Trening i uwagi
Napisano Ponad rok temu
Mam 19 lat, 181cm wzrostu i okolo 75 kg.
1. Jakies dwa tygodnie temu kupilem sobie lawke do cwiczen (sztanga, 25kg., rozpietki i do cwiczenia nog, pozioma/skosna). Praktycznie wczesniej nie trenowalem (robilem raczej niesystematycznie pompki i brzuszki, ale praktycznie nic poza tym)
2. Praktycznie wczesniej nie trenowalem (robilem raczej niesystematycznie pompki i brzuszki, ale praktycznie nic poza tym)
3. Cel treningow... hmn... chcialbym poprawic swoja budowe. Nabrac masy i po prostu dobrze wygladac. Nie wstydzic sie wyjsc na plaze w wakacje.
4. o sprzecie pisalem juz w pkt. 1. Aha.. mam jeszcze dwie sztangielki po 5kg, ale planuje kupic ciezsze.
5. Nie stosuje zadnej specjalnej diety. Staram sie jesc duzo
6. Jak juz pisalem mam 19 lat i zadnych przeciwskazan medycznych
Pozdrawiam i mam nadzieje, ze napiszecie mi dobry i szczegolowy plan cwiczen, z rozpisaniem dni tygodnia i ilosci powtorzen i serii.
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=31089
jak skonczysz ten trening wtedy ulozymy cos pod Ciebie
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
biore sie do roboty
//
dzis zaczynam, ale mam pytanie. np. tam jest napisane, ze najlepiej cwiczyc 3 razy w tygodniu. Ale, ze ja mam ta laweczke w domu, no i w sumie moge czesciej cwiczyc, to cwiczyc czesciej, czy nie
Jak mozecie, to dajcie im opis tego cwiczenia:
Wyciskanie sztangi z klatki piersiowej siedząc (barki)
Napisano Ponad rok temu
dzis zaczynam, ale mam pytanie. np. tam jest napisane, ze najlepiej cwiczyc 3 razy w tygodniu. Ale, ze ja mam ta laweczke w domu, no i w sumie moge czesciej cwiczyc, to cwiczyc czesciej, czy nie
Cześć! Tu Wbd
Ćwicz tak jak jest tam napisane - 3 razy to maks!
Częściej nie znaczy lepiej 3 razy Ci wystarczy - zaufaj mi :-) (wiem co piszę)
Jak mozecie, to dajcie im opis tego cwiczenia:
Wyciskanie sztangi z klatki piersiowej siedząc (barki)
hmmm masz tutaj pokazane i opisane dokładnie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam Wbd!
Napisano Ponad rok temu
Robie, po dwa obwody. Jakos w polowie stycznia mam zamiar skonczyc trening ogolnorozwojowy i wtedy licze na Wasza kreatywnosc co do treningu dla mnie
Napisano Ponad rok temu
moja byla bedzie na tym samym sylwku co ja, tak sie sklada, ze ten koles tez bedzie...
z reszta nie wazne... moze to glupi powod, ale mam teraz w sobie tyle energii, ze chce od zebyscie mi zrobili jakis dobry trening na mase, uwzgledniajac te przyzady o ktorych pisalem w 1. poscie (bo bede trenowal tylko w domu)
prosze o rozpisanie konkretnych cwiczen na poszczegolne dni...
wielkie dzieki z góry... eh... chce tylko cwiczyc i cwiczyc, chce urosnac w mase miesniowa... a przy okazji nie myslec o tym wszystkim...
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
a co do pytania... to byl dlugi zwiazek, mi sie cos nie podobalo, ale jednak sentyment czy cos w tym stylu pozostal... skad mialem wiedziec...
Z reszta to temat na trening dla mnie
Chcialbym, zeby do wakacji efekt byl zauwazalny, bedzie?
Napisano Ponad rok temu
Plecy:
- podciąganie sztangi na szerokim chwycie do brzucha (wioslowanie) 3 serie 12,10,8powt
- podciaganie konca sztangi w opadzie (drugi koniec wloz w rog sciany lub jakos obciaz zeby sie nie unosil)
-wyprosty tułowia, na ławeczce 3 serie po 10-12powt (tu ktos musi trzymac cie za nogi)
Biceps:
-uginanie z sztangą prostą 3 serie 12,10,8powt.
-uginanie przedramion z sztangielkami na przemian w chwycie młotkowym stojąc 3 serie po 10powt
Przedramię:
- uginanie nadgarstków ze sztangą trzymaną nachwytem 3 serie 12-20powt.
- uginanie nadgarstków ze sztangą trzymaną podchwytem 3 serie 12-20powt
Klatka:
-wyciskanie sztangi na płaskiej 3 serie 12,10,8powt
-wyciskanie sztangi na skośnej ławeczce 3 serie 10,8,6powt
-rozpiętki z sztangielkami na płaskiej ławeczce 3 serie po 10-12powt
Triceps:
- francuskie wyciskanie sztangi leżąc 3 serie 12,10,8powt
-chantelki zza glowy jednoracz 3 serie 12,10,8powt
Barki + kaptury:
-wyciskanie sztangi do góry z klatki 3 serie 12,10,8powt
-Unoszenie sztangielek bokiem w górę 3 serie po 10-12powt.
