Prośba o pomoc w ustaleniu Diety
Napisano Ponad rok temu
Jak to naprawde jest - czy przy takiej wadze mam jeść normalnie śniadanie objad i kolacje? - co jeść by efekty treningu były widoczne? Zależy mi na pozbyciu się tkanki tłuszczowej - wiem że muszę trenować ale co przy tym jeść?
Napisano Ponad rok temu
"Kiedy coś sobie obiecujesz, nie możesz się poddać. Gdy jesteś na siłowni musisz wypełnić obietnice jaką sobie złożyłeś. Ludzie, którzy potrafią się motywować w każdej dziedzinie to przeważnie Ci którzy wygrywają."
Napisano Ponad rok temu
dieta musi się składać z 6 posiłków w odstępach do 2-3h, o ujemnym bilansie kalorycznym, do tego jakieś areoby (rowerek,bieganie itd.) aby to wszystko spalić
A jak to jest ze śniadaniem przy mojej wadze? jeść normalnie by sie najeść? kiedyś mi ktoś powiedział by nie jeść śniadania i kolacji? ale to juz dla mnie głodówka...
Napisano Ponad rok temu
takie standardowe to
płatki owsiane z rodzynkami + na jogurcie naturalnym, wodzie, lub bardzo chudym mleku
3 jajka
15g orzechów włoskich ;]
jeżeli nie będziesz jadł śniadania i kolacji twój organizm zauwazy zagrożenie z brakiem kalorii, białek itd.. i zacznie jeszcze bardziej odkładać musisz jeść mniej ale częściej i obcinać węgle ;]
Użytkownik Gutaj edytował ten post Ponad rok temu
"Kiedy coś sobie obiecujesz, nie możesz się poddać. Gdy jesteś na siłowni musisz wypełnić obietnice jaką sobie złożyłeś. Ludzie, którzy potrafią się motywować w każdej dziedzinie to przeważnie Ci którzy wygrywają."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam wyliczyć sobie zapotrzebowanie i potem odjąć 500kcal i jechać sobie powolutku żeby efekt był trwały
Pomogłem? Daj Plusika będę wdzięczny >
Napisano Ponad rok temu
Zaczynałem od podobnego pułapu jak ty
Ja polecam wyliczyć sobie zapotrzebowanie i potem odjąć 500kcal i jechać sobie powolutku żeby efekt był trwały
Witam. Panowie powiedzcie mi czy dobrze to sobie ułożyłem:
Bieganie przed śniadaniem - śniadanie - obiad - i słaba kolacja (owoce lub serek wiejski) max do 18:00 o 19 siłownia do upadłego. Teraz pytanie jak ćwiczyć - ile dni w tygodniu - na pewno będę się starał robić codziennie aeroby - ale jak z siłownią? ile razy w tygodniu?
aha i powiedzcie mi jak to jest z białkiem? Mimo mojej wagi mam przyjmować 2.5g/kg? Jeśli możecie to proszę polećcie mi jakieś sprawdzone białeczko.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Zobacz jak ci wyjdzie białko w diecie potem dopiero zobaczysz czy jest ci potrzebne białeczko
Pozdrawiam
Pomogłem? Daj Plusika będę wdzięczny >
Napisano Ponad rok temu
np. Pon, środa, piątek
na siłowni dodatkowe areoby typu rowerek
w dni której nie ma cię na siłce czyli wtorek, czwartek, sobota, biegaj sobie
niedziele zostaw na regeneracje :-)
Siłownia do upadłego to nie jest dobry pomysł, za katujesz mieśnie, dla początkującego to nie jest to.