Firmowa technika
Napisano Ponad rok temu
Co robicie? Jakich technik uzywacie, których jesteście pewni?
Osobiście preferuję mawashi geri na łeb. Staram się zaskoczyć przeciwnika, t.z.n. nie dopuścić aby przyjął gardę chroniąca twarz.
Po średnio silnym uderzeniu koleś jest oszołomiony jeśli nie znokautowany.
W technikach bokserskich nie za pewnie się czuję, cios z dyni gdy spróbowałem to dostałem w kontrze butelką, kop w jaja wcale nie jest taki nokautujący (trzeba dobrze trafić).
Napisano Ponad rok temu
chociaz moze sie zdarzyc, ze on biega szybciej ode mnie.. :roll: wtedy trzeba sciemniac.. np.. " o ! patrz ! samolot" on sie odwraca a my czmych za rog i dluga 8)
Napisano Ponad rok temu
Możemy też spróbować kogoś zaczrować albo zabić śmiechem
Napisano Ponad rok temu
Na ulice, lewy prosty (może być dwa razy), prawy, lewy uppercut i lowk. Zazwyczaj na dobry początek wystarcza
Napisano Ponad rok temu
Na krotki ( co za zbieg okolicznosci ) idelanie to co jest w kombinacji Jarka i jak on napisam po takim entr'e , przewaznie nie trzeba przechodzic do glownego dania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedys musialem zastosowac metode szybkich trampek ale widze katem oka ze jeden z kolesi pedzi za mna jak maly parowozik wiec zrobilem nagly stop z piescia wyciagnieta w jego facjate. No, zatrzymalo mu to glowe, ale nogi pobiegly dalej , jak na filmach
Napisano Ponad rok temu
chodziło mi że jak sobie masz solóweczke z JEDNYM typem(jeżeli nie ma w pobliżu kilku kumpli) to możesz sobie pozwolić na jakieś wymyślne i skompolikowane, ale skuteczne i pewne techniki w których czujesz się pewnie.
Nie chce być nie grzeczny, bo jestem tu nowy, ale BUCowi chodziło o FIRMOWE TECHNIKI - moją może być kopnięcie z obrotu 8) , Twoją natomiast lewy prosty (może być dwa razy), prawy, lewy uppercut i lowk :wink: .
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pojecie firmowe ,dla mnie oznacza techniki ktore firmuja twoja osobe , czyli twoja specjalizacje , a nie efektownosc .
Napisano Ponad rok temu
Mnie nie chodziło o to żeby w walce używać tylko i wyłączie obrotowca, normalną rzeczą jest kiedy masz już jakąś technikę opracowaną perfekcyjnie to będziesz ją wykonywał nawet o niej nie myśląc, NIE ZAWSZE patrząc czy jest ona skuteczna czy też nie.
A co do Chong Lee(nie mnie oczywiście , tego prawdziwego ) - w wieku 5 lat zaczął trenować JI DO KWON u Chyong Byung Wha - w owym czasie przodującego mistrza tae kwon do. W efekcie mając lat 7 został najmłodszym z czarnych pasów. W 11 lat trafił do akademii thai boxu.
Później z tego co wiem to przeniósł się do Stanów.
Napisano Ponad rok temu
A co do tego no, Chong Lee - nie znam człowieka Ale jak miał w wieku 7 lat cirnyj pojas to i nie bardzo chcę poznać, zwłaszcza jego nauczyciela.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Samoobrona aby była skuteczna musi być najprostsza jak to tylko możliwe, bez zbędnych ruchów.
MARDRAs
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
moj kolega ma zwyczaj w dyskotece walic najpierw dlonia w krocze (ma swobodnie opuszczone rece) druga reka w tym samym czasie sie podnosi i wali z lokcia w twarz - oczywiscie tez trzeba byc blisko do kolesia
a z tymi mawashi na glowe to nie przesadzajcie... ja juz widzialem pare ofiar wlasnej glupoty tzn wielbicieli walania mawashi zawsze i wszedzie i to zawsze na glowe :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
technika
- Ponad rok temu
-
krew z nosa
- Ponad rok temu
-
Pomóc czy nie???