Witam, mam 20 lat i ważę 94kg przy wzroście 174cm - czyli jestem gruby, niedawno otworzyli nową siłownię dosłownie 2 kroki od mojego domu, więc postanowiłem zrobić coś ze swoim wyglądem, trochę juz czytałem, ale potrzebuje pomocy. Z siłownią miałem już trochę do czynienia, ale musiałem zaprzestać z powodu ciężkiego dojazdu, matury itp. teraz to będzie łatwiejsze, wracając do pytań:
1. Jaki trening powinienem zastosować chcąc zredukować ogromna ilość tłuszczu (chcę przejść od razu do treningu z podziałem na partie) ?? Czy ma to być na masę (bo planuje po redukcji przejść do budowy mięśni i rzeźby), czy może jakiś inny, prosiłbym o przykładowy trening.
2. Wiem że bez diety się nie obejdzie i jestem na to przygotowany, myślę że na początek wystarczy redukcja kalorii o 500 i system 5 posiłków dziennie (postaram się jeszcze dzisiaj dodać dietę). Jaki ma być podział BTW na KG masy ciała. W związku, że u studenta ciężko z kasą prosiłbym o jakieś wskazówki, aby ta dieta nie puściła mnie z torbami
3. Wiem również, że bez aerobów się nie obejdzie, w domu dysponuje rowerkiem stacjonarnym, więc w dni nie treningowe (wtorek, czwartek, sobota) będę sobie jeździł, tylko ile, czy 40min wystarczy ?? jak bardzo intensywna ma być ta jazda ??
4. Czy podczas treningu pomaga pas neopenowy + długie spodnie i bluza ?? Czy nie ma to znaczenia ??
5. Czy od początku warto wprowadzić jakiś spalacz ??
Z góry dziękuję za czas jaki mi poświęcicie
Pare pytań od laika
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Pare pytań od laika
na początek najlepiej zacznij o jakiegoś treningu ogólnorozwojowego z ilością powt. ok.15-12
do tego dietka redukcyjna, ale to w odpowiednim dziale poszukaj wcale drogo nie wychodzi,
aeroby chociaz 2-3 razy w tygodniu 30 min stałym tępem na początek wystarczy, z czasem możesz zwiększac
pas i ciepłe ubranie pomogą bo szybciej sie wypocisz i masa spadnie,
dobry spalacz napewno pomoże jeśli ci sie spieszy to odrazu zapodaj
do tego dietka redukcyjna, ale to w odpowiednim dziale poszukaj wcale drogo nie wychodzi,
aeroby chociaz 2-3 razy w tygodniu 30 min stałym tępem na początek wystarczy, z czasem możesz zwiększac
pas i ciepłe ubranie pomogą bo szybciej sie wypocisz i masa spadnie,
dobry spalacz napewno pomoże jeśli ci sie spieszy to odrazu zapodaj