mrc - NOWE FOTY STRONA 4
Napisano Ponad rok temu
No ale dziwne bo i tak czuje tylną część barków po treningu... no ale ok...
A które cw walić na tylną część?
podciąganie sztangi wzdłuż tłowia to bedzie na tył?
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj powalczyłem z klatą.
Ławeczka poleciała na 4 serie w tym 1 rozgrzewkowa. czyli 12x 40kg, 10x 50kg, 10x 60kg
Wyciskanie na maszynie, tutaj dowaliłem większe obciążenie niż ostatnio 4 serie po 10
Rozpiętki na ławce pod lekkim skosem 4 serie po 10 powt.
Tricek;
Zrobiłem sobie go na wyciągu oraz na lince. Ładnie pokopało czyli łącznie zrobiłem na niego 8 serii po 10 powt
Przedramie:
zrobiłem je standardowo
Dzisiaj czuję lekko obolałą klatę... ale tric mnie nie boli
Mam teraz problem z nadgarstkami, strasznie je przetyrałem ostatnio przy ćwiczeniu przedramienia
Napisano Ponad rok temu
No że jako wczoraj mi sie nie chciało iść na siłkę postanowiłem trening przenieść na czwartek
Poleciałem z pleckami:
1. Przyciąganie linki z wyciągu górnego za kark ( dzisiaj poleciałem większym ciężarem ) 4x 10
2. Przyciąganie linki z wyciągu do klatki piersiowej 4x 10
3. Oraz na jednej maszynce też przyciąganie do klatki piersiowej Nie wiem jak to nazwać 4x 10
Bicek:
Modlitewnik 10kg hantelka 4x 8 na każdą z łapek
Uginanie ramion z hantelkami na przemian 11kg 4x 10powt
Przedramie:
Jako że mnie nadgarstki napier.... to zrobiłem tylko nadchwytem bo podchwyt nie wchodził w gre... tak bolało...
Ogólnie jakoś taki dzisiaj bez energi poszedłem.. Niby normalnie ale jakoś tak bez zaangażowania dzisiaj byłem.
W sobote barki
Napisano Ponad rok temu
a rzymska albo mc robisz?
nie nie robię
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ci powiem ze masz
a co w nim takiego złego?
zresztą to jest plan z tego forum
Napisano Ponad rok temu
No więc zapomniałem soboty zraportować Generalnie wszystko poszło wg planu, nic nowego tam nie próbowałem
barki
kaptury
przedramie
Poniedziałek 30.06.2008
Klata:
Wyciskanie na prostej, 4 serie po 10 powt
Wyciskanie skos 4 serie po 10
Wyciskanie na maszynie 4 serie po 10
Rozpiętki na ławce prostej 4 serie po 10
Klate przetyrałem... ostro boli
Tricek:
Wyciąg górny 4 serie po 10
Wyciskanie francuskie 4 serie po 10
Tricek też ładnie dzisiaj wszedł
Przedramie:
Standardowo nadchwytem, i podchwytem 4x 10
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poniedziałek: klata + triceps + przedramię Klata: 1) Wyciskanie sztangi na ławce prostej 3 serie po 10 + 1 rozgrzewkowa z pustą sztangą 2) Wyciskanie na maszynie siedząc 3/4 serie po 10 powt 3) Rospiętki 3/4 serie po 10 powt Triceps: 1) Ściąganie linki wyciągu górnego 4 serie po 10 powt 2) Wyciskanie francuskie sztangielki 9kg 4 serie po 10 powt Przedramię: 1) uginanie nadgarstków ze sztangielką nachwytem 4 serie po 15 powtórzeń 2) uginanie nadgarstków ze sztangielką podchwytem 4 serie po 15 powtórzeń. ( tyle że to ćwiczenie wykonuje kiedy ręka jest w opadzie pionowo do podłogi gdyż tylko tak nie boli mnie nadgarstek ) Środa plecy + biceps + przedramie Plecy: 1) ściąganie drążka wyciągu górnego za siebie 4 serie po 10 powt 2) ściąganie linki do siebie na maszynie 4 serie po 10 powt ( nie wiem jak to fachowo nazwać ) 3) Także ćwiczenie ma maszynie, ściąganie drążka do siebie prostopadle 4 serie po 10 powt ( także nie wiem jak nazwać to ćwiczenie ) Biceps: 1) Uginanie przedramion na modlitewniku ze sztangielką 4 serie po 10 powt 2) Uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie - w podporze o kolano 4 serie po 10 powt 3) Uginanie przedramion ze sztangielkami w siadzie na ławce skośnej ( ręce przy tułowiu ) 4 serie po 10 powt Przedramię: 