Budowa i odtłuszczanie mięśni?Węglowodany, białko? Proszę o pomoc...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mark90 dobrze Ci pisze.jak byś chciał 2g białka -na kg masy ciała z odżywek dostarczać przy odżywce zawierającej 80% białka w 100 g to policz sam-ok 200g odżywki dziennie co daje 6 kg na miesiąc dieta na pierwszym miejscu,na drugim odpowiedni trening na 3 suple do uzupełnienia diety!!!!!!!!!!!!!!Dobra wiec po koleji: zalezy Ci na zredukowaniu tkanki tłuszczowej (teraz doczytałem) wiec spożycie białka 2.5-3g na kg proporcja białka z węglowadanami powinna wynosić okoo 50:50, tłuszcze ograniczasz do minimum. Podstawa to dieta a odżywka ma byc uzupełnieniem, ilością którą chciałeś przyjmować zajedziesz sobie nerki!!(zawodowi kulturyści podnosza spożycie białka nawet do 5g ale to juz inna historia). Jeżeli chcesz sie zredukować podstawa to aeroby bez tego nie spodziewaj sie spektakularnych efektów. Co do supli to antykataboliki(l-glutamina, bcaa itp.) białko do uzupełnenia diety. W dziale dieta masz podwnieszoną diete na redukcje wiec sobie przejrzyj. Jak masz jeszcze jakies pytania to wal śmiało;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w ciągu dnia przy redukcji i budowie czystego mięcha potrzebujesz ok 210-250 g białka.przy dobrej diecie wcinaj rano po przebudzeniu ok 30 g odżywki,w ok 1h po treningu 30 g odżywki i przed snem 30 g odżywki-to taki przykład bo jak jest zajebista dietka to nawet białka z supli nie trzeba.masz rozpiske w jakich porach jakie składniki masz dostarczyć (węgle proste i złożone,białko,tłuszcze) i w jakich ilościach więc jak z pokarmu brakuje jednego albo drugiego to wtedy sięgaj po supla.qrwa no prościej się tego nie da wytłumaczyć a co do kretki przy redukcji nie jest ona polecana ze względu na retencje wody podskórnej.skup się na diecie ,dodaj BCAA ,ewentualnie jeszcze glutke i będzie okNo dobra to teraz żebym nie pomylił się. Ile w takim razie powinienem spożywać białka w postaci serwatki przy wadze 85kg, tak żeby organizm nie miał go za dużo ani za mało? Zależy mi na budowie mięśni i spalaniu tłuszczu. Jaką dawkę mam zastosować? Zakładamy że jem normalne posiłki i nie muszę białkiem zastępować posiłków tylko je wspomóc. Minimalizuje tłuszcze. No i jak z tą kreatyną? Czy mogę jej jednocześnie używać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra, panowie. Przepraszam że jestem tak ograniczony ale poprostu nie znam się na tym za dobrze i wolę się najpierw zapoznać z tematem. A że sporo tam trudnych słów to trzeba mi tłumaczyć jak chłopu na miedzy Ale teraz już poskładam to wszystko do kupy i coś mi wyjdzie. Pytałem o to białko bo nie mam konkretnej diety tylko chciałem poprostu wiedzieć jakiego rodzaju produkty jeść o jakiej porze. Nie chce sztywnych posiłków bo to bez sensu. A teraz wiem jakich kategorii posiłki przyjmować. Do tego dorzucę ok 200g białka jak pisał wilk i hmb bo chce też podnieść troszkę osiągi na siłowni stąd pytanie było o kreatynę. Jak będę miał jeszcze durne pytania to mimo wszystko się do Was odezwę! Dzięki! Pozdrawiam!
"Do tego dorzucę ok 200g białka" -tyle to masz spożywać w ciągu dnia!!!!!!!!!!razem z suplami!!!!!!!!!!!bo ja z tej wypowiedzi zrozumiałem że 200g z odżywki chcesz dodać do normalnego żarcia.mam nadzieje że to ja źle zrozumiałem a co do tych 200g białka-lepiej by było ok 230
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu