Wracamy do normalności- str.41
Napisano Ponad rok temu
Ten cyklon skoncze w polowie czerwca, nastepny we wrzesniu z konkursowego zestawu
Dobra jeszce wypije bialko i spac, Narq
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poprzedni tydzien upłynął pod znakiem treningów 15 powtórzeniowych z przyczyn niezaleznych ode mnie - zamknieta siłka i wyjazd majowy
Wczoraj (7 maja, poniedziałek) miałem trening B '15
Ćwiczenie #1: Wyciskanie na barki szeroko 15powt. x 11kg, 15powt. x 15kg, 15powt. x 17kg
Za 2 tyg zaczynam od 15 kg koncze.. zobaczy sie na ilu
Ćwiczenie #2: Wzniosy hantli w opadzie- 15powt.x 15kg, 15powt.x 15kg, 12powt.x 15kg
Ćwiczenie #3: Pompki na poręczach- 8powt., 8powt., 6powt.
Odezwala sie kontuzja jeszcze z podstawowki. Chcialem kiedys zejsc z takiego podestu i takim ruchem jak w pompkach na poreczkach sie spuscilem na dół i sobie cos naciagnalem wtedy w barku. Ch.uj z tym ze to bylo z 7 lat temu ale teraz sie odnowiło.. i jeszcze klocie w mostu w trakcie cwiczen.
na nastepnym treningu B robie wyciskanie hantli na skosie
Ćwiczenie #4: Podciaganie na drazku podchwytem- 12powt., 10powt, 10powt.
Nastepnym razem zrobie wezszym uchwytem, bo teraz na szerokosc barkow robilem.
Ćwiczenie #5: Wzniosy na ławce rzymskiej- 3 x 15powt.
cwiczylem bez obciazen, powolne ruchu.. i dzisiaj czuć, zreszta jak cale plecy
Ćwiczenie #6: Prostowanie nóg siedząc- 15powt.x 15kg, 15powt.x 15kg, 12powt.x 20kg
Niby mialo byc 30 powt.. ale nie chcialo mi sie tyle machac.. I tak dziisaj zakwaszone uda Jak na rzymskiej robilem powolne ruchy z przytrzymanien ok 2 sekund w wyproscie.
Ćwiczenie #7: Wspięcia na palce siedząc- 20powt. x 40kg, 15powt. x 40kg, 30powt. x 20kg
W miarę
Ćwiczenie #8: 3 serie potrójne:
-Brzuszki- 20 powt
-Skręty na krążku (40kg pod stopami %))- 50 powt
-Wzniosy nóg- 15 powt
Ćwiczenie #9: 2 superserie:
-Nachwyt- 15 powt. x 10kg, 15 powt. x 10kg
-Podchwyt stojąc- 15 powt. x 20kg, 15 powt. x 20kg
Trening w miarę udany. Jutro dziesiątki i trening A.
Wrzucam jeszcze foto zestawu, jaki wygralem w konkursie naszego forum [Opis konkursu i moja praca do obejrzenia TUTAJ ]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cykl na jabłczanie+mono bedzie we wrześniu. Blizsze szczegoly blizej wskazanego wczesniej terminu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
koks czy dalej odrzywki ... oto jest pytanie ;]
Napisano Ponad rok temu
Na siłke dojazd rowerem, wiec juz stacjonarny sobie odpuscilem
Trening '10 A
Ćwiczenie #1: Wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową w górę- 12powt. x 40kg, 10powt. x 50kg, 10powt. x 55kg, 10powt. x 57kg
Ćwiczenie #2: Przysiady ze sztangą- 10powt.x 20kg (sam gryf), 10powt.x 50kg, 10powt.x 80kg, 10powt.x 90kg, 10powt x 90kg
Ćwiczenie #3: Wspięcia na palce ze sztangą- 25powt.x 80kg, 25powt.x 80kg, 20powt.x 80kg
To ćwiczenie pojdzie nastepny razem dalej- przed przedramie i brzuch
Ćwiczenie #4: Seria łączona: Unoszenie hantli bokiem i Wyciskanie tych samych hantli stojąc- 10powt.x 9kg+ 10powt, 10powt.x 9kg+ 10powt, 10powt.x 9kg+ 10powt,10powt.x 9kg+ 10powt
Ćwiczenie #5: Wiosłowanie hantlem- 10powt.x 25kg, 10powt.x 25kg, 10powt.x 25kg
Ćwiczenie #6: Zginanie nóg leżąc- 20powt. x 20kg, 20powt. x 20kg, 20powt. x 20kg, 10powt. x 30kg
Ćwiczenie #7: Młotki na linkach wyciągu dolnego- 12powt.x 30kg, 10powt. x 30kg, 10powt. x 40kg, 10powt. x 40kg
Ćwiczenie #8: 2 superserie:
-Podchwyt stojąc- 15 powt. x 30kg, 15 powt. x 30kg
+ 1 seria podchwytu siedzac- 25 powt x 10kg
Dzisiaj bez brzucha, względy czasowe
Przed wyjazdem na siłke poszło 0.25 l Tigera i całkiem lekko sie cwiczylo
Po treningu mono i pozniej posilek u babci: 100g ryzu + duzo miesa z sosem Jak to zjadlem to myslalem ze juz rowerem do chaty nie dojade..
