Dieta na mase do oceny. 72kg
Napisano Ponad rok temu
dieta na dzien wolny.
ŚNIADANIE
jajecznica z 3 jaj + 5 kromek chleba
TRENING
(wracajac banan)
PO TRENINGU
300g makaronu rurek
150g gotowanej piersi z kurczaka
100g brokuł gotowanych
KOLEJNY POSILEK
250g makaronu rurek
160g twarogu chudego
KOLACJA
3 kromki chleba
3 jaja na miekko
DO TEGO PODBICIE BIALKOWE DWOMA SZEJKAMI MEX WHEY Z MLEKIEM
podczas calego dnia wlalem w siebie na oko 2 litry wody.
lacznie wyszlo 200g bialka 250g weglowodanow 2300 kalorii
cos martwi mnie mala ilosc weglowodanow. ogolnie jeszcze gdzies bym wepchnal jakis posilek co by to troche podbic.
makaron zamiennie z ryzem, kasza, czasem ziemniakami. prosze o odpowiedz co jest nie tak, bo cos czuje, ze jakis blad popelnilem.
Napisano Ponad rok temu
zmieniasz naŚNIADANIE
jajecznica z 3 jaj + 5 kromek chleba
2cale jaja, 3 bialka, 100g owsianych = placek z tego
tu zeby podbic kalorie taki placek mozesz wysmarowac jogurtem naturalnym, posypac go rodzynkami i orzechami+ jakies owoce, jak sie postarasz na 700-800 kcal z niego wyjdziesz, dasz rade wiecej zjesc to dosyp do 150g owsianki
TRENING
przed treningiem musisz cos zjesc konkretnego tj:
150g makaronu rurek
100g brokuł gotowanych
a po treningu jesz ze 2-3 banany i to białko co masz a potem od razu w domu:
150g makaronu rurek
100g brokuł gotowanych
KOLEJNY POSILEK
250g makaronu rurek
150g twarogu chudego
200g serka wiejskiego, 10g oliwy z oliwekKOLACJA
uzywaj tej oliwy do obiadów tak po 5g,
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
malo , pij wiecejpodczas calego dnia wlalem w siebie na oko 2 litry wody.
TRENING
(wracajac banan)
PO TRENINGU
300g makaronu rurek
100g brokuł gotowanych
po treningu do banana jeszcze bialko wypij
posilek do godziny pozniej
skoro cwiczysz rano to ja proponuje zamiast jajek zmieszac platki owsiane i bialko , do tego banan moze byc
jak zjesz jajka to minie kilka godzin zanim zostana strawione a rano potrzebne jest jakies szybkie bialko
Napisano Ponad rok temu
a wiec postaram sie sniadanie dobic kalorycznie jak sie tylko da, wiec jutro prztestuje to co pisales. mam zrobic z tego omlet, tak ? moglbys to dokladnie rozpisac ? wbijam 2 pelne jaja + do tego 3 bialka bez zoltka, smaze omlet, sype na to owsiane, tak ?
ok, wiec banany bede brac 2-3 dla zaspokojenia weglowodanowego po treningu, tak ? w plecaku bedzie sobie czekac szejk bialkowy.
danie z miesem 2x, czyli przed i po treningu.
kolacja to zapomnialem dopisac, ze mial byc wlasnie wiejski, tylko ze zapomnialem kupic, a juz na noc teraz pchac w siebie nie chcialem weglowodanow zadnych, bo chcialbym jak najbardziej spalic brzuch, to bedzie szybciej kaloryferek widac, bo wiele do spalania nie mam.
zapomnialem tez dopisac, ze owoce typu jablka, mandarynki itp jem jeszcze w trakcie dnia. : )
cos dalej jeszcze ? zamiennie kasza/makaron/ryz oraz zamiennie mieso kurczak/wolowina ? ogolem jest w miare poprawnie, tylko zebym zwiekszyl kalorycznosc oraz mial porzadny posilek przed treningiem, tak ?
przy okazji, kalorycznosc wtedy podbije do 3000 okolo, wiec bedzie przebite zapotrzebowanie o 600, wiec bedzie jak najbardziej w porzadku, tylko martwi mnie tak mala ilosc carbo.
edit: wiec sniadanie zamiast jajek wejdzie jakas kombinacja, co polecacie w takim razie ?
bialko pic wlasnie w jakich porach ? pilem po sniadaniu oraz po kolacji. zmienic na po treningu oraz na noc ?
aaa, no i jest to dieta na dzien wolny od szkoly.
jak mam sobie to wszystko rozplanowac na tygodniu ? cos w szkole bede musial jesc do godziny 15 od 8. normalnie mialem 5 podwojnych kanapek z wedlina, serem, jakims ogorkiem czy pomidorem. ostatnio dorzucicilem jajko na twardo do kanapek, ale chyba bedzie trzeba cos innego brac w pojemniczek zamiast kanapek. pytanie tylko co. : )
Napisano Ponad rok temu
co do omleta, to wychodzi Ci taki placek to jest kilka min roboty, tlsuzcz na patelnie rozgrzewasz, wbijasz 2 cale jaja, 3 bialka, sypiesz owsiane, mieszasz a sie zetnie na ciasto... i to wszystko
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
Napisano Ponad rok temu
A nie moga byc do szkoly kanapki z wedlina, serem i jajkiem na twardo ? od razu po szkole posilek glowny, czyli obiadek, potem trening i znow ten sam obiadek.
