chcę coś z soa zrobić
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
A więc mam niedowagę (chyba aż 3 kilo wg. BMI).
Mam 17 lat i wkońcu dopiero teraz postanawiam to zmienić (Do 12ego roku zycia byłem w normie, a nawet wydawało mi sie że jestem troche gruby:) ).
Na allegro wybrałem więc [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czyli Mass XXL. Czy dobrze zrobiłem? Ok, jutro ide na poczte po odbiór paczki i co dalej?
Prosiłbym jakiś znawców o sporzadzneie diety + do tego jak to jesc, ile razy, po ile.
I jeszcze sprawa treningu. Jak ćwiczyć? Ile razy dizennie? Mam małe hantelki (5kg:) ), czy konieczne bedzie zapisanie sie na siłownie? Echh ... mnóstwo pytań. Zadając je aż dziwnie sie czuje :) - mam nadzieje że mi pomożecie. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Kilka dni temu sam pytałem o takie rzeczy...
Mass XXL będzię dobre jako uzupełnienie diety...
Teraz pytanie:
Czy zależy ci na przytyciu tylko te 3kg czy chcesz się wziąc za siebie i przytyć wiecej wyrobić miesnie itd...?
Tymi 5kg mało zdziałasz i jeśli chcesz poważnie cwiczyć to zapisz sie na siłownie...
Na początek 6 tygodni ogólnorozwojówki i podwieszona dieta...
A po 6 tygodniach jakiś trening na mase...
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
Co zapewne będzie cięzkie, no ale...
Czy samym po samym Mass XXL przytyje te 3 kilo czy trza dokupić coś jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
na samym masie przytyjszesz albo i nie ,na poczatek sama dieta Ci starczy + trening ogolnorozwojowyCzy samym po samym Mass XXL przytyje te 3 kilo czy trza dokupić coś jeszcze?
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz cwiczyc w domu dzięki treningowi [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale oczywiście lepiej zapisać się na siłownie. Jak wybierzesz siłownie to
Na początek trening ogólnorozwojowy ktory znajduje sie w dziale trening w temacie całoroczna rozpiska treningowa.... rób go ok. 6 tygodni.
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
A co do diety (to jest dieta dla mnie):
1 posiłek
Mleko 0,5% - 400g
Płatki owsiane – 80g
2 posiłek
Chleb żytni\razowy – 150g
Margaryna roślinna – 15g
Jogurt pitny ok.300-400g
3 posiłek (przedtr.)
Ryż – 100g
Pierś z kurczaka – 70g
Oliwa z oliwek 15g
15min. przed tr. 300g bananow (300g tego co siem je czyli juz po obraniu itp. ~ok. 3bananow)
4 posiłek(potreningowy)
Carbo – 60g (co to jest?)
Tuńczyk – 75g(30-45min po treningu)
5 posiłek
Makaron – 80g
Ser bialy - 50g
Oliwa z oliwek – 15g
Wartości odżywcze:
Białko – 101,5g
Węglowodany – 441g
Tłuszcz – 58g
wzbogac diete o preparat witaminowy (po sniadaniu bierz)
dieta ukierunkowana w strone jak najszybszego przybrania na masie.
--------------
Pogrubiłem produkty ktore wydaja mi sie ze sa na odchudzanie a nie na przytycie - to jakto w koncu ma byc z ta dieta? mozna sie normlanie opychac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to odrzywka weglowodanowaCarbo – 60g (co to jest?)
bierz ta diete , trzymaj ja caly zcas a napewno cos przytyjesz:]
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
Co się pdziało przez ten czas ze mną? W sumie nic ciekawego, aż do poczatku grudnia tego roku kiedy to zapisałem sie na siłownie.
Gdy wszełem na to forum, wyszukałem swoj post, patrze a pod avatarem waga 52 kg. Heh niezła niedowaga. Teraz warze jakos 58 kilo co itak dla mnie jest za mało jak na taki wzrost. Ale po kolej:
Wcześniej jadłem tego gainera i nie cwiczyłem, tlyko czasem jakies pompki czy podnoszenie ciazarów a do tego czesto wychodziłem na browara czy palilem ziolo (tak , głupi byłem ) Tak wiec efektow po nim jako takich nie widzialem. Przez rok przytyłem te 6 kilo, ale pewnie to spowodowane jest poprostu tym że jeszcze torche urosłem:)
--
Na poczatku grudnia zapisalem sie na silke, wplacilem 4 dychy i to mnie mobilizuje by nie pic i nie brac zadnych innych uzywek. Kumpel polecil mi nitrobolon. Kupilem i jem go tak jak pisze na pudelku. Ale dzisiaj pod choinka znalazlem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] I to sie je tak samo jak nitrobolon. Czyli po obudzeniu, przed silka i po. Ale na nitrobolonie pisze by nie brac z innymi suplementami zawierajacymi bialko. Noi teraz nie wiem co i jak brać? Wziasc nitrobolo, czekac pol godizny i potem bialko?
Rodzicie nie wiedza o nitrobolonie stad kupili mi cos na mase, tak jak chcialem, ale teraz nie wiem co i jak brac.
--
Wiem że tak troche dużo tej chemii biore, ale dzikei temu nic nie pije i nie pale. I w sumie zalezy mi na tym by wygladac lepiej, troche przypakowac, bo jak cale zycie nie uprawialem zadnego sportu to teraz na silce jest mi ciezko No ale juz widze postepy:)
Pozdrawiam i licze na wasze odpowiedzi, opinie.
PS. Wesołych swiat
Napisano Ponad rok temu
na powitanie za odkopanie tak starego tematu!!!!!!!!!!!!
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_grzybiarz_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...