Witam. Potrzebuje waszej pomocy bo juz troche zgłupiałem. Siedze i czytam i nie wiem co robic.
W końcu postanowilem wziasc sie za siebie mam 24 lat 180 wzrostu i 82kg. Bylem bardzo aktywny fizycznie do 19 roku zycia, 8 lat siatkówka i 6 lat zapasy - w tym samym czasie ale od 5 lat nic kompletnie nic, zadniedbalem sie jak cholera. Wczesniej nie mialem praktycznie kontaktow z siłownia więc jestem zielony. Jestem juz 3 tygodnie po ogolnorozwojówce i mysle nad jakims palnem ale nie wiem jaki wybrac ,czytam i głupieje.chodze na siłownie 3 razy w tygodniu PON-ŚR-PIA. Chciałbym nabrac jakiejś normalnej sylweki jakis miesni i zrzucic brzuch tu sie zaczyna problem jak to zrobic? Diete też trzymam przez 3 tygodnie. Dodam ze pracuje fizycznie jako spawacz 5-6 dni w tygodniu na dwie zmiany 7-15 15-11. Moja djeta wyglada mniej wiecej tak :
Ranna zmiana:
sniadanie: granula z mlekiem lub kanapki (wedlina, sere żółty, podior,ogorek, czarny chleb)
2 posilek (o 11)- kanapki lub ryz i jakies mieso ( w 80% kurczak + warzywa) w roznej postaci
wracam do domu (o 15:15) najczesciej jajka pod kazda postacia
SIŁONIA ( 1,5H W TYM 15 MIN BIEGANIA NA ROZGRZEWKE I 15 MIN ROZCIAGANIA NA KONIEC)
WRACAM JEM RYZ Z JAKIMS MIESEM
NA KOLACJE SEREK WIEJSKI Z JEMEM.
popołudniowa zmiana.
sniadanie kanapki granula albo koserwa rybna.
SILWNIA
po siowni jajka w kaydej postaci albo rzy y kurczakiem
w pracy (o19) kanapki albo ryz z mięsem.
i po powrocie znowu serek wiejski albo bialy z jemem.
oczywiście miedzy posilkami jakies owoce (banan jabłko gruszka)
Więc do rzeczy jaki trening? Jakies sugestie do diety? jakie suplementy i odrzywki dodac i kiedy stosowac??