Dziennik - Koras
Napisano Ponad rok temu
PONIDZIAŁEK
klatka + biceps + triceps
WTOREK
rowerek lub bieganko i brzuch
ŚRODA
plecy + barki
CZWARTEK
rowerek lub bieganko i brzuch
PIATEK
biceps + triceps
nie bede sie rozpisywał na temat cwiczen ktore wykonuje, w poszczegolnych postach bedzie napisane co z czym ile powtorzen i serii
chciałem jeszcze powiedziec ze siłownia tak dosc mocno zajmuje sie dopiero od kwietnia, samą siłownia wczesniej od juz prawie 14 lat trenuje judo wiec z siłka zawsze miałem stycznosc rok spedziłem tez wlasnie poprzez judo trenujac podnoszenie ciezarow. Moje zdjecia mozecie znalezc pod tym linkiem http://www.fabrykasi...ras-vt23528.htm
jesli kogos interesuja wymiary to obecne sa nastepujace:
WZROST 168 Waga 81
klatka 108
pas pod pepkiem 85 [ stad wtorkowe i czwartkowe bieganie lub rower]
biceps P39 L38.5
udo 64.5
łydka 42
pewnie zastanawiacie sie tez dlaczego w treningu nie uwzgledniłem nóg, otoz w wakacje dotkneła mnie przykra kontuzja skrecenia stawu skokowego 3 stopnia co prawda było to 31 lipca ale noga nadal nie jest sprawna w sumie to oceniłbym jej sprawnosc na jakies 50 - 60 % wiec tragedia moze stopniowo bede cos wrzucał na nogi ale moim zdaniem robienie nog bez przysiadow to lipa wiec poczekam az sie wykuruje a rowerek na nogi jest w sam raz wiec nie wyjda z formy przed wakacjami 140 x 3 na przysiad było dobra to chyba bedzie na tyle. Więc pozdrawiam !
p.s zapomniałem dodac ze dieta bedzie tez trzymana oparta głownie na ryzu i kuraku odnosnie diety chciałbym liczyc na jakas pomoc wlasnie gdyz, nie jadam mleka wiec co powiecie na to aby rano na pierwszy posiłek był twarog lub jaja 2 posiłek chleb ciemny z szynka z kurczaka, przed treningiem ryz + kurak, po treningu to sie cos wymysli [ co polecacie?] i przed snem twarog no to tyle !
Napisano Ponad rok temu
z dieta odezwij sie do dzialu dieta.
Napisano Ponad rok temu
..mam szerszy punkt widzenia i wiecej perspektyw..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Klatka
wyciskanie na płaskiej:2s rozgrzewkowe i pozniej 80x8 90x6x6 80x6
wyciskanie na skosie: 60x8x8x5
rozpiętki na skosie: 12.5 kg 3s x 12 powt.
wyciskanie hantli na skosie: 17.5 kg 3 s x 12 powt. [było juz naprawde ciezko]
Biceps i Triceps 3 ćwiczenia w superseriach
biceps na prostym gryfie nachwytem 12 razy 30kg i od razu tric francuz leżac 30 kg x 12 [ 3 serie ]
biceps hantlem o kolano w siadzie 17.5 kg x 6 i od razu triceps hantlem na siedzaco 17.5 x 6 [3 serie ]
''21'' biceps 20 kg i 30 razy pompki na triceps ale takie jakby w siadze prostym rece oparte o ławke nogi z przodu oparte o druga ławke [ tu rowniez 3 serie ]
w trakcie treningu myslałem ze puszcze pawia ale energii mi nie brakowało jak na pierwszy raz NOX naprawde dał rade zobaczymy jak bedzie pozniej. 20 min po treningu NOZ full throttle [ smak orange, smakował jak kwasek cytrynowy ale posmak ma ochydny, jednak idzie sie przyzwyczaic ] teraz juz wrociłem do normy i czuje sie zajebiscie zobaczymy jak bedzie jutro rano.
Przed chwilą kolacja 4 kromki ciemnego chleba z masłem roslinnym twarogiem i pomidorem. do tego zielona herbata.
No i to chyba na tyle
na koniec mały cytat:
"czas zapierdala, a na mecie czeka śmierć,
nie ja to ustalam, lecz staram w Siebie coś wnieść,
daje z Siebie maximum, widze pracy efekty,
mam szerszy punkt widzenia i wiecej perspektyw.."
Pozdro Panowie !
P.S zrobiłem fotke po dzisiejszym treningu ale niestety dostane ja dopiero jutro lub pojutrze, wtedy wkleje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
7.20 jajecznica z dwoch jaj do tego ciemny chleb z masłem roslinnym i kawa
[ troche mało ] zrobiłem z 3 ale sie podzieliłem z mama:D
pozniej do szkoły na 3 lekcje bo obecnie odbywam praktyki w podstawowce
Po powrocie z praktyk ok 11, 2 śniadanie - 3 kanapki z ciemnego chleba z szynka z kuraka do tego pomidor i troche papryki + zielona herbata:)
OK.14 "obiad" na miescie w Green Way'u [ wegetarianskie zarcie, ale dało rade ] ser panierowany z ryzem pełnoziarnistym i surówkami.
