Chce ćwiczyć niewiem jak
Napisano Ponad rok temu
Mam zamiar rozpocząć swoją przygodę w sportami siłowymi ,na początek interesuje mnie masa (żeby szybko było widać efekty i żeby nakręcić się do dalszego ćwiczenia).Może o sobie kilka zdań mam 24 lata 65 kilo wagi i koło 175 cm wzrostu z sportami siłowymi praktycznie nie miałem nic wspólnego bo ćwiczyłem tylko 2 miesiące przed 7 latami ,dodam że w tamtym okresie miałem do czynienia z mocniejszymi witaminkami ale były bardzo nieodpowiedzialnie brane kuracja 3 tygodniowa w 6 dni + kuracja tygodniowa w 1 dzień co daje jak każdy widzi 1 miesiąc w tydzień (to była jakaś podstawowa kuracja o ile dobrze pamiętam to metka,oma ,teściak), do tego nie stroniłem od alkoholu a biorąc pod uwagę że to był okres wakacyjny to trosze go było (nie napisałem o tym żeby być skrytykowanym więc proszę o opanowanie ) ,w innych sportach byłem aktywny dużo biegałem nawet po 100 tygodniowo do tego grałem w piłkę nożną na dość wysokim poziomie w jednej z pół-zawodowych drużyn,ale od 10 miesięcy jestem nieaktywny w powyższych sportach z powodu kontuzji kolana.Tym razem chciałbym podejść do tego z pełną profeską i na początek było by fajnie jak by ktoś napisał mi jaka dieta byłaby dla mnie najlepsza ,żebym mógł już ją rozpocząć i przez pierwsze 2-3 tygodnie poćwiczyć w domu jakieś proste pompki ,brzuszki bo chyba nic więcej niemożna w domu robić bez sprzętu,a po tym okresie już chyba jakaś siłka i pytanie czy już bym mógł brać jakieś kreatyny albo coś takiego ( zależy co polecicie) i jakie ćwiczenia najlepiej wykonywać na masę !!!I po jakim czasie można myśleć o jakiejś kuracji mocniejszymi witaminami i jakimi ?? Z góry wielki dzięki za odpowiedź
Ps .Fajnie by było jakby jakaś osoba napisała krok po kroku co robić hehe a w sumie tydzień po tygodniu.
Napisano Ponad rok temu
Uzupelniaj na bieżąco zapotrzebowanie na witaminy w naturalny sposob tj. owoce i warzywa do każdego posiłku. Dobrze byłoby kupic drązek który bys zamontował miedzy drzwiami (Framuga) jest to mały wydatek okolo 30złi hantelek około 10kg koszt od około 50zł.Jeśli bedziesz miał juz to wszystko moze ten plan tylko nie wiem czy cwiczenia na nogi dobre jesli masz ta kontuzje.
Poniedziałek:
Nogi:wspięcia na palce z plecakiem (lub hantlami w dłoniach) 15/15/12
Nogi: przysiady z plecakiem na plecach 15,12,10 (lub z hantlami w rękach)
Plecy:Wznosy barkow szrugsy 10/10/10
Plecy: Wiosłowanie sztangielkami 10/10/10
Klatka: Pompki 18/15/12
Barki:Wycisk hantelkami w góre 12/10/8
Triceps:Wyciskanie francuskie jednoracz jednej hanteli w siadzie. 10,12,14
Przedramiona Biceps:Uginanie ramion z hantelkami uchwyt młotkowy 12/10/10
Biceps: Uginanie ramienia ze sztangielka w siadzie w podporze o kolano 10/10
Sroda:
Nogi:wspięcia na palce z plecakiem lub hantelkami w dłoniach 15/15/12
Nogi: Przysiady wykroczne 12,10,8 (lub hantlami w rękach)
Plecy:Wznosy barkow szrugsy 10/10/10 O
Plecy: podciąganie się na drążku wąsko 10/10/10
Barki:Unoszenie sztangielek bokiem 10/10/10
Triceps:Wyciskanie francuskie jednoracz jednej hanteli w siadzie. 10,12,14 (stałe obciążenie)5kg
Przedramiona Biceps:Uginanie ramion z hantelkami uchwyt młotkowy 12/10/10 Obciążenie
Piątek:
Nogi:wspięcia na palce z plecakiem lub hantlami w rekach 15/15/12
Nogi: przysiady z plecakiem na plecach 15,12,10 (lub z hantlami w rękach)
Plecy:Wznosy barkow szrugsy 10/10/10
Plecy: podciąganie się na drązku szeroko 10/10/10
Barki:Wycisk hantelkami w góre 12/10/8 O
Triceps: Pompki w podporze tyłem 12,12,10 Dodatkowe obciążenie 5kg kładziesz sobie na nogi
Przedramiona Biceps:Uginanie ramion z hantelkami uchwyt młotkowy 12/10/10
Prosze +
Użytkownik BratKoala edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW. opisz nam dokładniej na temat tej kontuzji kolana, o co to dokladniej chodzi i jakie aktualne masz z tym problemy
Użytkownik Gutaj edytował ten post Ponad rok temu
"Kiedy coś sobie obiecujesz, nie możesz się poddać. Gdy jesteś na siłowni musisz wypełnić obietnice jaką sobie złożyłeś. Ludzie, którzy potrafią się motywować w każdej dziedzinie to przeważnie Ci którzy wygrywają."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu