Pomóżcie chłopaki w zdobyciu massy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mikeeeee jak masz ten program bys mi przesłał na poczte bardzo by mi sie przyslużył
masz go w tym dziale, Przydatne artykuły
Napisano Ponad rok temu
Twój organizm sam z siebie, bez ładowania w niego ton żarciea niewiele zdziała, a jak siwe naładujesz tona teoretycznie wysokobiałkowego sklepowego jedzenia, to i mase tłuszczu sobie zafundujesz, więc polecam to przemysleć, a co do płatków, to jesli nie sa gruboziarniste, to przestałabym na waszym miejscu je jeśc, bo nie dają nic prucz ucucia zapchania, mleko wywołuje nietolerancje laktozy, więc jak juz coś, to lepsze byłoby sojowe.
Napisano Ponad rok temu
taaaaa a 4 cm w bicu ta z dupy sie wzięło!!!!!!!!!!a właśnie moja dieta opiera sie na płatkach i mleku.nie dają nic prucz ucucia zapchania
podpis:doradca odżywiania
mleko czy nadmiar owej laktozy w mlekumleko wywołuje nietolerancje laktozy
nooo !! niepełnowartościowe pseudo mleko co jest mało przez kogo stosowane bo powoduje wzdęcia !!!!!!(czyt pierdzenie,bąki ,sranie )to lepsze byłoby sojowe
Napisano Ponad rok temu
no do monopolowego naprzeciwkoPit ma racje suchaj go a zajdziesz naprawde dalekooooo
hyhyhy
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
powiedz mi mój drogi, co Cie tak bardzo śmieszy w Doradcy odżywiania?? że lepiej niż ty wiem na czym mozna urosnąć, a co jest o kant d*** rozbić?
podziwiam Twoje 4 cm na płatkach , wiesz chociaż co jest w nich i dlaczego na nich urosłeś?? czy może tylko to, ze kumpel je, to i Ty też??
jak taki znawca z Ciebie to prosze bardzo, opisz mi zależności w białkach budulcowych.
i możesz mi tez wyjaśnić Twoje stanowisko co do lepszości mleka krowiego nad sojowym??
bo skoro uważasz, że mleko z niewielka zawartościa białka, które u dorosłego człowieka doprowadza do intoksykacji [polecam encyklopedie] jest lepsze od wyskoko białkowego i doskonale przyswajalnego mleka sojowego?, to powinienes potrafic mi to przedstawić na tyle racjonalnie i dokładnie, że zmienie stanowisko.
a wracając do płatków, to żenada. jak można urosnąc na czymś co jest wysoce przetworzone i jedyne co w sobie ma to nic nie wartą mąke kukurydzianą
naprawdę polecam przynajmniej płatki fitness
Napisano Ponad rok temu
oj widze, że mądrzejsi chcecie być, podziwiam, nie zazdroszcze.
powiedz mi mój drogi, co Cie tak bardzo śmieszy w Doradcy odżywiania?? że lepiej niż ty wiem na czym mozna urosnąć, a co jest o kant d*** rozbić?
podziwiam Twoje 4 cm na płatkach , wiesz chociaż co jest w nich i dlaczego na nich urosłeś?? czy może tylko to, ze kumpel je, to i Ty też??
jak taki znawca z Ciebie to prosze bardzo, opisz mi zależności w białkach budulcowych.
i możesz mi tez wyjaśnić Twoje stanowisko co do lepszości mleka krowiego nad sojowym??
bo skoro uważasz, że mleko z niewielka zawartościa białka, które u dorosłego człowieka doprowadza do intoksykacji [polecam encyklopedie] jest lepsze od wyskoko białkowego i doskonale przyswajalnego mleka sojowego?, to powinienes potrafic mi to przedstawić na tyle racjonalnie i dokładnie, że zmienie stanowisko.
a wracając do płatków, to żenada. jak można urosnąc na czymś co jest wysoce przetworzone i jedyne co w sobie ma to nic nie wartą mąke kukurydzianą
naprawdę polecam przynajmniej płatki fitness
gdybym był modem to juz bys nie miala konta
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
aa i pewnie chodziło o pełnoziarnistegruboziarniste
Napisano Ponad rok temu
Białka to związki organiczne, które syntetyzowane są przez wszystkie tkanki i narządu organizmu (najaktywniejsza jest wątroba i mięśnie).Mogą powstawać również z produktów przemiany enzymów i innych białek.
BUDOWA BIAŁEK
Każde białko zbudowane jest z aminokwasów endogennych albo egzogennych.
Znane jest 20 aminokwasów , z czego 9 są to aminokwasy egzogenne (tzn.takie ,które nie mogą być wytwarzane przez ludzki organizm i muszą być dostarczane w pokarmie).
Natomiast aminokwasy endogenne wytwarzane są przez sam organizm.
PODZIAŁ BIAŁEK
Białka dzieli się na:
1. Proste tzw. proteiny ( to dawna nazwa białek prostych), które nie zawierają składnika
niebiałkowego.
