witam. minie juz okolo rok trenignow mam pare pytan . na poczatku po trenigu mialem silne zakwasy nawet przez pare dni teraz nie mam ich prawie wcale lub rzadko czy to znaczy ze moge zaczać trenowac czesciej. Cwiczelem 3 dni w tygodniu czy teraz moge 4 lub 5 ? Czy bedzie to dobre dla wzrostu miesni ktore potrzebuja juz wiecej bodzcow czy pozostac przy 3 trenigach?
rok na silowni co dalej
Napisano Ponad rok temu
dlugo az rok treigiem 3 dniowym....smialo cwicz 4 dni w tygodniu...dla wzrostu miesni ic inego jak dieta...masz jakas diete?
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie pol kilo miecha dziennie no to oki przejde na 4 dniowy
Napisano Ponad rok temu
ale co zla jest? no to np
owsianka lub makaron wieloziarnisty ok 150g
4 jajka
250g kurczaka 200g ryzu
jakies owoce
znowu to samo / jakis obiad o ile jest w domu
jakas ryba ok 100 g
4 jajka
makaron wieloziarnisty
chleb ciemny z miodem i bialym serem.
tak wyglada to wiekszosc czasu
Napisano Ponad rok temu
juz lepiej..dieta napewno do poprawy..
skupmy sie na treningu
trenuj 4xna tydz smialo...jak juz rok cwiczysz miesnie sa i potrzebuja wiecej treningu....poszukaj jakiegos dobrego treningu..dieta i jedziesz
Napisano Ponad rok temu
co jest zlego w diecie ? moze monotonna i malo owocow ale ciezko mi to urozmaicic. 4 razy w tygodniu moze nogi na osobnym treningu?
Napisano Ponad rok temu
diete ustalasie wg potrzeb...ilosc bialka tluszcz wegle na kg masy...poczytaj najpierw podwieszone tematy
Napisano Ponad rok temu
dziekuje ci za cala pomoc. czyli mam sobie policzyc ile zjesc gram bialka i wegli na moja mase. okej dzieki wielke
Napisano Ponad rok temu
i tluszczu...robiac mase patrz a wegle i tluszcz..przede wszystkim....min 6posilkow dziennie...male porcjie....jakis geiner a noc i bedziue ok
Napisano Ponad rok temu
Trzeba obliczyć swoje zapotrzebowanie ustalić makroskładniki i trzymać się planu. Taki to jest sport że na oko nic nikt ciekawego w nim nie uzyskał to sa banalne sprawy tylko trzeba poznać podstawy. My ci pomożemy we wszystkim.
Co do treningu możesz wybrać dowolna inna metodę od tej która trenowałeś teraz. 4 dniowe FBW ( którąś z odmian np.) split, PPL opcji jest wiele
Ja na tym etapie poleciłbym split 5 dniowy z partią 2x w tygodniu. Przy odpowiedniej diecie będziesz rósł jak trzeba. Dla niektórych może wydawać sie za dużo ale wierz mi 5 dniowy split to pikuś i nie trzeba mieć 10 letniego stażu aby takim planem trenować.
Mateusz Pawlak