To by było na tyle, komentowac mozecie
Pzdr!
Napisano Ponad rok temu
Wróciłem w piątek z wycieczki, o której pisałem. Od jutra wracam do ostrych treningow i diety
Został jeszcze równy miech cyklu.
Jutro opisze trening.
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Trening poniedziałkowy opisze razem z jutrzejszym, bo nie mam ostatnio czasu
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Trening '15 A
Ćwiczenie #1: Wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową w górę- 15powt. x 30kg, 15powt. x 40kg, 15powt. x 47kg
Ćwiczenie #2: Przysiady ze sztangą- 15powt.x 20kg (sam gryf), 15powt.x 40kg, 10powt.x 60kg, 15powt.x 70kg, 15powt x 70kg
Ćwiczenie #3: Wspięcia na palce ze sztangą- 25powt.x 70kg, 25powt.x 70kg, 25powt.x 70kg
Ćwiczenie #4: Seria łączona: Unoszenie hantli bokiem i Wyciskanie tych samych hantli stojąc- 15powt.x 7kg+ 15powt, 15powt.x 9kg+ 15powt, 15powt.x 9kg+ 15powt
Ćwiczenie #5: Wiosłowanie hantlem- 15powt.x 19kg, 15powt.x 19kg, 15powt.x 19kg
Ćwiczenie #6: Zginanie nóg leżąc- 30powt. x 20kg, 20powt. x 20kg, 20powt. x 20kg,
Ćwiczenie #7: Superseria: Młotki + prostowanie przedramion na wyciągu górnym- 15powt.x 11kg+15powt.x 45kg, 15powt. x 11kg+ 15powt. x 55kg, 15powt. x 11kg +15powt.x 55kg
Ćwiczenie #8: 2 superserie:
Upał straszny był i brzuch sobie odpuściłem.
Dobra to na tyle, później albo jutro opisze wpisze dzisiejszy trening.
Napisano Ponad rok temu
No i zaczely się upały... i to na dobre
Wczoraj, tj. piatek mialem trening 'piątek'. Na siłce strasznie goraco.. Brzuch sobie odpuscilem bo nie chcialem wypocic kolejnego litra potu..
Ćwiczenie #1: Wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową w górę- powt. x 40kg, 5powt. x 60kg, 5powt. x 65kg, 5powt. x 69kg
Postarm sie znowu dorzucic troche kg za 2 tyg
Ćwiczenie #2: Przysiady ze sztangą- 5powt.x 20kg (sam gryf), 5powt.x 60kg, 5powt.x 80kg, 5powt.x 90kg, 5powt x 95kg, 5powt. x 97kg
na kolejny A'5 dorzuce jezcze z 5kg w ostatniej serii ale tez zaczne od wyzszych ciezarow.. moze od 80, bo teraz lajtowo jakos bylo
Ćwiczenie #3: Wspięcia na palce ze sztangą- 5powt.x 72kg, 25powt.x 72kg, 25powt.x 72kg, 25powt.x 72kg,
Ćwiczenie #4: Wiosłowanie hantlem- 5powt.x 25kg, 5powt.x 33kg, 5powt.x 33kg, 5powt.x 33kg
Ćwiczenie #5: Seria łączona: Unoszenie hantli bokiem i Wyciskanie tych samych hantli stojąc- 5powt.x 9kg+ 5powt, 5powt.x 11kg+ 5powt, 5powt.x 15kg+ 5powt, 5powt.x 15kg+ 5powt, 5powt.x 15kg+ 5powt.