2. Złożone tzw. proteidy , zbudowane są z białka i substancji niebiałkowej.
Do białek prostych zalicza się:
1. białka włókniste czyli:
a/ keratyny (występuja we włosach, skórze,kopytach, rogach)
b/ kalogeny (stanowią 80 % tkanki łącznej)
c/ elastyny (wyt. w chrząstkach , wiązadłach)
2. białka globularne czyli :
a/ albuminy ( wyst. we krwi , jajach, mięśniach)
b/ globuliny ( wyst. we krwi ,mleku)
c/ prolaminy ( białka zapasowe nasion roslin)
d/ gluteliny (wyst. w nasionach)
Do białek złożonych zaliczamy :
1. fosfoproteiny ( wyst. w mleku ,żółtkach jaj)
2. lipoproteiny (wyst. w błonach komórek)
3. mataloproteiny(wyst. we krwi)
4. hemoproteiny ( wyst. we krwi , w mięśniach)
5. glikoproteiny ( we wszytkich komórkach)
6. nukloproteiny ( w jądrach komórkowych)
FUNKCJE BIAŁEK
Funkcje białek:
- budulcowe (strukturalna)
- wzmacniające (kolagen)
- regulatorowe
- biokatalizatorów; przyspieszają zachodzące w komórce reakcje chemiczne (enzymy)
- transportowa (hemoglobina)
- odpornościowa
- zapasowa (białka alemuronowe)
- katalityczna
- energetyczna
1. Są niezbędnym elementem budowy komórek ,tkanek i narządów całego organizmu.
2. Jako enzymy i hormony regulują wszystkie procesy fizjologiczne i metaboliczne organizmu (m.in. krzepnięcie krwi utleniania tkanek, widzenia, przewodzenia bodźców nerwowych skurczu mięśni)
STRUKTURA BIAŁEK:
a) struktura pierwszorzędowa
struktura drugorzędowa
c) struktura trzeciorzędowa
d) struktura czwartorzędowa
WYSTĘPOWANIE BIAŁEK
Białka występują w produktach pochodzenia zwierzęcego i jego przetworach czyli: mięsie zwierząt ryb, drobiu , w jajach , mleku - są to białka pełnowartościowe,( które zawierają wszystkie 9 egzogennych aminokwasów) oraz w nasionach , ziarnach , warzywach i orzechach – są to białka niepełnowartościowe tzn. , że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych aminokwasów. [quote name="Marta"]jak taki znawca z Ciebie to prosze bardzo, opisz mi zależności w białkach budulcowych.[/quote]Mleko sojowe zawiera podobną ilość protein, co mleko krowie - ok. 3,5 proc., a także 2 proc. tłuszczu, 2,9 proc. węglowodanów.z tą różnicą ze sojowe ma niepełnowartościowe białko [quote="Marta"]intoksykacji[/quote]taaa zatrucie mlekiem lol [quote="Marta"]powinienes potrafic mi to przedstawić na tyle racjonalnie i dokładnie, że zmienie stanowisko.[/quote]łoł nic na siłe nie bede zmieniał ale jak chcesz to sie umówimy na randke i se wszystko wyjaśnimy [quote="Marta"]a wracając do płatków, to żenada. jak można urosnąc na czymś co jest wysoce przetworzone i jedyne co w sobie ma to nic nie wartą mąke kukurydzianą
naprawdę polecam przynajmniej płatki fitness[/quote]ja no lol przecie płatki fitness to też kukurydza .
Marte I'Love You:* :*
Napisano Ponad rok temu
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widzse, że za punkt honoru wziąłeś sobie przekopiowanie mi wszystkiego co można znaleśc w googlach na temat białek podziwiam zacięcie i cierpliwość, mi by sie nie chciało
a poza tym co innego wiedza, a co innego umiejętnośc zastosowania w praktyce
a co do płatków, to nie nie zgodzę sie z tobą, bo owszem, fitnessy są robione na bazie kukurydzy, ale w odróżnieniu od tych najzwyklejszych zawierają błonnik, a chyba wiesz jak istotny jest procesie trawienia i że równie ważne jest by i on znalazł sie w Twojej diecie
a co do umówienia się, to cóż... musisz sie bardziej postarać
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nie, za punkt honoru wziąłem sobie, odpowiedz na Twoje zawiłe pytaniawidzse, że za punkt honoru wziąłeś sobie przekopiowanie mi wszystkiego co można znaleśc w googlach
Napisano Ponad rok temu
eh te leniwe kobitki z peniskamimi by sie nie chciało
Napisano Ponad rok temu
dzienxpodziwiam zacięcie i cierpliwość,
Napisano Ponad rok temu
zastosowanie wynika z praktyki ,wiec w czym problema poza tym co innego wiedza, a co innego umiejętnośc zastosowania w praktyce
Napisano Ponad rok temu
no dokładnie, aby zapychać żołądek, wiec po grzyba mam jeść błonnik, po którym jeść sie nie chce mylisz pojęcia fitnes,odchudzanie z kulturystyką ,nabieraniem masy mięsniowejale w odróżnieniu od tych najzwyklejszych zawierają błonnik
Napisano Ponad rok temu
jest w całęj masie produktów zbożowych ,ktore jemi że równie ważne jest by i on znalazł sie w Twojej diecie
Napisano Ponad rok temu
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
jakaodzywka??pomozcie!! |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Hmmmm ... pomóżcie |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
doradzcie chłopaki |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Plan dla 15-latkaPomóżcie z planem |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Spadek massy |
Odżywki i Suplementy |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dieta wysokobiałkowa - niskowęglowodanowa
- Ponad rok temu
-
takie pytanie
- Ponad rok temu
-
Najlepsza dieta !
- Ponad rok temu
-
Dieta
- Ponad rok temu
-
Dieta na redukcje do oceny:)
- Ponad rok temu
-
Masło czy margaryna?
- Ponad rok temu
-
Pierwsza dieta
- Ponad rok temu
-
Dieta na Mase do oceny
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase do oceny
- Ponad rok temu
-
Kretayna
- Ponad rok temu