Witam wszystkich.
Mam 17 lat
Wzrostu 178 cm
Waga 104 kg
Nie pierwszy raz mam taką wagę, Gdyż w zeszłym na początku zeszłego roku miałem 103 kilogramy. Lecz w ciągu paru msc udało mi się zrzucić do 91kg. Jednak przestałem się stosować diet treningów i z powrotem się rozrosłem.
poszukuje diety + jakiś trening. Lecz moje plany dziennie wyglądają trochę tragicznie.
Poniedziałek oraz Wtorek
Pobudka o godzinie 6 rano
poranna toaleta ubiór szybkie śniadanie na autobus i do pracy. W pracy jestem około 7:40 wiec mam 20 minut by coś jeszcze przekąsić. Przerwę mam w godzinach 12:00-12:30. Kończę o 18-19 max 20 i mniej więcej w tych godzinach jestem w domu.
Środa/Czwartek zaczyna się już o 5:40 i tak samo poranna toaleta ubiór szybkie śniadanie i na autobus do szkoły. Lekcje do 13:15 w domu jestem zazwyczaj około godziny 15
Piątek zaczyna się tak samo jak poprzednie dwa dni tyle że lekcje do 15 wiec w domu około 17.
Weekend
Sobota zaczyna się o godzinie 6:50 to samo co każdego innego poranka w pracy od 8:00 do 15-17 Przerwa o 12:00-12:30
Niedziela pobudka o godzinie 8 czasami troszke szybciej poranna toaleta ubiór do kościółka około po 10 śniadanie o 13 obiad o 17 kolacja. Niedziela ogólnie cała wolna. Moją redukcje chce połączyć trochę z rzeźbą poradzono mi także [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ten produkt iż niby jest bardzo dobry. Ale teraz czekam na wasze opinie.
A dokładnie chodzi mi by podać mi godziny w jakich mniej więcej powinienem jeść co jeść i ile. Oraz dodatkowe ćwiczenia
Dieta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- Redukcja to rzeźba rzeźba to redukcja to jest to samo nie ma co łączyć.
- Jesz wtedy kiedy możesz jeść to czy będa to stałe pory czy nie to czy będzie to 6 posiłków czy 4 nie ma znaczenia ważne jest przestrzeganie makroskładników z danego dnia + bilansu dziennego. Wiadomo że jak masz 4 posiłki to rozkładasz w miarę po równo.
- musisz sporządzić dietę z ujemnym bilansem kalorycznym bo bez tego nie schudniesz ani o grama.
- trening proponuje typowo siłowe FBW 3x w tygodniu + trening aerobowy powiedzmy narazie 2x w tygodniu
- oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z tego tematu: http://forum-kultury...-na-kcal/page-2
- ustal makroskładniki i w oparciu o te dane ułóż dietę która wkleisz do oceny a my ją poprawimy
- o trening pytaj w dziale trening
- Thermo Speed nie jest zły ale przyda ci sie pod koniec redukcji gdzie smalcu będzie niewiele na obecna chwilę branie go nie ma najmniejszego sensu i nic ci nie da.
Mateusz Pawlak