rozgrzewka przed wyciskaniem duzego ciezaru / rekordu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przynajmniej u mnie
a intensywn rozciąganie przed maksami grozi naciągnięciem mięsni
Napisano Ponad rok temu
tez dobre sformulowanie!szakaleq ja bym to nazwal "adaptacją
nie no 7 seri za duzo bo wtedy miesien jest za bardzo zmeczony do wycisku!serii np 7 to dla mnie bezsens
no wlasnie nie powinno sie tak robic , tylko normalnie sie rozgrzac jak zawsze i podejsc do wycisku , za duzo energi nie oznacza ze rozgrzewamy sie wiekszym ciezarem , rozgrzewka to tylko przygotowanei do treningu , lepiej ta sile zostawic na inne cwiczenia;)czasem to normalnie energia rozrywa wtedy od wiekszego zaczynam nie wiem czy dobrze robie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sile to zawsze mam na inne cwiczenia takze problemu z tym nie mamlepiej ta sile zostawic na inne cwiczenia;)
Napisano Ponad rok temu
masz tu cytat z WODYNA(pewnie kojarzysz)
"DOBRA ROBOTA... ale periodyacji nie uwzgledniles tu ... brakuje powtorzen cykli...
Koniu, nauczyles sie juz ze przed ciezarami rozciaganie narazic moze na kontuzje?
jak cos to pytaj powerlifterow
PS EDYTOWALEM, HIHIHIH"
oraz nie wiem gdzie ty u mnie widzisz 7 serii - ja widzę 7 rozgrzewek, bo chyba za serie nie uznaję 1-4pow gdy na danym ciężarze jestem w stanie wykonać 10-14 pow. bo tych 4 nawet się ni czuje.
Napisano Ponad rok temu
wiesz w moim przypadku musz erobic rozgrzewke minimum 20 minut poneiwaz ciezary jakimi robie poszczegolen serie nie sa zbyt male:]ja tam sie nie rozciagam ze pieto w czolo wale tylko porozgrzewam bary ogolnie tam porozciagam pomacham rekoma i tyle wybitnych rozgrzewek nie stosuje rozgrzewka 5 min i lece do cwiczen
ogolnie chodzi o to ze po co marnowac sile na rozgrzewke jak mozna ja przeznaczyc w bardziej uzyteczny sposob;) poprostu rozgrzewka poleg ana tym zeby sie dobrze rozgrzac ale sie nei przemeczac;)sile to zawsze mam na inne cwiczenia takze problemu z tym nie mam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i prawidlowo! tak powinno sie robic;) chyba ze ktos wyciska naprzyklad 170 to troche inaczej sie rozgrzewa;)ja tam przed rekordem je.bie serie samym gryfem 20 powt ,potem 2 serie na 45 kg gdzies po 10 powt i po tym je,bie od razu rekord a nie pi,erd,ole sie z wiekszymi ciezarami przed rekordem bo to strata sily (przynajmniej w moim przypadku)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pewnie taszakaleq z tym, ze max u tego pana to pewnie 170 - 100
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pewnie , pomachac troche rekoma , porozciagac sie chwile i jazda do cwiczen , 90% ludiz na silowniach tak robi , uniwersalna rozgrzewka;Pkazdy inaczej sie rozgrzewa znacie jakis uniwersalny sposob?
Napisano Ponad rok temu
moj rekord to 100 kg. ale wiadomo jak bym podchodzil gdzies do rekordu 130 to bralbym na rozgrzewke gdzies 55-60 kgszakaleq z tym, ze max u tego pana to pewnie 170 - 100
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw gryfem 10-15 powt.
i potem np 70 kg x8
80kg x6
90 x 2-3
I potem sete
Zresztą, to głupie gdybanie, bo każdy będzie się rozgrzewał tak jak dla niego jest najlepiej.
Napisano Ponad rok temu
gdybs w rozgrzewkowych bral wiecej to i max byl by lepszy zapewne
VanHeru miales kiedys 100kg w rekach?
przy 100kg max 4 pow na 90 to czesto upadek miesniowy.
Napisano Ponad rok temu
90 x 2-3
to wtedy jak ktos bierze 100 kilo wycisk to nie iwem cyz bo po tej rozgrzewce podlal tylko podniesc... rozgrzewka ma nas przygotowac do treningu/wycisku a po takiej rozgrzewce raczej klata bedzie napuchnieta i lekko zmeczona
Napisano Ponad rok temu
a po co sie wiekszym ciezarem rozgrzewac,strata tylko silyimo glupota 45 kg przed 100