Problem z masą.
Napisano Ponad rok temu
Otóż przymierzam się do poprawienia rzeźby, treningi na siłowni itp. lecz mam problem otóż od zawsze byłem szczupły a jadłem za trzech I przybranie na masie w tym momencie to podstawa więc czy jakieś odżywki nie szkodzące organizmowi dostane nie wiem na mase/zwolnienie przemiany materii ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
najpierw napisz swoja obecna diete. wtedy zobaczymy co dalej
Czytałem to : http://forum-kultury...309-co-na-mase/ i te 5-7 posiłków to troszkę duży problem z powodu braku czasu na przygotowanie, szkoła od rana do 16. Praktycznie jak przychodzę zjem obiad i dopiero tak o 20/21 podjem coś i spać.
"Dieta" jeżeli można tak to nazwać prezentuje się następująco ( po prostu to co najczęściej jadam podczas dnia).
Śniadanie 7.00
Szklanka kawy zbożowej z mlekiem
Dwie kromki chleba z szynką ( nie ma opcji więcej ze względu na to że zaraz z rana nie mogę zjeść więcej)
Drugie śniadanie ( w szkole) ok godziny 10-13 :
10 kromek chleba z szynką bądź do tego ogórek/pomidor, woda mineralna - całe śniadanko zjem w przeciągu od 10-13
Obiad 16.00
Ziemniaki ( szczeże nie wiem ile gram musiałbym zważyć przed zjedzeniem )
2 schabowe wielkości ręki lub całe udko z kurczaka
Jakaś surówka/buraczki/ogórki kiszone
Kolacja 18/19.00:
Szklanka kawy zbożowej z mlekiem
4 kromki chleba z szynką/kiełbasą do tego plasterek sera na każdą kromkę lub jajecznica
To tak by było co jadam w szkole dość często jadam zapiekanki/hot dogi prócz śniadania.
Co może pomóc wam hmm? Lubię przetwory mleczne- jogurty płatki śniadaniowe/owsiane kaszki twarogi. To czekam na wypowiedzi
A no i obecny wzrost i waga: 175cm wzrostu 58kg wagi, myślę że powinienem ważyć więcej przy tym co jem,
Użytkownik ElVisconti edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rano owsiane platki+ 3-4 jaja
do szkoly ugotuj dodatkowo jaja i do tego kanapki z pelnoziarnistego chleba + kurczak badz chuda wedlina/ albo puszka tunczyka w sosie wlasnym i ryz(nie mow ze jestes w szkole, sa pojemniki termo albo do rpzechowywanai zywnosci) takei 2 posilki w szkole
obiad ziemnaki/ryz/kasza/makaron + mieso(najlepiej kurcak/ryby/wolowina/wieprzowina)
przed snem kostka chudego twarogu.
nei napisales przed ktorym posilku jesz. wtedy latwiej bylo by napisac i dokladniej co i jak.
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Dieta normalnego człowieka więc Gales i dzieciol21 nie spodziewajcie się nie wiadomo czego
Hmm chodzi ci o te przetwory - jogurty płatki twarogi itp.?
Jajka gotować na twardo czy jajecznica?
Użytkownik ElVisconti edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
150gr. Płatków owsianych
40 gr. Proszku proteinowego
100gr chudego sera białego lub 3 jaja
300-500ml. Mleka
łyżka oleju lnianego
owoc
II posiłek
Porcja Gainera
Łyża oleju lnianego
owoc
III posiłek
8 kromek chleba razowego
150gr. Piersi z kurczaka
warzywa
IV posiłek (przedtreningowy)
125gr. Ryżu brązowego
150gr Piersi z indyka
surówka
Trening
- Bezpośrednio po treningu carbo 40-70gr
(z braku pieniędzy można zastąpić 100gr. Bialego rozgotowanego ryżu+ banan)
oraz porcja odzywki bialkowej
V posiłek
125gr. Makaronu
150gr. Piersi z kurczaka
surówka
VI posiłek
150-200gr. Twarogu / 150gr. Tuńczyka w sosie własnym
warzywa
Masz tu przykladową diete dla ucznia oczywiscie mozna cos poprawic pod siebie
Napisano Ponad rok temu
http://www.youtube.com/watch?v=dRZ5pvJmf-w
Napisano Ponad rok temu
Gales dieta bardzo dobra praktycznie wszystko mogę ogarnąć w diecie, ale widzę że w diecie pojawiły się jakieś odżywki. Jak jest z działaniem, ceną no i czy będzie dla mnie bezpieczne. - dzieciol21- oczywiście na czas obecny nie chodzę na siłkę ale oczywiście będzie to po godzinie 16.
Gales olej lniany i proszek proteinowy w każdym sklepie można kupić? Dieta bardzo wpożądku tylko jakiś zamiennik na tuńczyka i pierś z indyka- co proponujecie? Chleb razowy pełnoziarnisty?
Pierwszy posiłek proponowałbym rozdzielić na dwa- tak jak wspomniałem jak wstaje ok godziny 7 to od razu tyle nie mogę do siebie wrzucić. Może płatki z mlekiem proszek olej i owoc? A w szkole np. chleb razowy z serem? Reszta w miare ok idzie utrzymać a mógłbyś podać mniej więcej godziny spożywania tych posiłków?
Podpowiem że wstaję o 6.30/7.00 później szkoła do 16.00 i reszta czasu w domu.
Napisano Ponad rok temu
2.10:00
3.13:00
4.16:00
5.19:00
6.22:00
Masz rozpiske jedz mniej wiecej co 3h a olej praktycznie wszedzie kupisz wiec bez problemu a co do supli to przykladowo napisane sa musisz dobrac sobie tak czego braknie w odrzywianiu twoim mam nadzieje ze pomoglem powodzenia