Walka z wyższym przeciwnikiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem bo ja waze 78 kg wiem co kolo tej wagi co podalas i jestem raczej wysoki ( ok 189cm) ale sila sie wytrenowala i sciegna. Wchodze w klientow wiec i to robi male zaskoczenie , ze chce w klincz .. ale wole dystans ( piesci szczegolnie) .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co robie:
1. Low kick, zwarcie i napir... łokciami jak mozna kolano. Cały czas staram się iśc do przodu napierając na niego chcąc go wywrócić.
2. Wejście w nogi ala Sakubara(Pride) czyli podpuszczam żeby mnie kopnoł , unikam ciosu i prawie na strzałke skacze w kulasy przewracając go, dosiadanie i rodeo tłuke aż albo mnie zrzuci albo....
3.Jak masz mocne plecy to możesz sprubować na "biedronke"
Schylasz się chronisz twarz i tak zgięty w odwróconą litere L wjeżdżasz mu w brzuch. On ładuje cię po plerach a ty mu masakrujesz brzuch, nerki , walisz w splot, lub w jajka 8O
4.Albo Skracam dystans tak żeby doszło do klinczu, prubóje wyskoczyć do góry,lub podnieść się na palce z impetem tak żeby trafić go głową w końcówke brody.
Skróć dystans,dąż do zwarcia,próbuj przewrócić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po to zeby wyrownac szanse,stary sprawdzony sposób z Muay Thai...front kick,proste na twarz lub łokcie i wtedy końcówka...po co od razu się tulić?
Napisano Ponad rok temu
Mój brachol jest o 10 cm wyzszy i o 10 kg cięższy niż ja.
Co robie:
1. Low kick, zwarcie i napir... łokciami jak mozna kolano. Cały czas staram się iśc do przodu napierając na niego chcąc go wywrócić.
2. Wejście w nogi ala Sakubara(Pride) czyli podpuszczam żeby mnie kopnoł , unikam ciosu i prawie na strzałke skacze w kulasy przewracając go, dosiadanie i rodeo tłuke aż albo mnie zrzuci albo....
3.Jak masz mocne plecy to możesz sprubować na "biedronke"
Schylasz się chronisz twarz i tak zgięty w odwróconą litere L wjeżdżasz mu w brzuch. On ładuje cię po plerach a ty mu masakrujesz brzuch, nerki , walisz w splot, lub w jajka 8O
4.Albo Skracam dystans tak żeby doszło do klinczu, prubóje wyskoczyć do góry,lub podnieść się na palce z impetem tak żeby trafić go głową w końcówke brody.
Skróć dystans,dąż do zwarcia,próbuj przewrócić.
HEHE juz wiem jak z nim walczyc :wink:
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia z wielgusami zycze 8)
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz sie lac na uderzenia to pol dystans i zwarcie tylko to wchodzi w rachube sierpy chaki itd jesli chcesz na chwyty to zwykla parterowka to co ucza na bjj ja bym zaczol od lewego prostego ze by dojsc do goscia pozniej wejscie w nogi lub atak na pas z podcieciem do parteru a potem tuc na ziemi ile wlezie
_________
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys gosc trenujacy ochroniarzy - bramkarzy powiedzial , ze lepiej byc szybszym niz zwalistym klockiem - taki tez sie przydaje ale kosy na brzuch nie zatrzyma.
Napisano Ponad rok temu
Lepiej byc szybkim niz cięższym!!!!!
co z tego że wyglądzas jak Arnold kiedy nie jesteś w stanie trafić opprzeciwnika który skacze dookoła ciebie i napier... jak popadnie. oczywiście że 1 twój cios by go zabił ale traf go wpierw
Napisano Ponad rok temu
Wyrównać szanse???Na ulicy?????????? W jakim celu?po to zeby wyrownac szanse,
Mam wykończyć i basta.W zwarciu on jest blizej i ma szanse zrobic mi kuku.A tak limo
Napisano Ponad rok temu
bo inaczej ma wiekszy zasieg i o wiele trudniej bedzie go traficpo to zeby wyrownac szanse,
Wyrównać szanse???Na ulicy?????????? W jakim celu?
Mam wykończyć i basta.W zwarciu on jest blizej i ma szanse zrobic mi kuku.A tak limo
Napisano Ponad rok temu
a w dystansie przewaga jest po jego stronie (dluzsze rece i nogi)Wyrównać szanse???Na ulicy?????????? W jakim celu?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oyama Karate
- Ponad rok temu
-
kobieta na ulicy - z innej strony
- Ponad rok temu
-
25 gosci + 5 lomow + 20 kijow = o kurwa co za swiat
- Ponad rok temu
-
Noz na ulicy ?
- Ponad rok temu
-
dwa kopniecia
- Ponad rok temu
-
Poszukiwanie chętnych do sparrignu.
- Ponad rok temu
-
Styl-laczony -> jedyna alternatywa ulicy.
- Ponad rok temu
-
Rozczarowanie Policja - chyba off-topic (off-forum?)
- Ponad rok temu
-
Uzbrojony napastnik
- Ponad rok temu
-
Bójka z dresiarą
- Ponad rok temu