Plusy i minusy Taekwondo
Napisano Ponad rok temu
Moim skromnym zdaniem takie treningi sa ciekawsze i "chyba" bardziej porzyteczne... :wink:
Wtedy Taekwondo nie ma absolutnie zadnych minusoow
Napisano Ponad rok temu
jakby wszystko zależalo od trenera to potencjalnie mogłbyś być zabijaką nie do pokowania świcząc tsunami karate :balisong3:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj, to bedzie dluuuugo... bardzo... moze nigdy?jak dlugo nalezy trenowac ta sztuke walki zeby moc to wykorzystac na ulicy.
To niestety raczej nie TKDGłownie to chodzi mi o to abym mogl sie szybko nauczyc walczyc (bronic sie na ulicy).
Chyba, ze bedziesz mial wyjatkowe szczescie i trafisz na konkretnego nauczyciela walki wrecz. Ale, jak juz wspomnialem, to raczej nie TKD...
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
jak dlugo nalezy trenowac ta sztuke walki zeby moc to wykorzystac na ulicy.
trenować można całe życie, ale kiedy już zaczniesz trenować TKD to zobaczysz że będziesz oczekiwał czegoś więcej niż tylko skuteczności na ulicy.
Napisano Ponad rok temu
Mozna tez potem wykorzystana wiedze wykorzystac na ulicy (oczywiscie tylko i wylacznie w samoobronie )
Napisano Ponad rok temu
AMEN!Dla mnie Taekwondo, to przede wszystkim sposoob na zycie... Nie ma nic lepszego po ciezkim dniu w szkole/na uczelni/w pracy (nie potrzebne skreslic) jak potezna dawka wyzywy
Mozna tez potem wykorzystana wiedze wykorzystac na ulicy (oczywiscie tylko i wylacznie w samoobronie )
kto nie trenuje nie zrozumie 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do skutecznosci (wiem ze to nie ten temat ) to przyklad Lukasza Jurkowskiego powinien wystarczyc. Zgoda trenuje on rozne MA ale jego glowna sztuka walki jest ITF TaeKwon-Do.
W ostatnim wywiadzie Juras powiedział, że w zasadzie zakończył juz swoją karierę w TKD. Co do stylu... cytuję: "Nie mogę powiedzieć, że wygrywam dzięki Taekwon-Do, bo większość walk wygrywałem w parterze. Ale jeżeli chodzi o poruszanie i tego typu rzeczy to jest najlepsze, co może być. "
Pozdrawiam
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Nie podoba mi się mała ilość samoobrony, padów i różnych technik z np. judo.
Mało jest także kopnięć i uderzeń łokciami...
Ale ogólnie TKD bardzo mi się podoba
Napisano Ponad rok temu
w TKD podoba mi się różnorodność kopnięć...
...Mało jest także kopnięć...
sam sobie zaprzeczasz
ad. temat:
+ nogi, dynamika, ciekawe "kopnięcia widowiskowe"
-za mało elementów hosinsul (rzuty, grapple, pady, parter - no dobra to niedokońca jest hosinsul), krokówki tylko na jedną stronę (zawsze mnie to zastanawiało), lowy , sierpy i haki w sportowej
Napisano Ponad rok temu
Mało jest także kopnięć kolanami i uderzeń łokciami :wink:
Sorki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- następny dopiero we wtorek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film