wszystko jest ok nic do tego nie mam bo wszystko co tu jest napisane to święta prawda ale przy redukcji nie można pić mleka
Oczywiście że można , wręcz powiem że jest wskazane pzdr.
Napisano Ponad rok temu
wszystko jest ok nic do tego nie mam bo wszystko co tu jest napisane to święta prawda ale przy redukcji nie można pić mleka
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
moglibyście wrzucić jeszcze raz ten program ?
Napisano Ponad rok temu
Proszę bardzo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
dzięki
Napisano Ponad rok temu
pierwsza ściema: "1. Dziennie jemy 5-6 posiłków o stałych porach"
jestem na if już 2 miechy i jem jeden posiłek z całym zapotrzebowaniem w danym dniu... liczą się tylko kalorie i makroskładniki z danego dnia a nie to czy zjemy je w 6 posiłkach czy w 1 posiłku... tak samo jak gówno prawda jest to że nie można po 18 jeść... można nawet w nocy jeść... tak jak napisałem wyżej: liczą się kalorie i makroskładniki w danym dniu... ja w półtora miecha schudłem 10kg , więc wiem co mówię...
Autor: Solaros (źródła niestety nie mogę podać ponieważ jest to inne forum)
Mniej juz jest badań nt.częstotliwosci spożywania posiłków - tj. 1-3posilki vs ~6posiłków (mniejsza ilość vs wieksza ilość).
Suma sumarum wszystkich badan:
cześć pokazuje że albo ma wplyw pozytywny (wieksza część tego z czym miałem do czynienia) a część pokazuje minimalny/zerowy wpływ.
Ale teraz tak:
jesli pokazuje ze ma jakis wplyw pozytywny ( z reguly obnizenie poziomu glukozy,insuliny,poziom LDL,poziom trojglicerydów,czy tez zmniejszenie BMI,utrata tkanki tluszczowej) to bardzo dobrze.
Czesc ktora nie pokazuje istotnych roznic tez swiadczy o czyms!
O czym?
O tym ze jedzenie co 2-3h nie jest jedyna sluszna drogą!
Że mozna inaczej.
Skoro spozywanie takiej samej ilosci kcal,takiego samego rozkladu BTW - prezynosi lepsze efekty,lub takie same efekty jesli spozywamy w 1-3posilkach to spozywanie 6 posilkow nie jest jedyna droga.
Ale tutaj pojawia sie ALE!
Te mity sa jakimis 'zasadami' - zasady byly po cos stworzone.
Osoba ktora zawsze miala slaba wole,podjadala,nie trzymala sie zalozen dietetycznych,ma sklonnosci do tycia - ktore wynikaja głownie z obzarstwa - wiadomo ze lepiej niech zostanie przy większej i mniejszej objetosciowo ilości posilków i częsciej - niz 1-3x a porzadnie - bo znajac zycie skonczy sie na 3 posilkach ktore dostarcza tyle kcal co dawniej 6 posilkow i wejszie jeszcze kilka przekąsek pomiedzy.
Diety typu Intermittent fasting (IF) - na pewno nie sa dla ludzi o słabej woli,mających ~30lat ale myslacych na poziomie 11-to latka (oszukujących i ukrywających przed reszta że się podjada) - ale ludzi ktorzy maja silną wole ,silną psychike,potrafia dązyć wytrwale do celu,nie ulegają łatwo pokusom - jak zycie pokazuje naprawde bardzo dużo z takich diet moga 'wycisnąć'.
Powtorze - bo czesc osob ma wyrazny problem z czytaniem ze zrozumieniem -> chce zostać dobrze zrozumiany!!!
Ten temat nie ma celu promowanie tej diety (jakaś odmiana IF) - ale ma na celu pokazanie że jedynym slusznym sposobem odzywiania nie koniecznie musi byc spozywanie posilku co 2-3h i 6-8 posilkow w ciagu dnia.
Komu takie cos odpowiada - niech dalej tak sie odzywia!
Ale jest pelno osob ktorym ich organizm podpowiada że jednak nie to jest dla nich odpowiednie - nie jest to optymalnem rozwiązaniem.
A jedzą co 2-3h czy wrecz wmuszają w siebie posiłki - bo poprostu tak trzeba!
Bo jesli nie zjedza na pierwszym miejscu spalane zostana ich mięsnie.
Nie koniecznie nasz organizm będzie 'palił' mieśnie w pierwszej kolejnośći (ale są sytuacje jak np. trening siłowy po kilkunastu/kilkudziesięciu godzinach postu i uszczuplonych do minimum zbiornikach glikogenu - wtedy ryzyko drastycznie wzrasta) - ale nie pisze tutaj o takiej sytuacji.
Użytkownik Stivciu edytował ten post Ponad rok temu
Pomogłem? daj pozytywa przy moim komentarzu! Dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Siemka! Od lutego nie palę i przez te kilka miesięcy do teraz przytyłem z 85 do 100 kg. Poradźcie jak mam zgubić te kilogramy bo zaczyna mnie to przerażać. Przez 2 miesiące miałem nogę w gipsie. Mam 184cm wzrostu 100kg wagi... Z góry dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie odświeżamy starych wątków!
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
specyfiki odchudzanie wzrost |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Skuteczne odchudzanie dopasowane do Twojej sylwetki! |