Ostra redukcja
Napisano Ponad rok temu
Jestem niezle otłuszczony i chce sie tego pozbyc. Jutro ide zapisac sie na siłke i bede jechał ogolnorozwojówke z duza dawka aerobów (zaczne powoli i bede zwiekszał). Co do zywienia to mam taki plan (nie moge siec konkretnej diety bo studiuje dziennie i sporo dojezdzam i nie ma mnie w domu w dzien.
Otoz planuje jesc tak:
30 min przed sniadaniem 1tab TSE
sniadanie płatki kukurydziane z mlekiem
Po sniadanie 1tab Chrom plus
pozniej co jakies 4-5 godz kanapka z razowca i jakas wędlina
pozniej juz w domu jakis obiad (niezaleznie ode mnie ale są tro zdrowe zeczy bez zasmazek i tłuszczy)
Pozniej siłka i przed snem ostrowia z łyską oliwy z oliwek.
WIem ze mało tego ale licze na to ze reszta energii pojdzie z mojego tłuszczu. W sumie jade tak (tylko jeszcze nie mam siłki) od tgodnia i jest swietnie (zszedł juz 1kg). Tak wiec mam nadzieje ze mnie pouczycie w kwestji obłedow. Co do suplementacji to juz załozyłem temat w suplementacji co go sugestji jesli radzicie inaczej.To tyle, pozdrawaim.
Napisano Ponad rok temu
4-5h miedzy posilkami to zadlugo ... skoro i tak bierzesz kanapki to mozesz jesc w mniejszych odstepach czasu, 2.5-3.5h to optymalny czas
musisz sie upewnic, ze dostarczasz 2g bialka, 2g ww i 0,7g tluszczy na kg masy nie wiecej to bedzie jakies 2000kcal, chyba nie pracujesz ciezko fizycznie takze powinno spokojnie starczyc mozesz oczywiscie mniej, to tylko taka orientacyjna liczba ale lepiej zaczac od wyzszej kalorycznosci, pozniej zwiekszac, zasada jest taka duzo bialka malo ww
jesli masz ograniczone fundusze to raczej bym sie zastanowil nad twarogiem na noc,a kupil jakies bialko uniwersalne albo jeszcze lepiej aminki bcaa zeby zabezpieczyc miesnie przed spalaniem ...
Napisano Ponad rok temu
przed snem ostrowia z łyską oliwy z oliwek.
moze się nie znam . . . - ale łyżka oliwy z oliwek ma jakies 20-25 gram - co za tym idzie ok 250 kcal wiem, o zajebistym dzialaniu oliwy - ale tak na noc?
nie lepiej będzie łyknąć sobie w srodku dnia?
a jeszcze jedna sprawa . . . 1 caps TSE - chyba strasznie mało
ja 3 łykałem w efektów nie było ;p
Napisano Ponad rok temu
A co do ilosci TSE to jak po 2-3 dniach siłki i aerobow nie przyniesie skutków to zwieksze dawke.
Jako ze studiuje to nie mam ciezkiej pracy fizycznej a wiec mysle ze taka dieta bedzie ok, a odstępy specjalnie wydłuzyłem zeby ruszyc tłuszcz a nie na bieząco dostarczac kalorii z kokarmu. Pozdro.
Waga 75kg.
Stracic jak najmniej mięcha.
Uniewidocznic lipo.
Napisano Ponad rok temu
nie wiem jakie sa twoje priorytety ale ja wolalbym mimo wszystko chronic miesnie przed spalaniem, twarog na noc aminokwasy bcaa przed/po treningu
Napisano Ponad rok temu
Co do tego BCAA to chyba narazie sobie daruje bo nie am tyle kasy, jesli stosowac to tak jak piszą na opakowaniu to zrujnuje mnie ten supel. Bede jechał na TSE, chromie i ostrowii, i zobaczymy za jakis czas co z tego wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
ostrowia przed treningiem... mysle ze chodzi tutaj o bcaa, kazde bialko zawiera te 3 aminokwasy izolecyne,waline i lecyne ale w redukcji chodzi o to zeby ograniczac kalorie dlatego jak dajesz czyste bcaa to jest to tylko ratunek dla miesni, a przy twojej wadze musialbys dostarczyc 9g bcaa, jakbys chcial dostarczyc tyle samo z ostrowi musialbys wszamac 45g bialka z czego 36g poszloby na energie, a po treningu nie powinienes jesc odrazu bo tluszcze sie dalej spalaja... niby jakbys dostarczyl przed treningiem to nie ma to znaczenia ale tez moze sie okazac ze zmarnowales tylko bialko bo trening bedziesz miec ciezki i bcaa z miesni i tak zostana zuzyte
ja bym bral bcaa tylko po treningu w ilosci 9g, i jeszcze raz mowie zaloz w dziale suple moze sie myle nie wiem moze szkoda kasy na bcaa
Napisano Ponad rok temu
1. Ćwiczyłeś w ogóle przedtem na siłowni? masz jakieś mięśnie, o których spadek sie boisz?
