Witam, przesyłam trening do oceny. Zalezy mi na tym aby moje ciało nabrało ładnych kształtów i aby zredukować tkankę tłuszczową.
Typ budowy-endo-mezo. Ważę 61kg przy wzroscie 173 dlatego nie wiem czy będzie mozliwe wyrzeźbienie mojego ciała choć odrobinę aby mięśnie się zarysowały. Cwiczyć mogę jedynie w domu stąd pewne modyfikacje.
Do dyspozycji mam:
-drążek, stepper, ławeczkę, hantle, skakankę, twister, obciążniki na nadgarstki i kostki po 0,5 i 1 kg.
Pon.
Ćwiczenia wzmacniająco-aerobowe ( pajace, deska, żabki, wykroki) 10 cwiczen po 15-20 powtórzeń,3 serie -łącznie ok 45min+ interwał 1 ćwiczenie:praca 60sek, przerwa 30 sek, powtarzane 6 razy.
Wt.
jak wyżej
Śr.
FBW
-przysiady 3 serie
-podciąganie na drazku szerokim nachwytem 2 serie
-uginanie ramion z obciążeniem 2s
-francuskie wyciskanie ciężaru 2s
-martwy ciąg z obciążeniem 3s
-brzuch ABS workout 3 s
Każde cw powtarzam 15 razy
+aeroby po FBW 40 min.
Czw.-przerwa
Pt.
ćw wzmacniająco-aerobowe + obwód znaleziony na forum:
-mc
-wiosłowanie z obciążeniem w opadzie tułowia
-zarzut obciążenia na barki z wysokosci kolan
-przysiad z obc. trzymanym z przodu
-wyrzut obc z klatki nad głowę
-wykroki ze sztangą
2 min przerwy pomiędzy obwodami, 6 obwodów
na koniec aeroby 40 min.
Sb. FBW+ aeroby 40min.
Ndz.-przerwa
Do tego oczywiście dieta, ale to później w odpowiednim dziale.
Moje pytania
1.czy nie za często mam zamiar ćwiczyć-boję się tochę że mięśnie będą się palić zamiast rosnąć i nie będą się w stanie zregenerować
2.Czy mogę ćwiczyc interwały częściej czy nie ma takiej potrzeby? Raz czytam że można ćwiczyc codziennie a gdzie indziej że conajmniej 48 godz. przerwy powinno być między interwałami
3.FBW-lepiej ćwiczyć 15 powt, czy system 15-10-5? czy to zależy tylko od tego jak ja chcę, czy ma to swoje fizjologiczne podstawy?
4.Przesyłam zdjęcia do oceny- dwa razy wysłałam jedno zdjęcie bo pierwsze jakos się bokiem wkleiło zaśmiecam trochę miejsce ale usuwać cos chyba moga tylko moderatorzy z tego co sie orientuję....
Pozdrawiam
Użytkownik Pestka2010 edytował ten post Ponad rok temu