1) uginanie nadgarstków ze sztangielką nachwytem 4 serie po 15 powtórzeń 2) uginanie nadgarstków ze sztangielką podchwytem 4 serie po 15 powtórzeń. ( tyle że to ćwiczenie wykonuje kiedy ręka jest w opadzie pionowo do podłogi gdyż tylko tak nie boli mnie nadgarstek ) Piątek barki + kaptury + przedramię + brzuch + nogi Barki: 1) Unoszenie sztangielek bokiem w górę 4 serie po 10 powt 2) Unoszenie ramion ze sztangielkami w górę 4 serie po 10 powt 3) "wyciskanie" ale na maszynie 4 serie po 10 powt Kaptury: 1) sztrugsy ze sztangielkami 4 serie po 10powt. Przedramię: 1) uginanie nadgarstków ze sztangielką nachwytem 4 serie po 15 powtórzeń 2) uginanie nadgarstków ze sztangielką podchwytem 4 serie po 15 powtórzeń. ( tyle że to ćwiczenie wykonuje kiedy ręka jest w opadzie pionowo do podłogi gdyż tylko tak nie boli mnie nadgarstek ) Brzuch: 1) Brzuski na ławce skośnej 4 serie po 25 powt 2) Brzuski przy uniesionych ugiętych kolanach 4 serie po 15 powt Nogi: 1) prostowanie ud na maszynie siedząc 3 serie po 12powt. 2) przysiady ze sztangą na barkach lub trzymaną z przodu 3 serie 10powt. 3) uginanie nóg leżąc na maszynie 3 serie po 12powt. 4) wspięcia ze sztangą na barkach 3 serie 15-20powt.
Napisano Ponad rok temu
proponujesz zmienić plan na:
Trening na mase nr 2 - sredni Rozkład w ciągu tygodnia. Wtorek: klatka + tricepsy + brzuch Czwartek: grzbiet + biceps + przedramie Sobota: barki + nogi Klatka: - wyciskanie sztangielek na ławce skośnej głową w górę: 4 serie po 10-12powt. - wyciskanie sztangi na ławce prostej 4 serie 12/10/8/6powt. - rozpiętki na ławce prostej 4 serie 10-12powt. Triceps: - ściąganie linki wyciągu górnego 4 serie po 10-12powt. - francuskie wyciskanie siedząc 4 serie 12/10/8/8powt. Brzuch: - unoszenie nóg w zwisie na drążku 4 serie 20-25powt. - spięcia mięśni brzucha 4 serie 20-40powt. - skręty z kijem na barkach 4 serie po 50-60powt. (byle by nie z obciążeniem - bo może poszerzyć w pasie) Grzbiet: - ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki 4 serie po 10-12powt. - wiosłowanie sztangą 4 serie 12/10/8/8powt. - wyprosty tułowia na ławce rzymskiej 4 serie po 10-12powt. = jeżeli będzie za łatwo można dodać obciążenie (trzymają splecione ręce na klatce, a między rękoma a klatką piersiową spoczywa krążek) Biceps: - unoszenie przedramion ze sztangą stojąc 4 serie 12/10/8/6powt. - uginanie przedramion ze sztangielkami stylem młotkowym 4 serie po 10-12powt. Przedramie: - uginanie nadgarstków ze sztangą nachwytem (nadgarstki wystają za koniec ławki) 3 serie 20-25powt. - uginanie nadgarstków ze sztangą podchwytem (nadgarstki wystają za koniec ławki) 3 serie 20-25powt. Barki: - unoszenie rąk ze sztangielkami bokiem w górę - 4 serie 10-12powt. - wyciskanie sztangi zza karku lub z klatki piersiowej siedząc 4 serie 12/10/8/6powt. - unoszenie rąk ze sztangielkami w opadzie tułowia 4 serie po 10-12powt. Kaptury: - sztrugsy ze sztangielkami 4 serie po 12-15powt. Czworogłowe ud: - prostowanie ud na maszynie siedząc 4 serie po 12-15powt. - przysiady ze sztangą na barkach lub trzymaną z przodu 4 serie 15/12/10/8powt. Dwuglowe ud: - uginanie nóg leżąc na maszynie 4 serie po 12-15powt. Łydki: - wspięcia ze sztangą na barkach 3 serie 15-20powt. - wspięcia ze sztangą na udach (siedząc) 3 serie po 15-20powt.??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo bez sensu jezeli faktycznie plan jest do dupy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
te sa stare plany w ch*** ja polecam na 4-dniowy plan albo FBW albo przejscia na lekki i ciezki trening na podzial ale too trza miec troszku stazu
no ja mam prawie rok, więc powalcze jeszcze chyba na tych starych