Przy takiej ilosci powtorzen cwiczenie bez rewelacji
Ćwiczenie #6: Młotki +Prostowanie przedramion na lince wyciagu gornego-5powt.x 17kg + 5powt. x 75kg, 5powt.x 17kg + 5powt. x 75kg, 5powt.x 17kg + 5powt. x 75kg, 5powt.x 17kg + 5powt. x 75kg, 5powt.x 17kg + 5powt. x 75kg
Ćwiczenie #7: 2 superserie:
+ 1 seria podchwytu siedzac- 25 powt x 10kg
A i jeszcze nie zrobilem (oprocz brzucha) zginania nog, ale i tak padalem z nog, szczegolnie ze dojedzam na silke teraz rowerem
Napisano Ponad rok temu
i gdzie w tym planie sa do cholery plecy
w wersji a jest tylko wioslowanie
a w wersji b tylko wznosy na ławce rzymskiej
na tym napewno nie zbudujesz plecow
oboweiązkowo dodaj cos w wersji b
Napisano Ponad rok temu
W A mam tylko wioslowanie hantlem, moge dorzucic podciaganie- szeroki nachwyt, ew to samo wyciag (przy pietnastkach np).
Czy to tak malo..? w sumie w splicie bym mial 12-16 serii na plecy 1x w tygodniu tu mam:
3+8+5=16 serii w sumie na tydzien przy A B A
lub
6+4+10= 20 serii przy B A B
Na nogi nie narzekam- rosna dobrze.
A wlasnie- jesli chcialbym robioc podciaganie na drazku dla 5 powt to jak sobie ciezar podpiać?
EDIT:
jeszcze jedno.. ten plan ogolnie jest taki ze zalozmy wersja A ma polwe grup mocniej cwiczona, a polowe slabiej, natomiast w B jest odwrotnie. I jak to przeplatasz to sie ladnie sklada. Tak przynajmniej jest wg mnie..
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
ja podciaganie waskim podchwytem robilem tak +0kg +5 +10+15+20kg po 5 powt w serii
w wersji B daj martwy ciag zamiast tej rzymskiej ławki
Napisano Ponad rok temu
ogladales je?
Napisano Ponad rok temu
ale ja pytam jak ten ciezar zalozyc a nie z jakim Ty robilesja podciaganie waskim podchwytem robilem tak +0kg +5 +10+15+20kg po 5 powt w serii
Jeszce nie teraz.. za rok moze dorzuce, w kazdym badz razie juz obciazam kregoslup na przysiadach, a podrosnac z 3-5 cm bym chcialw wersji B daj martwy ciag
Pracuja i plecy i biceps..podciaganie wąskim chwytem do czoła jest cwiczeniem na biceps w tym planie!
EDIT:
to wlasnie jest skopiowany plan Wodyna. Tylko bodajze polowkowe wyciskanie na prostej zamienilem na skos i martwy na lawke rzymska, reszta jak w oryginale.
Napisano Ponad rok temu
na martwym ciagu pracuja całe!!! plecy a nie tylko prostowniki
rzymska ławka to sie nadaje to rozgrzewki
daj jakies cwiczenie ktorym przetrenujesz plecy.
podciaganie do czola działa glownie na biceps a nie na plecy, od dalszej czesci ruchu wlaczaja sie glownie plecy a biceps mniej pracuje, dlatego robisz do czola
ciezar zakladaj taki zeby zrobic zalozona liczbe powt na dany dzien. i od ostatniej serii obliczasz pozostale. tak jak we wszystkich cwiczeniach
Napisano Ponad rok temu
Ja pytam JAK ten ciezar podwiesic sobie, w JAKI SPOSOB, a nie jaki, bo to jest raczej logiczne
Podciaganie dotychczas robilem podchwytem waskim i wyzej niz do czola (brak ciezarow zalozonych), wiec plecy tez pracowaly.
