Re: Dieta na mase do oceny. 72kg
ooo prosze, jaka szybka odpowiedz.
a wiec postaram sie sniadanie dobic kalorycznie jak sie tylko da, wiec jutro prztestuje to co pisales. mam zrobic z tego omlet, tak ? moglbys to dokladnie rozpisac ? wbijam 2 pelne jaja + do tego 3 bialka bez zoltka, smaze omlet, sype na to owsiane, tak ?
ok, wiec banany bede brac 2-3 dla zaspokojenia weglowodanowego po treningu, tak ? w plecaku bedzie sobie czekac szejk bialkowy.
danie z miesem 2x, czyli przed i po treningu.
kolacja to zapomnialem dopisac, ze mial byc wlasnie wiejski, tylko ze zapomnialem kupic, a juz na noc teraz pchac w siebie nie chcialem weglowodanow zadnych, bo chcialbym jak najbardziej spalic brzuch, to bedzie szybciej kaloryferek widac, bo wiele do spalania nie mam.
zapomnialem tez dopisac, ze owoce typu jablka, mandarynki itp jem jeszcze w trakcie dnia. : )
cos dalej jeszcze ? zamiennie kasza/makaron/ryz oraz zamiennie mieso kurczak/wolowina ? ogolem jest w miare poprawnie, tylko zebym zwiekszyl kalorycznosc oraz mial porzadny posilek przed treningiem, tak ?
przy okazji, kalorycznosc wtedy podbije do 3000 okolo, wiec bedzie przebite zapotrzebowanie o 600, wiec bedzie jak najbardziej w porzadku, tylko martwi mnie tak mala ilosc carbo.
edit: wiec sniadanie zamiast jajek wejdzie jakas kombinacja, co polecacie w takim razie ?
bialko pic wlasnie w jakich porach ? pilem po sniadaniu oraz po kolacji. zmienic na po treningu oraz na noc ?
aaa, no i jest to dieta na dzien wolny od szkoly.
jak mam sobie to wszystko rozplanowac na tygodniu ? cos w szkole bede musial jesc do godziny 15 od 8. normalnie mialem 5 podwojnych kanapek z wedlina, serem, jakims ogorkiem czy pomidorem. ostatnio dorzucicilem jajko na twardo do kanapek, ale chyba bedzie trzeba cos innego brac w pojemniczek zamiast kanapek. pytanie tylko co. : )