Śniadanie na redukcji
Guest_kar0l_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
103,5 102 101 100 99 98 97 96 95 94 93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80
*
Startowa waga - Czerwony
Aktulana - niebieska gwizdka
Cel - zielony
Guest_kar0l_*
Napisano Ponad rok temu
A co do jajek, to jestem jeszcze w wieku dojrzewania i nie chcę za często ich jeśc (myślę, że 2 razy w tygodniu wystarczy)
Napisano Ponad rok temu
103,5 102 101 100 99 98 97 96 95 94 93 92 91 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80
*
Startowa waga - Czerwony
Aktulana - niebieska gwizdka
Cel - zielony
Guest_kar0l_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Minus to cholestyerol lecz zbijamy bo dobrymi tłuszczami.
Co do mleka to raczej tutaj bym przytoczył że w okresie rozwoju chcesz mleko wykluczyć z diety. Pij mleko chude 0,5%
Wniosek taki :
Śniadanie na redukcji <> Omlet z białek jaj płatkami owsianymi otrębami namoczonymi o mleku0,5% rodzynkami i siemieniem.
Użytkownik UkaniU edytował ten post Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Guest_kar0l_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Mleko zawiera dużo laktozy (znacznie więcej niż tłuszcz), czyli cukier mleczny który tak samo tuczy jak cukier.
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę go znaleść ale główne info tego artu miało do przekazu że Kulturyści w okresie przygotowywań do zawodów rezygnują całkowicie z nabiału z powodu dużej ilości sodu występujące głównie w serach.
Co do mleka jak sam wiesz jest bogate w wapń a, obecne badania mówią o pozytywnym wpływie wapnia na utratę tkanki tłuszczowej, poza tym jest wiele badań potwierdzających, że to właśnie wapń z nabiału jest najkorzystniejszy.
Guest_kar0l_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to czekam na te badania które pokazują że wapń + laktoza = chudnięcieOj kolego zaraz znajdę Ci artykuł bo się bardzo rozbrykałeś !! zaraz Ci uzasadnię .
Nie mogę go znaleść ale główne info tego artu miało do przekazu że Kulturyści w okresie przygotowywań do zawodów rezygnują całkowicie z nabiału z powodu dużej ilości sodu występujące głównie w serach.
Co do mleka jak sam wiesz jest bogate w wapń a, obecne badania mówią o pozytywnym wpływie wapnia na utratę tkanki tłuszczowej, poza tym jest wiele badań potwierdzających, że to właśnie wapń z nabiału jest najkorzystniejszy.
To że wapń wspomaga redukcję i jest go TROCHĘ w mleku nie znaczy że powinno się je pić na redukcji bo to podstawowy błąd żywieniowy. Równie dobrze można napisać że na redukcji można zajadać się żółtkami jaj bo zawierają chrom wspomagający chudnięcie
Jeśli chodzi o zdanie że wapń z nabiału jest najkorzystniejszy, niestety również się mylisz, jest tam fosforan wapnia (bardzo przeciętnie przyswajalna forma). Przypadkowo studiuję dietetykę na AR więc nie jest to informacja z opakowania mleka łaciatego. Póki co na każdy Twój post odpowiedziałem konkretnym argumentem, więc nie wiem gdzie się rozbrykałem, bo póki co to chyba jest odwrotnie.
Użytkownik Mexyk edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa JW napisałem konkretnym argumentem:) ale napiszę kolejny bo widzę że nadal patrzysz na moje posty w TYM DZIALE przez mgłę .
(Nabiał) Najnowsze badania pokazują , że nabiał pomaga pozbyć się nadprogramowych kilogramów , lecz to nie jedyna płynąca z niego korzyść . Kanadyjscy naukowcy wykazują,że dzięki mleku i jego przetworom jednocześnie tracisz i zyskujesz (pozbywasz się tłuszczu,który zastępuje mięśnie.
Podczas badania okazało się, że ludzie z nadwagą, którzy przez 4,5miesiąca trenowali codziennie i stosowali dietę bogatą w nabiał(Nabiał – produkty spożywcze z mleka i pochodzenia mlecznego a także jajka) (a przy tym niskowaloryczną , dietę redukcyjną) , straciło około 4,5kg wagi , zyskując w tym samym czasie prawie 700g mięśni !.
Uczestnicy drugiej badanej grupy , którzy przy tym samym treningu jedli mniej nabiału (białka) , również tracili na wadze , ale spadła im także masa mięśniowa.
Przeczytaj dwa razy zanim znów napiszesz coś nie mądrego .
I jeszcze jedna sprawa , prowadzę catering dietetyczny gdzie menu ustala b.dobry dietetyk z mojego miasta (nie student)((czego dowodem jest np.klientka pani Okońska-Walkowicz)) gdzie w ciągu 7dni tygodnia uwzględnia w menu 1-6x mleko <> 1-6x twaróg <> 1 serek wiejski
Aha co do chromu to nie wspomaga odchudzanie lecz łagdzi łaknienie . 2x tyle mamy go w nie dużym steku wołowym , również sporo jest w kukurydzy , jabłkach oraz kaszach. Więc nie widze powodów aby zajadać się żółtkami jaj na redukcji
Napisano Ponad rok temu