Sylwetka ktorej szukam
Napisano Ponad rok temu
najpierw
http://www.forum-kul...showtopic=53784
regeneracja
kilka tyg. masa
regeneracja
i dopiero sila
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy stosuje się w cyklu kreatyny na początku proces nasycenie a potem utrzymanie nasycenie np. : pierwsze 5 dni 40/50 g kreatyny w dawkach 5x10 g dziennie a potem 10 g na każdy dzień do końca cyklu ??? Czy jak dzisiaj preferowany jest system przyjmowania tego supla ??
Kreatyna Vitalmax mono
Napisano Ponad rok temu
-z faza nasycenia
-bez fazy nasycenia.
Faza nasycenia polega na spożywaniu dużych dawek kreatyny ok 30 g dziennie w podzielonych dawkach po 5 g przez ok 5-7 dni . Ma to na celu maksymalne wysycenie komórek mięśniowych organizmu dana substancja . Po w/w okresie czasu przechodzimy do tzw fazy podtrzymującej gdzie redukujemy spoczywanie kreatyny do 3-5 g dziennie
Moje zdanie na ten temat...szczerze nie polecam , dlaczego? Ponieważ efekt końcowy cyklu będzie taki sam , a możne nawet i słabszy. Organizm szybko się wysyci kreatyna ale tak szybko jak to zrobił tak szybko będzie obniżał jej poziom , czyli na ok 2-4 tygodnie przed końcem cyklu będziemy mieli niższe starzenie kreatyny w organiźmie niż powinniśmy mieć przy stosowaniu normalnym bez fazy nasycenia...
Faza bez okresu nasycenia charakteryzuje się stałą podażą kreatyny przez cały okres trwania cyklu.
Tzn przyjęło się , ze w DNI TRENINGOWE 10 g w podzielonych dawkach po 5 g
W DNI NIE TRENINGOWE 5 g raz dziennie
Są zwolennicy zarówno jednej jak i drugiej metody. Najlepiej jak każdy wypróbuje na sobie działanie obu i sam podda ocenie. Jeśli efekt jest taki sam to po co obciążać nerki takimi ilościami przez pierwszy tydzień?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stwierdziłem ,że czas pokazać zmiany jakie zaszłym w mojej sylwetce od początku czyli od dnia 1 września 2011 a dzień dzisiejszy. Liczę na wasze opinie i pomoc w dalszej fazie moich treningów .
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powyżej zdjęcie mojego początku.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A to zdjęcie robione 19 grudnia.
Napisano Ponad rok temu
jaki trening - obecnie/ostatnio ?
jakie wyniki silowe - czy jest progres , jaki ?
jakie suple ostatnio szamales ?
Napisano Ponad rok temu
Trening: na początku 5 tyg były obwody a następnie zabrałem się za trening siłowy i tak do dnia dzisiejszego z przerwą 1,5 tyg związane z grypą żołądkowa Do tego po każdym treningu siłowym 30/40 min na bieżni biegam albo szybki marsz.
Wyniki siłowe no co mogę powiedzieć z każdym tyg jest progres i to się czuje.
Suple : Carbo , BCAA oraz aktualnie Kreatyna monohydrat Vitalmaxa.
Napisano Ponad rok temu
Prośba : Dobry trening na rzeźbę .
Masy trochę złapałem i chciałbym to wypocić .
Aeroby wykonuje w postaci 12km rowerkiem 6x w tyg bo do pracy śmigam na rowerze więc szukam tylko treningu na siłowni .
Czekam na propozycje .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
treningi mozesz robic rozne , zalezy od tego ile dni mozesz przeznaczyc
proponuje trening obwodowy
Napisano Ponad rok temu
Od ostatniego czasu jak tu byłe trochę się pozmieniało lecz niestety na gorsze
Musiałem odstawić siłownie na jakiś czas bo obowiązki lekko przerosły mnie mówiąc szczerze ale mniejsza z tym czas zabrać się za siebie wymiary są straszne :
Waga 90 kg
Pas 106 cm
Klata 104 cm
Barki 121 cm
Bic lewy i prawy 36 cm
Wzrost 186 cm
Ogółem w/w jestem załamany jak mogłem się tak spaść ale cóż nie można się łamać .
Od dzisiaj zaczynam 10 tyg plan biegowy do tego dodaje 15 min zabawy na skakance . Do pracy 5xtyg śmigam rowerkiem 6 km w jedna stronę .
Na sam koniec dieta obcinam wegle dodaje więcej białka i do tego wszystkiego dodaje TREC CleanBurexin przez cały plan biegowy . A od września wracam na siłownie ale to jeszcze dużo czasu. Zobaczymy jak pójdzie zadowolony byłbym jakbym spalił koło 10 kg i wtedy z takiego suchara na spokojnie z dobra dieta i treningiem masę mięśniową a nie tłuszczowa zebrał .
Pozdrawiam