Elo !
Jak wiemy ryby są bardzo ważne w diecie każdego kto targa złom, ale niestety są one drogie,
nie musimy kupować ryb typu Dorsz, Łosoś tylko możemy " zainwestować" w coś tańszego ( nie mówie o pandze która wg mnie nie jest nawet rybą )
A więc to co w Polskich jeziorach występuje:
Szczupak! Dobra delikatna ryba którą możemy przygotować w 40 min!
Składniki:
Szczupak ( oczyszczony ) mój ma 850 gr bez głowy i wnętrzności
masło
sól, pieprz cytrynowy.
Przygotowanie:
rybę czyścimy i układamy na foli którą wcześniej ułożyliśmy na blasze.
solimy i pieprzymy oraz "faszerujemy" Szczupaka masłem :
następnie zawijamy rybkę ( szczelnie) w folii
wkładamy na 30-40 min do piekarnika
przekładamy na talerz i zjadamy
Smacznego!