W takim razie trening B zrobie tak i mysle ze bedzie w miare ok
Wyciskanie hantli na barki
Wzniosy hantli w opadzie
wyciskanie hantli na skosie glowa w gore
Podciaganie na drazku syeroki nachwzt
Uginanie przedramion ze sztanga
Prostowanie nóg siedząc
Wspięcia na palce siedząc
Napisano Ponad rok temu
tylko ty sformulowales w taki sposb pytanie
mniejsza o to
podciaganie rob tak zeby dotkąc czolem drazka, nie wyzej
ja ciezar zaczepiam do pasa
przekladam go przez otwor w krazku
ale mozna tez łancuchem do pasa jakims
co do tego treningu to w wersji b doloz ta lawke rzymsa do podciagania i uginanie nog w superseri z prostowaniem
i gdzie jest triceps
Napisano Ponad rok temu
sorry ale czytac ze zrozumieniem umiem
tylko ty sformulowales w taki sposb pytanie
mniejsza o to
podciaganie rob tak zeby dotkąc czolem drazka, nie wyzej
ja ciezar zaczepiam do pasa
przekladam go przez otwor w krazku
ale mozna tez łancuchem do pasa jakims
co do tego treningu to w wersji b doloz ta lawke rzymsa do podciagania i uginanie nog w superseri z prostowaniem
OK, dzieki
A triceps juz pracuje przy wyciskaniu na barki i klatce, to sobie podaruje, bo wyjdzie na to, ze bede spedzal na silce po 2h.. a przy takich upalach to po 30 min mam dosyc
Napisano Ponad rok temu
na triceps tez ma byc jakies cwiczenie
nie musi byc ciezkie
jesli na poprzednim treningu robiles ciezko triceps to tu zrob lekko ale ma byc
a czasu moze byc mniej
mozesz przeciez zzrobic serie na klate odrazu po tym idziesz robisz biceps, odrazu po tym nogi, 3 min odpoczynku plecy triceps barki 3 min i znowu powt
bedzie masakra
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj (28 maja, poniedziałek) miałem trening B '15
Ćwiczenie #1: Wyciskanie hantli na barki szeroko 15powt. x 15kg, 15powt. x 19kg, 15powt. x 19kg
Ćwiczenie #2: Wzniosy hantli w opadzie- 15powt.x 13kg, 15powt.x 13kg, 15powt.x 13kg
Ćwiczenie #3: Wyciskanie hantli na skosie głową w górę- 15powt.x 19kg, 15powt.x 19kg, 13powt.x 23kg
Z ostatniej serii jestem bardzo zadowolny
Ćwiczenie #4:Superseria: Podciaganie na drazku szerokim nachwytem +wzniosy na ławce rzymskiej- 12powt., 12powt, 10powt., rzymska- od razu po każdej serii podciągania- 3x 12 powt
Ćwiczenie #5: Superseria: Uginania ramion ze sztangą+wyciskanie sztangi francuskie- ciężar stały- 25kg; 15powt.+15powt., 15powt.+15powt., 15powt.+10powt.
Pompa poprostu zaj.ebista- skóra na łapach maxymalnie naprężona
Ćwiczenie #6: Prostowanie nóg siedząc+ zginanie nóg leżąc- 22powt.x 20kg+ 30powt.x 15kg, 22powt.x 20kg+ 30powt.x 15kg, 22powt.x 20kg+ 30powt.x 15kg
Jak w cwiczeniu wczesniejszym- nogi spompowane.. milutkie uczucie
Ćwiczenie #7: Wspięcia na palce siedząc- 30powt. x 20kg, 30powt. x 30kg, 30powt. x 30kg
Ze względu na upały, brzuch sobie odpuściłem.. znowu tak samo przedramie, ale to drugie spompowane po bicku i plecach.
Trening dość udany... mimo wszystko klima by mi się na siłce przydała, bo wypacam jakieś hmm.. 2 kg
Pozdro!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dziennik Backa
- Ponad rok temu
-
twardy- eksperyment
- Ponad rok temu
-
Plytka - dziennik