Pomoc w doborze supli.....
Napisano Ponad rok temu
Z racji tego iż zaczynam kolejny cykl treningowy...i chce do tego podejsc rozumnie....mam do Was pytanko o suplementacje w trakcie trenowania....wszystko byloby spoko tylko ja pracuej na 2 zmiany czasem 3....i stąd pytanie dot.supli bo nie jestem w stanie przygotowywać sobie 5-6 posilków w ciągu dnia....nie realne poprostu przy pracy na 2 zmiany...dlatego mam pytanie czym zastapic posilki....jakie suplementy polecacie i w jakiej kolejnosci ( na dzien) je polecacie brac... chodzi mi o to ze np. pracujac na 1 trenuje po poludniu zazwyczaj ok 17 jak mam natomiast 2 zm.cwicze najczesciej w nocy po pracy ok 23-24... jak to madrze robic i jakie suple i w jakich porach brac zeby wysilek nie szedl na marne...
Dzięki za pomoc w tej sprawie... dodatkowo przypomne ze waze 71kg przy wzroscie 173cm...trenuje juz jakis czas ale teraz zaczynam po "zimowej" przerwie...pozdrawiam..
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do wiekszkosci zgadzam sie z mrc, ale czemu odrazu gainer, jesli ma 173 wzrostu i wazy 71 kg to nie jest patyczakiem, gainery sa dla dzieci co wygladaja jak z oswiecimia. Za duzo w nich wegli za malo bialka. Szczegolnie mass xxl - niezbyt dobry gainer - mozna powiedziec z nizszej połki. Jeszcze erni, ma 30 lat wiec z iloscia cukru niech lepiej uważa (a w mass xxl jest duzo cukrów prostych). Starac sie jesc poprostu, jak sie chce to sie da choc by jak to napisal mrc, puszka tunczyka i z głowy. Ale jesli juz to zamiast gainera kup sobie bulka (mniej wegli a wiecej bialka w stosunu do gainera). I pij go wtedy jak serio nie mozesz zjesc posilku i jakies góra 30 minut po treningu.
Dzięki za porady.....co do tunczyka w puszce to polecacie jakiego konkretnej firmy czy wsio jedno byle w puszce.....odnosnie supli z duza iloscia bialka a mala wegli polecasz cos ? dobrego w smaku i cenowo przystepnego....?
Napisano Ponad rok temu
Domyślam się że robisz masę. No więc tak z tymi posiłkami to nie koniecznie wiąże się to z tym żebyś siedział w kuchni trzy godzinki. Ja np kupuje tuńczyka w pomidorach ( puszka ) no i przygotowanie mi nic nie zajmuje bo wystarczy że pójdę do sklepu. Wystarczy trochę elastyczności i wszystko da się dopracować. Co do supli możesz kupić sobie jakiegoś gainiera np mass xxl ( sam obecnie na nim jadę, jest ok )
Dzieki....za info.....
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli brakuje Ci białka w diecie możesz kupić ostrowie WPC 80, sam ją dzisiaj kupiłem w przystępnej jest cenie no i całkiem spoko dużo osób ją kupuje.
Napisano Ponad rok temu
niestety co do marek polskich supli to nie siedze zbyt pewnie w temacie. moze chlopaki ci polecą jakiegos dobrego bulka w ostatecznosci jakiegos dobrego gainera
Nie pisalem ze musza byc polskie suple.... jak masz cos sprawdzonego to daj znac....wazne zeby dobre i smaczne bylo..... no i zeby masa szla po tym...
Napisano Ponad rok temu
niestety co do marek polskich supli to nie siedze zbyt pewnie w temacie. moze chlopaki ci polecą jakiegos dobrego bulka w ostatecznosci jakiegos dobrego gainera
Nie pisalem ze musza byc polskie suple.... jak masz cos sprawdzonego to daj znac....wazne zeby dobre i smaczne bylo..... no i zeby masa szla po tym...
To wal massa xxl... Rozmieszany z mlekiem jest bardzo smaczny, miałem waniliowego i czekoladowego oba są ok. Masa idzie bo tam jest pełno węgli ;]
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Nie pisalem ze musza byc polskie suple.... jak masz cos sprawdzonego to daj znac....wazne zeby dobre i smaczne bylo.....
nie nie chodzi o to ze ja nie meiszkam w Polsce i wiec kupuje suple tutejsze, czasem tylko jak jestem na urlopie w kraju to przywoze sobie cos.
To wal massa xxl... Rozmieszany z mlekiem jest bardzo smaczny, miałem waniliowego i czekoladowego oba są ok. Masa idzie bo tam jest pełno węgli ;]
Jesli mu zalezy poprostu na masie nie koniecznie miesniowej to niech kupuje i je tonami az mu bokiem wyjdzie, zlota zasada tego forum: "robisz mase - kup gainera". Jesli cos zawiera np. 70 % wegli (i to jeszcze w wiekszosci prostych) i 30 % białka to od czegos takiego moze jedynie urosnac d.u.p.a a nie miesnie. Takie specyfiki (jak m.in. mass xxl ) sa dobre dla dzieci wygladajacych jak z oświecimia, tak zwanych patyczakow. erni, jesli tak wygladasz to bierz mass xxl i niech ci bedzie na zdrowie.
