Cześć.
W poszukiwaniu sposobów na moją małą wagę i ćwiczenia siłowe, domowe trafiłem do Was.
Moim problemem jest niedowaga(?). Przy wzroście 179cm ważę 52-55kg. Jest to mało, źle się z tym czuję. Jestem w stanie dostosować do siebie dietę. Problem tkwi w tym, że nie wiem jaką. Mam czas i możliwości żeby jeść o każdej porze. Tutaj mam prośbę, jeśli ktoś byłby w stanie przybliżyć mi informacje na temat diety, ile posiłków, jakie itd. Z tych 50kg przydałoby się wyrobić minimum 62, najlepiej 65-70.
Oczywiście mowa tutaj o nabieraniu masy razem z ćwiczeniami. Nie chcę nabrać tłuszczu w takim stopniu, żeby biegać z męskimi cyckami(?). Problem tkwi w tym, że nie mam czasu na siłownię, jeszcze nie teraz. Mówiąc o ćwiczeniach mam na myśli ćwiczenia w domu. Mam do dyspozycji hantle z regulacją ciężaru, drążek i oczywiście siebie. Ćwiczenia mogę wykonywać codziennie jeśli będzie takie zapotrzebowanie. Nie zależy mi na "wykokszeniu się". Chcę nabrać masy i nie wyglądać grubo, ale raczej normalnie.
Może teraz coś o trybie życia..
Chodzę do szkoły, przebywam tam od 5 do 9 godzin, zależnie od dnia. Jestem w stanie, bez problemu przygotować sobie posiłek w domu i zjeść go w szkole. Aktualnie jem posiłek 3/4 razy dziennie.
Śniadanie: Są to zwykle kanapki lub płatki kukurydziane + herbata/kakao (godzina 7:30-8:00)
Obiad: Po powrocie ze szkoły, zwykły, tradycyjny polski obiad. Ziemniaki/ryż/makaron + mięso/ryba + surówka. (godzina 14:00-16:00)
Kolacja: Kanapki/jajecznica + herbata/kakao, coś śniadaniowego. (godzina 21:00-22:00)
Do tego, czasami jem także po godzinie 23 jakieś szybkie danie typu śniadaniowe.
Większość czasu spędzam siedząc, mój ruch ogranicza się do minimalnego.. Badania w normie, nawet bardzo dobre.
Nie wiem co ze sobą zrobić.. Liczę na rady.
Pozdrawiam .