Kulturystyka wynaturzenie? (wydzielony z wymaorzona sylwetka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest wiele pieknych sportow np. plywanie.
K_P
Napisano Ponad rok temu
podejscie ewolucyjneNajlepsze możliwe połączenie dla mężczyzny wg mnie to podnoszenie ciężarów i sporty walki. Mówie o trenowaniu z głową oczywiście.
od milleniow ludzie (kobiety i mezczyzni):
chodzili, biegali, plywali, wspinali sie, podnosili ciezkie rzeczy z ziemii i walczyli. ta tradycja mi pasuje
samo plywanie oslabia kosci
Napisano Ponad rok temu
A dla kobiet szydelkowanie?
K_P
Popieram i nie przychodzi mi do glowy nic zdrowszego i lerpszego
Napisano Ponad rok temu
Czasem to i brzytwa Hanlona na takie onelinery nie pomaga :?samo plywanie oslabia kosci
At both radial (0.84 ± 0.08 vs 0.81 ± 0.09 g/cm2) and vertebral (123 ± 27 vs 108 ± 31 mg/cm3) sites the male swimmers had significantly greater bone mineral density than did the nonexercisers.
Napisano Ponad rok temu
A dla kobiet szydelkowanie?
K_P
dla kobiet taniec
Napisano Ponad rok temu
Niee tylko nie taniec, potem nas męczą. :wink:dla kobiet taniec Wink
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
znajac facetow, pewnie robili trening silowy z ciezarami.In women, however, no relationship of swimming to bone mineral density could be identified.
na logike; zeby kosci robily sie mocniejsze, potrzebne jest obciazenie. jak sie spedza 2-3h/tydz na basenie w stanie prawie bezwladnosci, to porownujac to z 2-3h/tydz na silowni z dodatkowym obciazeniem, to kosci w tym drugim przypadku maja wieksza "motywacji" do wzrostu.
a wiekszosc tancerzy by wymiekla przy ciezkich siadach czy lawie. nie robmy porownan sportow w ten sposob.Taniec na pozoiomie profesjonalnym (mam znajomych tancerzy), to gigantyczny wysilek - podejrzewam, ze wiekszosc twardzieli by wymiekla juz na rozgrzewce.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Tak można skrytykować każde badanie z tej dziedziny. Ross i Paweł też pewnie swoje ćwiczenia robią tylko gdy im to potrzebne do książek i filmików na Youtubie, a w rzeczywistości to "znając facetów, pewnie robili trening siłowy z ciężarami."znajac facetow, pewnie robili trening silowy z ciezarami.
Różnice w skutkach rehabilitacji i treningu emerytów dla obu płci zwykle tłumaczy się różnicami w poziomie hormonów oraz w zachowaniu. Mężczyzni mniej się obciążają obowiązkami domowymi niż kobiety, przez co każdy wysiłek poza domem przynosi im większy efekt niż w przypadu kobiet.
Gładko przeszedłeś od tezy "samo pływanie osłabia kości" obalonej artykułem sprawdzającym tę tezę do porównania wzmacniania kości przez siłowanie a wzmacniania przez pływanie.na logike; zeby kosci robily sie mocniejsze, potrzebne jest obciazenie. jak sie spedza 2-3h/tydz na basenie w stanie prawie bezwladnosci, to porownujac to z 2-3h/tydz na silowni z dodatkowym obciazeniem, to kosci w tym drugim przypadku maja wieksza "motywacji" do wzrostu.
Napisano Ponad rok temu
zawodowo?Popieram i nie przychodzi mi do glowy nic zdrowszego i lerpszego
reumatyzm? choroby uszu?
Napisano Ponad rok temu
Niee tylko nie taniec, potem nas męczą. :wink:
facet ktory nie czuje z natury rytmu na parkiecie nie bedzie czul rytmu i timingu w walce. to komplementarne umiejetnosci ale to tak na marginesie.
ciezary i sporty walki to typowe sporty testosteronu. dlatego z natury sa dobre dla mezczyzn. ponoszenie ciezarow to dobra metoda na zachowanie mlodzienczej krzepy nawet na emeryturze
Napisano Ponad rok temu
facet ktory nie czuje z natury rytmu na parkiecie nie bedzie czul rytmu i timingu w walce. to komplementarne umiejetnosci ale to tak na marginesie.
Nie wiem jaka teoria to mówi, bo praktyka pokazuje coś zgoła odmiennego.
Napisano Ponad rok temu
a co pokazuje praktyka ze najwieksze dyskotekowe jebuny podpieraja sciany
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Itosu, ja nie podpieram ścian, jak trzeba to tańczę i chyba nie jestem takim drewnem (ale nie mi oceniać ), co nie znaczy, że muszę to lubić. :wink:
prawda prawda czego to sie nie robi zeby wyrwac panienke
Napisano Ponad rok temu
a co pokazuje praktyka ze najwieksze dyskotekowe jebuny podpieraja sciany
Że te dwie kwestie zupełnie nie mają związku Bo taniec to motorycznie zupełnie inna para kaloszy niż fighting i jeżeli przez 10 lat uprawiania różnych sportów walki wydawało mi się, że jestem skoordynowany i sprawny to rok tańca i akrobatyki sportowej pokazał mi, że ani specjalnie sprawny, ani specjalnie skoordynowany to ja nie byłem.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tutaj w wieku 58 lat:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Taniec na pozoiomie profesjonalnym (mam znajomych tancerzy), to gigantyczny wysilek - podejrzewam, ze wiekszosc twardzieli by wymiekla juz na rozgrzewce.
K_P
Wiekszosc sportow na profesjonalnym poziomie jest wymagajaca . Ale wiem co masz na mysli bo tez mam paru tancerzi nawet trenowalem przez pewien czas taniec towarzyski