Witam! W zeszla sobote najprawdopodobniej naciagnalem sobie miesien barku na silowni. Przez sobote i niedziele bolalo mnie przy podnoszeniu i wykrecaniu reki oraz miesien byl napiety. Nakleilem plaster rozgrzewajcy i we wtorek bolu juz nie bylo. Jednak pozostal pewien dyskomfort. Czuje czasami jakby miesien byl napiety i jak poszedlem teraz w tygodniu na trening, to czulem ze ten bark bardzo angazuje sie przy trenowaniu innych partii miesniowych. Chcialbym sie Was poradzic co robic w tej sytuacji? Odpuscic sobie treningi? Jesli tak to na ile? Co ewentualnie stosowac na ten bark? Mam dwie mascie, ktore polecono mi (kazda w innej aptece... jedna rozgrzewajaca, druga bardziej chlodzaca?) : extra strong i ibalgin sport. Bardzo ciagnie mnie na silownie, ale nie chce przez glupote i nadgorliwosc nabawic sie kontuzji, ktora wykluczy mnie na dlugi okres z treningow.
Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam!
naciagniety miesien barku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hej, wiem z własnego przykładu że bark nie znosi gorąca. Trzeba chłodzić.
Napisano Ponad rok temu
Bo bolu juz nie ma. Odczuwam tylko pewien dyskomfort i ciezko to zjawisko opisac. Chyba najlepej w ten sposob: wiecie jakie to uczucie jak czasami wam kosci 'przeskakuja' lub 'strzelaja' np. w kolanach, biodrach, paliczkach, lokciach, tak? To ja mam takie uczucie w tym barku jakby ten staw mial tak strzelic/przeskoczyc zaraz wlasnie ale tak sie nie dzieje . Mam nadzieje ze zrozumieliscie moje tlumaczenie
Napisano Ponad rok temu
odpuść treningu na jakiś mięsiąc, ja mialem podobnie i po 2 tygodniach ruszyłem z siłką i niestety ból wrócił i to silniejszy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Bo bolu juz nie ma. Odczuwam tylko pewien dyskomfort i ciezko to zjawisko opisac. Chyba najlepej w ten sposob: wiecie jakie to uczucie jak czasami wam kosci 'przeskakuja' lub 'strzelaja' np. w kolanach, biodrach, paliczkach, lokciach, tak? To ja mam takie uczucie w tym barku jakby ten staw mial tak strzelic/przeskoczyc zaraz wlasnie ale tak sie nie dzieje . Mam nadzieje ze zrozumieliscie moje tlumaczenie
Tak jak Viper napisał , odpuść na jakiś czas bo jak przetrenujesz to będziesz musiał i tak odpuścić ale na 2x dłużej . Nastepnym razem , pożądna rozgrzewka
Napisano Ponad rok temu
Tak jak mowicie, odpuszcze sobie na razie i poczekam, bo tak mnie ciagnie na treningi, ale jesli mialbym przez glupote czekac jeszcze dluzej, to nie wchodzi w gre . A ozecie cos polecic na przyspieszenie regeneracji/gojenia? Moze jakis fizjoterapeuta/masazysta? Mozecie jakiegos polecic w Poznaniu?