Witam panowie za jakis czas rozpoczyna mi sie okres przygotowawczy w klubie pilkarskim chcialem sie naprawde dobrze przygotowac do sezonu a i podczas tego okresu poprawic sylwetke(wbic troche masy miesniowej). Treningi w klubie bede mial 4 razy w tygodniu+bede sie staral chodzic na silownie wlasnie. Oczywiscie nie jestem zupelnym swiezakiem w klubie treningi silowe tez mamy a ostatnie 2 miesiace regularnie sam chodzilem na silownie jednak ciezko bylo zrobic jakas mase miesniowa uganiajac sie ciagle za pilka bez zadnej diety.
I tu pytanie o suplementacje?(cwiczenia mam ogarniete itd przez trenerow w klubie).
Obecnie mam 183cm wzrostu i waze 73kg.
Wiadomo najwazniejsza jest dieta ale do tej diety mam takie suplementy.
Bialko do uzupelnienia diety: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Weglowodany na treningi:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
+ koledzy mi polecali ZMA co o tym myslicie np:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co o tym myslicie dobry zestaw? Czy moze zainwestowac w jakies BCAA albo jeszcze cos innego?
Jaka suplementacja dla zawodnika pilki noznej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Białko jak najbardziej reszta nie potrzebna. Jak masz dopiętą miche to bcaa jest zbędne. Węgle strata pieniędzy, nie wierze że nie nabijesz z jedzenia...
Teraz doczytałem, że ważysz 73kg...ja pierdziele weź się za jedzenie bo przy takiej wadzę to suplementy diety są zbędne bo wszystko łatwo z jedzenia nabić.
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
No wiesz nie do konca tak latwo ogarnac, w lipcu treningi bedziemy mieli 5 razy w tygodniu z tego to pewnie 90% ciagly zapierdziel z bieganiem po 2-3 godz. Ja jeszcze dojezdzam na treningi to i tak mi ciezko z czasem ogarnac. Pozniej jak pojedziemy na oboz to bede jadl...to co mi dadza .
Kiedys nawet probowalem z dieta ale to bardzo ciezko ogarnac w moim przypadku bo musialbym zrobic bardzo duza nadwyzke kaloryczna takie normalne 2 g bialka,7g wegli,1 g tluszczu na kg ciala i tam wychodzi te 3800kcal to w ogole na mnie nie dziala . Dlatego pomyslalem teraz o suplementach zeby diete wzbogacic.
Nie wiem czy to wazne ale obecnie mam BF na poziomie 9%.
Użytkownik Dieego22 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sie postarasz to szamą naturalna ogarniesz.
Mateusz Pawlak