Zmiana diety - ektomorfik
Napisano Ponad rok temu
23lata
180cm
75kg
trening 2x w tygodniu (jak będę mieć czas to może 3x w tygodniu)
Obliczylem wg jednego programu że potrzebuję 3500Kcal a wg drugiego 4150Kcal (dzięki Chudy
10:00 puszka tuńczyka + jajecznica z 2-4 jaj + szklanka mleka + garść orzechów
witaminy + kapsułka z omega 3 + łagdony fat burner + rutinoscorbin + czosnek w kapsułkach
11:30 porcja gainera
15:00 pierś z kurczaka/ filet z tuńczyka/ lososia/ tilapia etc + 200gr ryżu basmati/ porcja ziemniaków/ kaszka kukurydziana + jakieś warzywo (szparagi/ papryka etc) + łyżka oliwy z oliwek + szklanka mleka + banan
17:00 porcja gainera
19:30 pierś z kurczaka + 200gram ryżu basmati + szklanka mleka + banan + łyzka oliwy z oliwek
21:00 porcja gainera
*22:00 puszka tuńczyka (opcjonalnie)
23:00 banan + baton proteinowy (tu nie będę mieć czasu na posiłek a na gainer to chyba ciut za późno - ale to wszystko powinienem spalić bo to przed zakończeniem pracy i tutaj najbardziej biegam i załatwiam rzeczy)
01:30 porcja kazeiny przed snem
a między posiłkami duże ilości wody mineralnej niegazowanej
Czekam na sugestie
A jeszcze takie małe pytanko co lepsze ryż brązowy czy biały basmati? Brązowy to zawiera węglowodany złożone, które są lepsze jeśli chodzi o nabranie masy, czy sie mylę?
Aha a jedzenie pizzy jest niezdrowe? taka powiedzmy margarita ma 1000Kcal 24gr białka i wcale nie ma dużo złych tłuszczy (które przecież też sa istotne w diecie a bez nich można sie zapalenia stawów nabawić, czy czegoś tam) wiem, że pizza zawiera saturated fat, ale jak się nie je soli i saturated fat w innych posiłkach to chyba taka jedna pizza raz na kilka dni nie będzie złem
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
nikt się nie wypowie? taka zajebista dieta czy taka do dupy ?
rano przydaly by sie jakies weglowodany np pladki owsiane
zdecydowanie znajdz czas na trening trzy razy w tygodniu. z cwiczeniem dwa razy w tygodniu spodkalem sie jedynie jak cwiczyli metoda FBW
czytalem ze kulturysci stosujacy diete robia czasem jeden dzien w tygodniu na objadanie sie, to zazwyczaj jest niedziela. kosumuja czesto pizze, zapiekanki itp. ale w sezonie napewno nie moga sobie na to pozwolic
Napisano Ponad rok temu
Zamiast płatków to może mógłbym dorzucić jakiś taki baton owsiany (270Kcal
Też bym chciał trening 3x w tygodniu. ale wtedy musiałbym zmniejszyć ilość snu, a jako ektomorfik to raczej nie wskazane. Mam już tak grafik zapchany, że nie da rady 3x w tygodniu
A co w końcu z tym ryżem, lepiej cały czas brązowy jeść czy biały a rano tylko ewentualnie brązowy?
To będę się opychał pizzą raz na tydzień
A i jeszcze jedno czy można omega 3 przedawkować lub coś?
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
U mnie ten problem jest, że nie potrafię jeść zbyt dużo rano. Wiem, że to takie głupie tłumaczenie się jest, ale jak mam się napchać a później jechać na rowerze to niedobrze mi się robi
Zamiast płatków to może mógłbym dorzucić jakiś taki baton owsiany (270Kcal baton własnej roboty? Czyli płatki owsiane, orzechy, suszone owoce, miód ? Taki możesz ale nie taki typu snickers czy mars.
Też bym chciał trening 3x w tygodniu. ale wtedy musiałbym zmniejszyć ilość snu, a jako ektomorfik to raczej nie wskazane. Mam już tak grafik zapchany, że nie da rady 3x w tygodniu
A co w końcu z tym ryżem, lepiej cały czas brązowy jeść czy biały a rano tylko ewentualnie brązowy? najlepiej brązowy no chyba że po treningu to możesz wtedy biały
To będę się opychał pizzą raz na tydzień raz w tygodniu możesz zjeść jeśli masz rozkręcony metabolizm
A i jeszcze jedno czy można omega 3 przedawkować lub coś? wszystko da się przedawkować nawet witaminki uwazane przez nasze babcie za najzdrowsze "coś"
Napisano Ponad rok temu
to będę brązowy jadł a biały po treningu tylko ...ehhh a ja wpieprzałem 2,5kg ryżu białego na tydzień
to omege 3 w kapsułkach tylko rano a potem tylko oliwa po każdym posiłku, żebyu doładować dietę kaloriami
ok to dzięki chyba dieta już będzie w miarę ok, zobaczymy po tygodniu ;]
Been there, taken that