Pytalem tez czy nie jest za malo welowodanow lacznie i ogolem za co odpowiadaja weglowodany poza tym, ze po treningu sa spalane szybciej niz miesnie, wiec trzeba ich troche przyjac.
Jak w koncu pic wheya ? 2 czy 3 razy dziennie ? o jakich porach ? Jedna porcja ma 21g bialka chyba.
Jak whey sie skonczy kupic jakiegos gainerka i pic jak nie dam rady zjesc posilku oraz po kolacji ?
Napisano Ponad rok temu
nie kanapeczki to wiesz... bierzesz pojemnik z konkretnym zarciemA nie moga byc do szkoly kanapki z wedlina, serem i jajkiem na twardo ? od razu po szkole posilek glowny, czyli obiadek, potem trening i znow ten sam obiadek.
pijesz zawsze kiedy masz za malo danych wartosci w diecie, tj czy gainer czy bialko, wedlug brakow w diecie, albo do podbicia kcal obecnej diety miedzy posilkami. Pamietaj to jest DODATEK a nie ZAMIENNIKJak w koncu pic wheya ? 2 czy 3 razy dziennie ? o jakich porach ? Jedna porcja ma 21g bialka chyba.
gainer idealny po treningu, oraz do podbicia kcal diety miedzy posilkami jak juz wyzej wspomnialem.Jak whey sie skonczy kupic jakiegos gainerka i pic jak nie dam rady zjesc posilku oraz po kolacji ?
daj mi link do tego wheya co masz
Napisano Ponad rok temu
No i sprawdzilem ten moj makaron i jednak zle podalem na gorze. jadlem dwa razy po 300g, wiec w taoiej porcji mialem jednorwzowo az 36g bialka, takze wyszlo mi kolo 220g bialka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli zwykla owsianka na mleku i do tego bialko sypnac, tak ? Czyli wheyem zalac owsianke. No truskawkowy jest to tez roznorodnosc smaku bedzie.
2x whey na mleku 3,2 daje mi 500 kalorii, wiec tez niezle podbicie.
Jakies rady jeszcze czy temay cichnie na miesiac i wtedy wracam powiedziec o efektach i odczuciach ?
Napisano Ponad rok temu
ja bym robil owsianke na wodze z takim bialkiem a dokladniej takCzyli zwykla owsianka na mleku i do tego bialko sypnac, tak ? Czyli wheyem zalac owsianke. No truskawkowy jest to tez roznorodnosc smaku bedzie.
do michy sypiesz 100-150g owsianki
do tego jakies rodzynki, morele, banana, co kto woli, mała garsc orzegów i to zalac 50g wheya ktorego wczesniej rozrobisz w innym naczyniu, zrob to w miare w ciepłej wodzie ale nie gorącej, smakuje dobrze bo tez tak robie.
miche masz dobre, a jak treningi?Jakies rady jeszcze czy temay cichnie na miesiac i wtedy wracam powiedziec o efektach i odczuciach ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tym momencie jem makaron + 160g twarogu chudego z cukrem. Moze byc taki posilek a za 3 godzony kolacja wiejski ?
Trening nie do konca ulozony, jutro rozpisze, ale juz mam ustalone tyle, ze robie wiecej przerw na regeneracje, wiec 2 dni trening, jeden przerwy, dwa trening, dwa wolne.
Napisano Ponad rok temu
moze byclecz przed kolacja moze byc kasza kuskus + tunczyk + ogorek konserwowy + majonez ?
takW tym momencie jem makaron + 160g twarogu chudego z cukrem. Moze byc taki posilek a za 3 godzony kolacja wiejski ?
wrzuc go potemTrening nie do konca ulozony, jutro rozpisze, ale juz mam ustalone tyle, ze robie wiecej przerw na regeneracje, wiec 2 dni trening, jeden przerwy, dwa trening, dwa wolne.
Napisano Ponad rok temu
3200 kcal / 200gB / 400gWW
http://www.forum-kul...showtopic=53983 trening tutaj rozpisalem, wiec prosze ewentualna pomoc oraz rady.
pozdro.