nowy plan
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Dotąd cwiczylem tak:
pon: biceps, triceps, przedramie
srod: klatka, barki
piatek: plecy
Nie bede rozpisywal dokladnie cwiczen z nowego planu bo nie o to chodzi - cwiczenia sa dobre, chodzi mi czy polaczenie partii - czy moze takie byc; a wiec nowy plan byl by taki:
pon: biceps. klata
sroda: triceps, przedramię
piat: plecy, barki
Moze tak byc ?
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
No piszcie cos bo prowadze monolog i zaraz dostane ostrzezenie
Panowie specjalisci joks ? body ? ........ bikerider
Napisano Ponad rok temu
Trica lepiej wal raz w tygodniu, tak mi się bynajmniej wydaje, ja jak przetyram sobie tricka to czuję go kilka dni, czyli się nie regeneruje aż tak szybko...
Tricka możesz dobijać i tyle Ale u mnie wszystko rośnie więc nie jest źle
BTW: przy priorytecie łapy możesz walić przedramie więcej niż 1 raz w tyg, ono się zajebiście szybko regeneruje
Napisano Ponad rok temu
tragiczne.wiekszosc ludzi łaczy tak: klata + triceps a w inny dzien: biceps + plecy - ale sie zastanawiam czy to aby dobre polaczenie.
Dojebanego masz trica po klatce to go dobrze nie zrobisz. dla poczatkujacych ew. moze byc
dlaczego, plazowicz czy jakas kontuzja?Nog nie robie
to moze trening priotetowy- ramiona 2xA moim priorytetem jest wlasnie łapa czyli triceps i biceps,
Przy nowym planie ile chcesz cwiczyc- tez 3x?
Jak odpowiesz to juz sie postaram o konkrety
PS nie bulwersuj sie tak ze odpowiedzi malo, jakbys nie zauwazyl forum nie dzialalo dluzszy czas
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
klata + przód , bok barków
bic + tric
bo jak łapy są priorytetem to trzeba je ćwiczyć na osobnych sesjach
ps a nie lepiej na 4 dniowego splita przejść ?
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Kain napisał/a:
Nog nie robie
dlaczego, plazowicz czy jakas kontuzja?
bo nigdy mi nie zalezalo na umiesnionych nogach, tylko na łapach i klacie, mam prawie 30 lat i juz idealnej sylwetki miec nie bede i mam to w dupie mam kobiete ktora mnie kocha ja ją i tyle, pozatym uda i tak mam umiesnione to jeszcze pozostalosc z poprzedniej pracy... ponadto w dni nietreningowe robie aoreby w postaci rowerka - w ten sposob utrzymuje nogi w formie i wiecej mi nie trzeba
tragiczne.
je**** masz trica po klatce to go dobrze nie zrobisz. dla poczatkujacych ew. moze byc
tak tez myslalem, ze katowanie trica przez 17 serii to nie za fajnie
to moze trening priotetowy- ramiona 2x
chyba to nie jest dobry pomysl bo chce cwiczyc 3 razy w tygodniu, wiec nie ma czasu na to zeby walic łapy 2x w tyg.
bo jak łapy są priorytetem to trzeba je ćwiczyć na osobnych sesjach
jestes tego pewien ? bo ja slyszalem zupelnie co innego, koles, byly trojboista silowy, kawal byka, powiedzial mi ze w tygodniu zaczynam od tych partii miesni od ktorych zalezy mi najbardziej - bo na poczatku tygodnia jestem najbardziej wypoczety bo 2 dniach (sob, niedz) nietreningowych.
ps a nie lepiej na 4 dniowego splita przejść ?
pomimo ze wlasnie od jutra ruszam ze stormem wiec nawet by mi pasowalo 4 razy zeby go lepiej wykozystac, to jednak nie moge, nie dam rady ze wzgledu na prace. Jest cholernie ciezka, poprostu musze sie oszczedzac...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
lecy + tył barków
klata + przód , bok barków
bic + tric
juz mialem tric i bic w jednym dniu, teraz chce inaczej, musze zmienic trening
wiec napiszcie mi tylko czy moze byc takie polaczenie jak na poczatku napisalem czyli:
pon: biceps. klata
sroda: triceps, przedramię
piat: plecy, barki
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
jestes tego pewien
jestem pewien po jednej sesji masz dzień przerwy , mięśnie ramion odpoczną i na ich osobnym treningu możesz je skatować nie zważając na inne partie poprostu skupiasz sie na bicepsie i tricepsie i po treningu masz potem cały weekend na to żeby sie zregenerowały odpoczeły i nie były dobijane w treningach innych partii
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
masz zamiar pierw robić bica potem klatke ? bo bym mógł polemizować o tym że nie bardzo mi sie to widzi
ale co do samego treningu to może być sam pisałeś że swój wiek juz masz swoje życie też więc trening jest tylko miłym dodatkiem moge tylko zaproponować treningi intuicyjny bardziej , rotacyjny czyli nie trzymaj sie jednego schematu w ćwiczeniach urozmaicaj np trening bicepsa co tydzień zmień jakieś ćwiczenie albo zmień wszystkie , dodaj jakąś serie kończącą
albo wstępne zmęczenie mięśnia na początku z własnego doświadczenia wiem że to korzystne
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
masz zamiar pierw robić bica potem klatke ?
no dobra dobra wiem ze raczej sie zaczyna od wiekszych miesni ok to klata + bic , lepiej ?
nie trzymaj sie jednego schematu w ćwiczeniach urozmaicaj np trening bicepsa co tydzień zmień jakieś ćwiczenie albo zmień wszystkie ,
czasem tak robie bo jak zawsze cwiczysz tak samo to silka robi sie nudna jak flaki z olejem, wiec jak mnie czasem cos napadnie to zmieniam caly dzien treningowy, tzn. cwicze np. biceps jak zaplanowane ale innymi cwiczeniami. Czasem robilem takie cos: w dni w ktorych mialem robic trica waliłem jak ja to nazywam "maraton pompkowy", robilem pompki z rekoma wasko przy tułowiu i walilem tak po 150 do 200 pompek w seriach, tric mialem tak napompowany po tym jak nigdy
wstępne zmęczenie mięśnia na początku
tez czasem tak robie bo mam juz troche mały ciezar na klacie - musialbym dokupic krazki, wiec nieraz wprowadzam zmeczenie wstepne. Bo ja mam wlasna mini siłownie w domu w salonie: ławka z regulowanym oparciem i stojakiem na gryf, dwa gryfy, dwie chantle i drązek do podciągania
Napisano Ponad rok temu
klata bic
plecki przedramiona
bary tric
albo
klata plecy
bary
tric bic
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
klata bic
bary tric