Witam! Chcialbym sie poradzic na temat treningow
Napisano Ponad rok temu
Hmm wypadaloby zaczac od tego co jest w przyklejonych tematach wiec:
Trenowalem 3 lata temu systematycznie przez rok. 2 lata temu wyjechalem za granice i treningi oczywiscie sie skonczyly! Teraz po powrocie od miesiaca trenuje systematycznie.
Dotychczasowy trening wygladal nastepujaco:
1. Poniedzialek: Klatka (3 cwiczenia po 3 serie - wyciskanie, unoszenie (wyciskanie) sztangielek oraz rozpietki; Biceps - (2 cwiczenia po 3 serie) unoszenie sztangi stojac oraz na modliteniku; Triceps: (2 cwiczenia takze 3 serie) Skull crasher (nie wiem jak to opisac ) oraz sciaganie wyciagu do dolu stojac.
2. Sroda: Placy (3 cwiczenia po 3 serie) - Podciaganie, Sciaganie drazka wyciagu za kark siedzac oraz podciaganie sztangielki do klatki w pochyle; Barki (2 cwiczenia po 3 serie) - Unoszenie sztangi od pasa do szyi stojac oraz wyciskanie sztangi zza karku siedzac.
3. Piatek: Tu generalnie byly i sa braki (wykonujemy cwiczenia na rece oraz przedramiona)
Do tego dochodza brzuszki i unoszenie nog co drugi dzien...
Celem jaki obieram za priorytetowy na ten moment jest przybranie masy (z uwagi na przecietna mase swojego ciala).
Co do sprzetu to w sumie mamy chyba wszystko co jest potrzebne (wszystko jest domowej roboty ale kolega ktory robil sprzet ma naprawde glowe!!) tj: Mozliwosc dobrania kazdego ciezaru hantelki i sztangi, lawka z wszystkimi skosami, wyciag, drazek do podciagania, sztanga lamana, sztanga prosta, 2 systemy uchywtow do wyciagu. przyrzady do cwiczenia nog (nie mam pojecia jak je opisac )... Jesli czegos brakuje czekam na komentarze!!!
Co do diety to nie stosuje zadnej specjalnej (nie mam nikogo kto moglby doradzic mi w jakikolwiek sposob diete!!! TU TAKZE JESTEM OTWARTY NA PROPOZYCJE) a regeneracje wspomagam shakami weglowodanowo bialkowymi (1 - 2 na dzien) oraz kreatyna!
Wiek moj na ten moment to 22 lata i jak dotad zadnych przeciwskazan medycznych nie bylo! Moja waga na ten moment to okolo 74 kg (z czego wiekszosc to wielki brzuch )
Aha chcialbym takze dodac, ze treningi mam zawsze okolo 19 aczkolwiek czasu moge im poswiecic nawet do 2h
I teraz prosba do Was moi drodzy! Powiedzcie czego brakuje moim treningom, co powinienem zmienic a czego nie! Czy powinienem zastosowac jakas specjalna diete czy a jesli tak to jaka? Jakies szczegolne zmiany w planie treningowym? Szczerze kazda sugestia jest dla mnie na wage zlota Czekam na porady i dziekuje za poswiecenie mi tej odrobinki czasu!
Pozdrawiam
placydo
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...