2. weź lepiej jakąś dietę z podwieszonych na 90kg.pozniej co jakies 4-5 godz kanapka z razowca i jakas wędlina
3. wywal tą oliwę chłopie!przed snem ostrowia z łyską oliwy z oliwek.
4. BCAA 5g przed treningiem 5 gram po treninguA co do BCAA to mam brac przed czy po treningu?
łyżka oliwy ma ok. 7,5głyżka oliwy z oliwek ma jakies 20-25 gram
Stary co Ty mówisz??? skąd możesz wiedzieć ile białka sie spali? i czy w ogóle sie spali? to wszystko zależy od tego co przedtem jadł, ile węgli tłuszczy, oraz od tego ile glukozy ma we krwi, ciał ketonowych.z ostrowi musialbys wszamac 45g bialka z czego 36g poszloby na energie,
spalają sie ale jak jest po aerobach to powinien coś zjeść bo mięśnie też mu sie spaląa po treningu nie powinienes jesc odrazu bo tluszcze sie dalej spalaja
Napisano Ponad rok temu
Waga 75kg.
Uniewidocznic lipo.
Napisano Ponad rok temu
chodzilo mi o bialko po treningu, sora jesli to nie bylo oczywisteStary co Ty mówisz??? skąd możesz wiedzieć ile białka sie spali? i czy w ogóle sie spali? to wszystko zależy od tego co przedtem jadł, ile węgli tłuszczy, oraz od tego ile glukozy ma we krwi, ciał ketonowych.
dlatego caly czas pisalem o bcaa po treninguspalają sie ale jak jest po aerobach to powinien coś zjeść bo mięśnie też mu sie spalą
PS ja biore 4 posilki do pracy i narazie sie masuje to niech autor nie mowi, ze nie moze zrobic podobnie skoro jego dieta to polowa mojej ...
Napisano Ponad rok temu
po drogie jak sobie wyobrazasz bierganie po całym miasteczku z torbą pełną pojemników z ryżem, kurą, tuńczykiem itp?
Po trzecie dieta którą stosuje nie wykańcza mnie i nie odczowam zmniejszonej kalorycznosci w samopoczociu.
Tak wiec moje posiłki poza pierwszym i ostatnim to kanapki ( i ostrowia o którą pytam w dziale z suplami).
Waga 75kg.
Uniewidocznic lipo.
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wszyscy na tym forum mowią ze trzeba jesc co jakies 2,5 - 3godz ? To ja sie pogubiłem.przecie śniadanie obiad i kolacja to wszystko co powinieneś mieć tylko bys na uczelnie smigał z proszkiem w np bidonie i na miejscu dolewał wody i trzepał
A co do mieszania z wodą to juz napisałem w dziale z suplami ze z woda ostrowia przez gardło mi nie przechodzi ale mam nadzieje ze jakos to rozwiąze (nie wiem ile mozna chodzic z rozrobioną ostrowią w butelce?)
Napisano Ponad rok temu
to jest uogolnione srednio co tyle powinienes jesc ja ci zaproponuje tak jesc 5 lekkich posilkow np co ok 3h bez jakis obfitosci np ryz i do tego jogurt cos takiego z rana dostarczasz only platki i mleczko no i takie lajtowe posilki ale nie chodzi tu o hamburgery czy pizzdyA wszyscy na tym forum mowią ze trzeba jesc co jakies 2,5 - 3godz ?
naczy odrazu lepiej walic bo pozniej to robi sie go.wno nie bialko zreszta to i tak gowno to jeden pies co zrobisznie wiem ile mozna chodzic z rozrobioną ostrowią w butelce?)