A nie lepiej jak cwicze teraz ze np w poniedziałek klata triceps itp ?
Jak wygląda Twój cały plan oraz dotychczasowy staż treningowy ?
Napisano Ponad rok temu
A nie lepiej jak cwicze teraz ze np w poniedziałek klata triceps itp ?
Jak wygląda Twój cały plan oraz dotychczasowy staż treningowy ?
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
poniedzialek klata
wtorek triceps i biceps
sroda wolne
czwartek barki plecy
piatek nogi
sobota triceps i biceps
niedziela 30-40 min biegania i jeszcze w tygodniu biegam oprócz niedzieli.Staż to tak z 4 miesiące ciągłych treningów bo przedtem ćwiczyłem nawet z 2 lata temu ale to tak nie na powaznie te treningi bralem w porównaniu do tego co teraz jest czyli rzadko ćwiczyłem z raz na tydzien góra dwa
Użytkownik szymon> edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Czy nic nie stoi na przeszkodzie że w dzień treningu, stając rano biorę glutaminę. Po śniadaniu na 30 min przed treningiem BCAA 5 G i Kreatyna 5 G a bezpośrednio w trakcie treningu ok. 1.4 G AAKG ? Czy te substancje się nie zwalczają nawzajem ? Chyba nie skoro aminokwasy BCAA i Arginine mamy w profilu amikowasowym białka ?
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Czy nic nie stoi na przeszkodzie że w dzień treningu, stając rano biorę glutaminę. Po śniadaniu na 30 min przed treningiem BCAA 5 G i Kreatyna 5 G a bezpośrednio w trakcie treningu ok. 1.4 G AAKG ? Czy te substancje się nie zwalczają nawzajem ? Chyba nie skoro aminokwasy BCAA i Arginine mamy w profilu amikowasowym białka ?
Wszystkie przytoczone przez Ciebie substancje mogą być stosowane równocześnie i ich działanie nie oddziałuje na siebie w żaden niebezpieczny sposób.
Napisano Ponad rok temu
UNS Econo, Ostrovit WPC, Allnutrition.
Wszystkich trzech używałem i są godne polecenia
Napisano Ponad rok temu
Do tego zestawu dołączyłbym jeszcze Whey C6 z firmy Hi-Tec. W większości przypadków jego cena wynosi około 60 zł, ale jak się postarasz to znajdziesz w podanym przez siebie limicie cenowym .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podepnę się pod temat.
Jakie polecicie węglowodany na redukcji po treningu ?
Dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Podepnę się pod temat.
Jakie polecicie węglowodany na redukcji po treningu ?
Dziękuję.
Kasza owsiana/jaglana.gryczana i ryż brązowy. Suplementy węglowodanowe to moim zdaniem najmniej potrzebne suplementy wśród wszystkich produktów na rynku . O wiele lepiej dostarczać je z diety.
Napisano Ponad rok temu
Do tego dodałbym jeszcze ciemny makaron no ale chyba źle sformułowałem pytanie ):
Bardziej interesowały mnie jakieś gotowe mieszanki,bywa ze zaraz po pracy jadę prosto na siłownię i mam na przyjecie czegoś około 15-20 min. max.
A zjeść pełen posiłek przed sama siłownia i ćwiczyć z pełnym brzuchem to troszkę inna bajka.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Do tego dodałbym jeszcze ciemny makaron no ale chyba źle sformułowałem pytanie ):
Bardziej interesowały mnie jakieś gotowe mieszanki,bywa ze zaraz po pracy jadę prosto na siłownię i mam na przyjecie czegoś około 15-20 min. max.
A zjeść pełen posiłek przed sama siłownia i ćwiczyć z pełnym brzuchem to troszkę inna bajka.
Pozdrawiam.
Fakt, prawdopodobnie źle zrozumiałem Cóż w takim razie najlepiej będzie zakupić odżywkę carbo. Koszt niewielki, a i problem zbyt napchanego brzucha zostaje rozwiązany. Niemniej jednak lepiej zjeść do 2h przed treningiem pełny posiłek - z pewnością organizm odniesie z tego większe korzyści.
