki to tylko do pierwszego trafienia potem jestes tylko dobrze trafiony ale mowi takze ze jezeli bedziemy silini i dynamiczni nie zaszkodzi .. :P wiec fajnie byc szybkim .. i dobrym technicznie miskiem :P :)

chodzace uniwersum? :) :wink:
  • 0

budo_carter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 184 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pepe czy ty uważasz że największy wpływ na siłe ma masa mięśniowa :?: 8O
Czyli masa=siła :?:
Jeżeli tak to lekko sie mylisz. Nie zawsze masa idzie w parze z siłą.
Nie zapomnij że są odżywki i sterydy które ida tylko w siłę a nie w mase :)
Nieżycze ci żebys kiedyś trafił na ulicy lub ringu(macie) na kolesia który będzie wyglądał jak chuchro a wymiecie cie jednym ciosem.

A żeby byc fajnie szybkim, dynamicznym i dobrym technicznie musiał bys rzucic wszystko i tylko treningi na siłowni a potem sparingi i treningi techniczne. A przecietnego Polaka na takie życie nie stać :)
Chociasz są wyjątki i ludzie którzy maja do tego smykałke i predyspozycje :)
  • 0

budo_mrhole
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w nogi i na glebe... no tak !! a jesli walczy sie na zasadach boksu??
moja sparingpartner jest ode mnie wyzszy prawie glowe, ale jest lzejszy jakies 7-8kg. i jak z nim wygrac?? jest szybki - trenuje ponad rok, a mnie uczy od 3 miesiecy... obija mi ryja jak chce...ja go czasem tylko trafie czysto. do tego jeszcze wali same proste. jak przykladalismy sobie ramiona to niby mamy taka sama ich dlugosc.

a jak walczyc ciezszym?? mi sie wydaje, ze trzeba go troche kondycyjnie rozwalic. poskakac wokol niego. jesli nic nie trenuje to szybko sie zmeczy, a jak trenuje - to mamy pecha. jesli bedziemy tak sobie skakac i punktowac go prostymi to sie wkurzy i albo nas zabije, albo sie odsloni na jakis mocniejszy cios... takie zbieranie lewego prostego na twarz (nawet slabego - symbolicznego w sparingach) jest bardzo wkurzajace, a jesli ty jeszze nie morzesz goscie trafic...
to tak jak z mucha: ganiasz ja bo calym domu z gazeta, jestes zziajany a ona siada ci na nosie....
to sa moje wlasne opinie i przemyslenia + wiedza po sparingach.
nie walczylem jeszcze z duzo wyzszym i ciezszym, wiec moze jakis bokser lub kickboxer sie wypowie na ten temat (chodzi mi o walke bokserska)
pozdrawiam
  • 0

budo_aklaw
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 599 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak jest wyzszy to zazwyczaj lapiej w pol dystansie sie walczy z takim przciwnikiem na zwodach mialme kolesia o glowe wyzszego i i z nim przegralem lapal mnie caly czas jak byl pol dystans a sedzie nie dawal mu zadnych ostrzezen nie wiem czemu ale w pol dystansie masz wieksze szanse z takim przeciwnikiem bo walisz sierpy no i mosisz sie dluzo na chodzic podczas walki :)

budo_pedro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 218 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak to co robimy.. czekamy na atak, zejscie z linni ów ataku, przejecie, wytracenie, rzut, kontrola, fatality.. czyste aikido :D

:twisted: no tak by bylo fajnie.. 8) ale..
moze zaczac uciekac i w biegu porwac z chodnika jakas ceglowke albo kostke brukowa , odwrocic sie i **@@#&^@&#^ :D .. gorzej jak nie trafimy za pierwszym razem, bo wtedy trzeba 2x szybciej uciekac.. :roll:
:) :twisted: 8) :) :lol:
  • 0

budo_3mbri0n
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 195 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak to co robimy.. czekamy na atak, zejscie z linni ów ataku, przejecie, wytracenie, rzut, kontrola, fatality.. czyste aikido :D

:twisted: no tak by bylo fajnie.. 8) ale..
moze zaczac uciekac i w biegu porwac z chodnika jakas ceglowke albo kostke brukowa , odwrocic sie i **@@#&^@&#^ :D .. gorzej jak nie trafimy za pierwszym razem, bo wtedy trzeba 2x szybciej uciekac.. :roll:
:) :twisted: 8) :) :lol:

tak, 2 razy wiekszy od Ciebie kolo zasoowa Ci za plecami, zatrzymujesz sie, schylasz by chwycic cegowke i...budzisz sie w szpitalu :wink: 8) Czlek Ci wjedzie w plecy jak ciezarowka w malucha, a jak nie padniesz od razu to mash pewne butowanko.
3mbri0n
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024