Ludzie no zapodajcie mu jakiegos bulka gdzie jest 50 % ww i 50 % bialka, jakiegos na tyle dobrego zeby wegle w nim zawarte nie byly zwykła sacharozą.
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
moze hard mass z treca?
moze.... ja sie nie znaju
chlopaki sami powiedzcie czy nie mam racji, nie moze byc tak ze kazdy kto na tym forum pyta o mase - pada odpowiedz "bierz gainer". Rozumie jak ktos ma np. 185 wzrostu a wazy 68 kilu np. Ale
a w profilu ma nawet 73, ja mam 175 waze gdzies 80 i jestem naprawde ubity, mam spora łape ale tez mam troche fatu przy brzuchu ktory mam zamiar zrzucic na najblizszej redukcji. Jesli wiec on jest troche lzejszy ode mnie ale za to tez niższy to wyglada akurat jak powinien (jesli chodzi o ogólna budowe) albo jest leciutko ubity. Wiec po co mu jeszcze walic tone wegli z mass xxl'a ? Wiec pomyslalem ze wegle niech dostarcza z diety (ryz, owoce) a jak juz musi to z bulka - gdzie ww jest troche mniej.waze 71kg przy wzroscie 173cm
Napisano Ponad rok temu
moze hard mass z treca?
moze.... ja sie nie znaju
chlopaki sami powiedzcie czy nie mam racji, nie moze byc tak ze kazdy kto na tym forum pyta o mase - pada odpowiedz "bierz gainer". Rozumie jak ktos ma np. 185 wzrostu a wazy 68 kilu np. Alea w profilu ma nawet 73, ja mam 175 waze gdzies 80 i jestem naprawde ubity, mam spora łape ale tez mam troche fatu przy brzuchu ktory mam zamiar zrzucic na najblizszej redukcji. Jesli wiec on jest troche lzejszy ode mnie ale za to tez niższy to wyglada akurat jak powinien (jesli chodzi o ogólna budowe) albo jest leciutko ubity. Wiec po co mu jeszcze walic tone wegli z mass xxl'a ? Wiec pomyslalem ze wegle niech dostarcza z diety (ryz, owoce) a jak juz musi to z bulka - gdzie ww jest troche mniej.waze 71kg przy wzroscie 173cm
Co do budowy to jestem taki....... normalny.... troszke moze chcialbym nogi rozbit na trengu bo ta czesc ciala zawsze u mnie slabo reaguje na trening i suple gora rosnie zawsze szybciej i lepiej....fakt nie potrzebuje wegli za duzo.....potrzebne wiecej bialka.... ale dzieki za porady....wpadne moze koncem tyd.do sklepu na miescie i wymecze kolesia o jakies odzywki zbilansowane na wieksza zawartosc bialka a tylko sladowe ilosci wegli.... bo fakt po weglach ze slaba przemiana "brzuszek i dupa rosnie szybko"...pozdrawiam i dzieki..
Napisano Ponad rok temu
moze hard mass z treca?
Brałeś go może? możesz zaopiniować?...
Napisano Ponad rok temu
Wiec po co mu jeszcze walic tone wegli z mass xxl'a ? Wiec pomyslalem ze wegle niech dostarcza z diety (ryz, owoce) a jak juz musi to z bulka - gdzie ww jest troche mniej.
Słuchaj a moze cos takiego .... !Trec - Night Protein Blend - 2500g tu stosunek bialka do wegli jest bardzo dobry albo faktycznie produkt typu 50% wegli do 50% bialka..... co bedzie lepsze bo wiadomo ze pewna ilosc wegla tez jest potrzebna przy budowaniu masy....
I jeszcze jedno jak wyglada bialko z ostrovi .....warte zainteresowania bo nie powiem cena atrakcyjna.....tylko czy idzie w parze z jakoscia?
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
warte zainteresowania bo nie powiem cena atrakcyjna
nie warte
tylko czy idzie w parze z jakoscia?
nie idzie, to jest sam koncentrat do tego niskiej jakosci po ktorym sie raczej dobrze pierdzi a nie rosnie, moja rade: skoro zaczynasz przygode z suplami zainwestuj w dobre bialko. Kup sobie tego bulka + dobre bialko i styka
produkt typu 50% wegli do 50% bialka
czyli tak zwany bulk, pytaj kolesia w sklepie o odzywki typu bulk. Lub poprostu kup dobre bialko i kup carbo (czyli weglowodany) i bedziesz sam ustalal proporcje takie jakie ci trzeba. Tylko jak bys nie ustalał - pamietaj - na noc zawsze samo bialko bez wegli. Z dorbych bialek polecam BIOGENIX PROLONGATUM.
Ludzie czemu nikt nie prubuje nic mu pomóc tylko ja, wy sie lepiej znacie na polskich odzywkach
Napisano Ponad rok temu
Ludzie czemu nikt nie prubuje nic mu pomóc tylko ja, wy sie lepiej znacie na polskich odzywkach
Widocznie na Ciebie padło..... ale dzięki....
Napisano Ponad rok temu
A jeżeli chcesz coś lepszego to może TREC NITROPROGEN? Tyle że to białko, no a węgle to możesz pobierać tak jak pisano wcześniej.