refluks / reflux żołądka / zgada a odżywki i suplementy ?
Napisano Ponad rok temu
od jakiegoś czasu a właściwie od dawna dolega mi tzw. reflux. kto ma to schorzenie doskonale będzie wiedział o co chodzi i co to za paskudztwo. główny objaw to zgaga i ból rzołądka.
odżywki i suple maja zapewne nie najlepszy wpływ na stan naszych żołądków - ja musze brać dodatkowe leki na tzw obniżenie pompy protonowej czyli zmniejszenie kwasowości żołądka dzięki czemu jestem w stanie brać odżywki i w miarę normalnie się odżywiać
czy ktoś na forum ma podobne problemy choćby zgadę po wzięciu odżywek czy kretki ? jeśli tak to podzielmy się wiedzą - może będzie mniej palić w przełyku
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem tego na pewno ale spróbować mozesz...
Napisano Ponad rok temu
dzięki
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale dzięki za podpowiedzi
chodzi mi bardziej o to czy jest np. na forum jakaś osoba która ma reflux jak ma to wie dokładnie o co chodzi, no i jeśli ma to czy bierze też odżywki i wtedy jak reaguje jego żołądek lub jeśli reaguje źle to w jaki sposób sobie z tym radzi, czy może wogóle odpuścił
Guest_intron0_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u mnie działa z tym że słabo ale widzę że popełniałem błąd biorąc lek na ogół wieczorem po siłowni kiedy musiałem uzupełnić węgle i zapodać białkona czczo
spróbuję brać rano zaraz po przebudzeniu
ostatnio odczułem poprawę więc na szczęście lek działa (inhibitor ... jak go fachowo nazwałeś) bo w tym roku trzyma mnie dosyć długo
wcześniej miałem problem miesiąc albo dwa i resztę roku był spokój ewentualnie sporadyczne zgagi
wielkie dzięki za podpowiedź
Guest_intron0_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie sytacja wyglada nastepujaco-po spozyciu Carbo mam lekka nadkwasnosc zoladka. Nie jest to zgaga taka typowa tylko takie dziwne uczucie w zoladku. Nie wystepuje to zaraz po spozyciu tylko dopiero okolo po 2godzinach od spozycia i wraca nastepnego dnia. Przez to musialem zreygnowac z dextrojuice poniewaz po tym to juz naprawde mialem straszna zgage. To co jest po Carbo jest do zniesienia i tylko czasami biore jakis ranigast. Czy ktos mial taki sam problem? Jesli tak to jak sobie z nim poradzil? Wegle pije podczas treningu razem z woda ktora popijam na silce. Z gory dzieki za odp
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!