Napisano Ponad rok temu
Sieema. Opłaca sie brać kreatyne + białko co jeśli na siłowni mogę ćwiczyć co 2-gi tydzień? Ze względu na pracę oczywiście... I czy w takim wypadku dawkować suplementy w dni nietreningowe?
Napisano Ponad rok temu
Sieema. Opłaca sie brać kreatyne + białko co jeśli na siłowni mogę ćwiczyć co 2-gi tydzień? Ze względu na pracę oczywiście... I czy w takim wypadku dawkować suplementy w dni nietreningowe?
Wydaje mi się, że będzie to raczej zbyteczne przy dobrze dopiętej diecie. Proponowałbym jedynie zakup kwasów omega oraz witamin jeżeli już decydujesz się na jakieś suplementy .
Napisano Ponad rok temu
siema wszystkim. chciałbym zapytac was o opinie związane ze stosowaniem metadrolu.. chcę zacząc brać te suplementy.. jednak w necie znalazlem to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
trochę zdziwiły mnie te niepokojące informację na temat metadrolu.. dziwne rzeczy są tam napisane. nie wiem jak to ocenic, ktoś może cos wie na ten temat?
Napisano Ponad rok temu
Cóż w takim razie najlepiej będzie zakupić odżywkę carbo. Koszt niewielki, a i problem zbyt napchanego brzucha zostaje rozwiązany. Niemniej jednak lepiej zjeść do 2h przed treningiem pełny posiłek - z pewnością organizm odniesie z tego większe korzyści.
Zawsze twierdziłem ze najlepiej jest odpowiedni posiłek przed i po,ale niestety nie zawsze idzie pogodzić jedno z drugim
W obecnej sytuacji jest na rynku jakieś godne polecenia carbo? i nie chodzi mi o koszt tylko o jakość
Dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Zawsze twierdziłem ze najlepiej jest odpowiedni posiłek przed i po,ale niestety nie zawsze idzie pogodzić jedno z drugim
W obecnej sytuacji jest na rynku jakieś godne polecenia carbo? i nie chodzi mi o koszt tylko o jakość
Dziękuję.
Wydaje mi się, że najlepiej będzie wybrać Olimp Carbonox - oprócz zwykłych węglowodanów znajdziesz tam 500 mg argininy, a i smak preparatu jest naprawdę ok. Stosowałem kilkukrotnie i byłem naprawdę zadowolony.
Napisano Ponad rok temu
kolejne moje pytanie odnośnie BCAA ... czy po tym mogą wystąpić jakieś powikłania ? w sensie jakieś wrzody żołądka albo coś ? diety nie trzymam, będąc na masie zwiększyłem jedynie zapotrzebowanie na białko i węgle i efekty były ... teraz też jem mniej bo chce schudnąć ... i od tygodnia biore przed 5g i po treningu około 3-2,5g bcaa 3x w tygodniu. od niedzieli odczuwam taki ból poniżej mostka ... przestać brać aminokwasy i jeść normalnie ? czy wogóle BCAA szkodzi ? biore to : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
kolejne moje pytanie odnośnie BCAA ... czy po tym mogą wystąpić jakieś powikłania ? w sensie jakieś wrzody żołądka albo coś ? diety nie trzymam, będąc na masie zwiększyłem jedynie zapotrzebowanie na białko i węgle i efekty były ... teraz też jem mniej bo chce schudnąć ... i od tygodnia biore przed 5g i po treningu około 3-2,5g bcaa 3x w tygodniu. od niedzieli odczuwam taki ból poniżej mostka ... przestać brać aminokwasy i jeść normalnie ? czy wogóle BCAA szkodzi ? biore to : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z pewnością nie jest to wina aminokwasów. Zjadłem tego wystarczająco dużo by powiedzieć, że ta odżywka (podobnie jak każde BCAA) nie powoduje efektów ubocznych.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Dziwne pytania odnosnie kendo |
MIECZ i SZTUKA WALKI MIECZEM |
|
|
||
Trening ( siłownia domowa ) do oceny/korekty + suplementacja |
Trening dla początkujących |
|
|