-wzniosy sztangielek do boku w opadzie tułowia 3 serie po 10-12powt.
-Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia do brody 3 serie po 12powt
-WZNOSY BARKÓW ”SZRUGSY” 3 serie po 12powt
nogi:
wykonuj cwiczenia dostepne na tej twojej laweczce, napewno to jest cos w rodzaju
- prostowania nog w siadzie
- uginanie nog w lezeniu
mozesz dodac wykroki ze sztanga/sztangielkami
- przysiady ze sztanga na barkach
pon klatka + tric
sr plecy + bic + przedramie
pi barki + kaptury + nogi
a brzuch mozesz dorzucic do kazdego treningu na koniec po 2 cwiczenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko tak jak pisalem niech ktos drugi koniec ci przytrzyma albo wloz go w rog sciany albo obciaz ciezarem bo jak zaczniesz jeden koniec podciagac to tyl moze sie lekko ruszac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i jeszcze takie pytanie, z innej beczki- chodzi o wspomagacze. czy jezeli dopiero zaczynam trenowac, to moge sie wspomagac jakas kreatyna, czy czyms w tym stylu? kompletnie sie na tym nie znam, chcialbym po prostu szybkiego przyrostu masy, doradzcie mi, czy mozna uzyskac dobre zadawalajace efekty bez wspomabgaczy (dla mnie dobrym efektem nie jest zostanie kulturysta, tylko wybudowanie masy miesniowej ktora pozwoli mi z duma lazic chociazby po plazy )
z gory dzieki za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie co do przedramion? czy na prawde warto je cwiczyc? bo ja slyszalem teze ze nie trzeba bo sie same robia z innymi cwiczeniami , poza tym jesli juz ktos sie uprze to lepiej robic to cwiczenie z piachem i wiadrem (artykuł bojdaze Body'ego)?
@Tomasssz,
1. dieta jest jedna z najwazniejszych rzeczy;p najwazniejsze jej elementy to zebys jadl na pprzyklad na noc z 150-200g twarogu chudego (sporo bialka ;D), po treningu ryz (wegle), no i ogolnie jadl kanapki z tunczykiem (bialko) no i takze kasza gryczana ma sporo bialka. Jol. Do diety mozesz dodac se gainera (nie wiem czy bierzesz bo nie czytalem wszystkiego .. ahh:D) i np. jakies bialko ostrowie (z rana se mozna brac oj). Co do kreatyny to staz tak z 6 miechow powinien byc bo na poczatku to i tak sa przyrosty i tak. Wiec synu pamietaj, dieta wazna sprawa a kreatyna za 6 miechow - x , gdzie x nalezy do licz rzeczywistych i oznacza twoj obecny staz licznony w miesiacach. baju.
Napisano Ponad rok temu
a Koń, ja tam przedramie polecam cwiczyc , bo jakos triceps przy klacie pracuje a i tak go cwiczysz hehe,nogi pracuja przy chodzeniu a tez sie je cwiczy bo od chodzenia nie rosna ,a cwiczenia przy ktorym przedramie pracuje to tylko przez moment gdy wykonasz jakis ruch itd. dlatego sa cwiczenia zeby je wyizolowac zeby rosly. cwiczac je napewno bedziesz mial je wieksze i silniejsze niz ktos kto w ogule ich nie cwiczy. bo sluchac rad tych "pseudo" doradzcow to kapturow tez bys nie cwiczyl ani nawet łydek bo jak wchodzisz po schodach tez je cwiczysz hehe glupota to kazdy miesien jak kazdy inny i cwiczyc je trzeba zwlaszcza ze ich trening nie zajmuje wiecej niz 5 minut.
Napisano Ponad rok temu
Napoczątek można działac takie " robótki ręczne" (nie wiem jak sie to fachowo nazywa )
polega to na tym, że rolujesz tj. zwijasz przywiązany cięzar, obciążnik przywiązany do kija, przy pomocy którego całe te kombo zwijasz. Chyba wiecie o co cho?
Niezle się przy tym przedramiona grzeja
Napisano Ponad rok temu
edit:
a i mysle, ze w najblizszym czasie zmierze sobie wszystkie ( ) wymiary, zebym mogl porownac to za jakis miesiac, dwa
Napisano Ponad rok temu
Moze chodzi o diete Bo nie radze sobie zbytnio z tymi bialkami weglowodanami.. moze ktos rozpisalby mi dokladna diete- nie iles tam procent bialek itp. tylko cos w stylu- jakie produkty po prostu powinienem jesc...
Pozdrawmia, licze, ze pomozecie
Napisano Ponad rok temu