O 17.30 100g ryżu i udo z kuraka to juz w domu.
O 19.10 wybyłem na rower, dzis lajtowo 15 km w 45 min wlasnie skonczyłem robic brzuch, teraz czas na kapiel
no i pozniej kolacja, twaróg pomidor i ciemny chleb. POZDRO !
p.s Rychu w koncu 5 cm w pasie wpadło wiec musi byc to widac ale postaram sie zrzucic z pasa troche
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O 11.40 zaczałem trening PLECY + BARKI + KAPTURY. Trening trwał 1.10 h. O 14 obiad ziemniaki + kurak + brokuł. Pozniej od 15.30 'piknik' dla dzieciakow w podstawowce w ramach praktyk.w miedzy czasie 4 kromki ciemnego chleba z serkiem "twoj smak" i wedlina.O 18 do 19.40 siatkoweczka, o 20.30 kolacja, 5 kromek chleba ciemnego do tego 100g twarogu, 2 pomidory i zielona herbata.
DZISIEJSZY TRENING!
PLECY:
- podciaganie nachwytem szeroko 3s, 8x7x6
- sciaganie wyciagu gornego do karku, szeroko 3s, 55x8 65x6x6
- dociąg na takiej maszynie gdzie lezy sie na brzuchu na skosie głowa w gore, 3s, 35x10 40x8 45x8
- martwy ciag, 3 s, 80x8 100x6 120x3
- dociąd w opadzie do klatki podchwytem, 3s, 50x8 60x8x8
BARKI:
- wyciskanie za głowa na maszynie/suwnicy, 3s, po 15kg na strone x 10, po 20kg na strone x6x6
- unoszenie na bok w staniu, 3s, 10kg x 12
- unoszenie na boki w siadzie z pod kolan, 3s, 10kg x12x12x10
- unoszenie w staniu przed Siebie prawa lewa,3s, 10kg x 10 na reke
KAPTURY:
- szrugsy na przemian z krążeniami barkow ze sztanga, 4s, 12 x 60kg
no to tyle.
Napisano Ponad rok temu
rano kawa. O 10.30 4 kanapeczki ciemny chleb z wedlina, 13 obiad 100g ryzu + potrawka z kuraka z jakims dodatkiem innego miecha od razu po tym 2 jabłka.
O 14.30 zjadłem paczke [100g] migdałów. O 18.00 100g twarogu do tego pomidor i ogorek, 3 kromki chleba ciemnego. Pozniej o 20 wybyłem na miasto gdyz kolezanka
obroniła mgr i tam o 22 cos a'la lazania tyle ze z kurakiem. Wiec dzien bez rewelacji.
Dzisiaj pobudka o 7 i na sniadanie 2kromki chleba ciemnego z sałatka jarzynową. o 11 drugie śniadanie jajecznica z 3 jaj, 2 kromki ciemnego chleba i bułka z
sałatką. O 13 obiad taki sam jak wczoraj, od 14 do 15 drzemka, 15.30 porcja NOX'a i na siłke.
BICEPS:
- w siadzie na ławce skośnej uginanie ramion z hantlami 3s, 10kgx12x12 12.5kgx10
- "21" na gryfie łamanym 3s, 20kg 20kg 25kg
- chwytem młotkowym w siadzie na przemian uginanie ramion 4s 10kgx12 12.5 kgx16x12 14.5kgx8
- modlitewnik na maszynie 3 serie progersywnie
TRICEPS:
- pompki na poreczach 3s 20x 20x 15x
- sciaganie linki gornego wyciagu 4s dwie przodem dwie tyłem z nad głowy
- uginanie na gryfie łamanym lezac 3s, 25kgx12 40kgx12x10
PRZEDRAMIE:
- sciaganie linki z ciezarem 3 serie
BRZUCH:
- ok 150 brzuchów, nie chce mi sie opisywac rodzai
Po treningu z kumplem podjechalismy na chinszczyzne, ryz z kurczakiem oczywiscie, to bylo o 18, trening trwał nieco ponad godzine.
Pozniej pojechałem do dziewczyny i u niej jeszcze o 19.00 sałatka z kurczakiem, winogronem, kluskami i kukurydza do tego kromka chleba i dzis juz
nic wiecej nie zmieszcze. Weekend czas zacząć.
Podsumowujac pierwszy tydzien na podanych wczensiej suplementach jestem bardzo zadowolony, regeneracja jest wystarczajaca, w dni treningowe nie odczuwam przemeczenia,
a na treningach naprawde daje z Siebie wszystko z duza dokładnością i dobrą techniką. Zobaczymy jak to bede wygladac pozniej PIONA !
Napisano Ponad rok temu