siłownia a dieta dukana/biąłkowa
Napisano Ponad rok temu
Żywie się głownie odtłuszczonym nabiałem rybami i piersiami z kurczaka.
Dieta dostarcza spore dawki biąłka do organizmu każe pic spora dawki wody itd.
Moj styl żywienia nie męczy mnie aczkolwiek podobno nie powinno sie cwiczyć siłowo na tej diecie.
Chce poćwiczy bo mam świadomość że sie to białko marnuje. co o tym myślicie jesli nie powinno to może jakiś typ treningu jednak mogę uprawiać.
Zależy mi na wyrobieniu sylwetki ogolnie wyportowanej i podniesieniu siły.
pozdrawima
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Daj lepiej ryż dwa razy po 50g prze i po treningu.Myślałem np o bananach... co wy na to
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Witam serdecznie jestem na diecie dukana, jest to bardzo wydajna dieta na bazie białka.
Żywie się głownie odtłuszczonym nabiałem rybami i piersiami z kurczaka.
Dieta dostarcza spore dawki biąłka do organizmu każe pic spora dawki wody itd.
Moj styl żywienia nie męczy mnie aczkolwiek podobno nie powinno sie cwiczyć siłowo na tej diecie.
Chce poćwiczy bo mam świadomość że sie to białko marnuje. co o tym myślicie jesli nie powinno to może jakiś typ treningu jednak mogę uprawiać.
Zależy mi na wyrobieniu sylwetki ogolnie wyportowanej i podniesieniu siły.
pozdrawima
widac kolego ze nie do konca odrobiles lekcje
owa dieta opiera sie na badaniach ktore udowodnily jedno- ze organizm ludzki jest w stanie wykorzytsywac zapasy energetyczne oraganizmu
przez max 14 dni ( dlatego nie wolno etapu I tej diety stosowac dluzej niz 10 dni)-w tym czasie splasz rezerwy ( tluszcz) i dlatego spadasz z wagi
ale -zauwaz ze nastepny etap jest juz miksem ( bialko + warzywa ) itd - nie dostarczajac organizmowi wegli zlozonych nei masz paliwa na trening
bialko jest budulcem a nei cudownym eliksirem na wszystko
druga wazna rzecz - ta dieta WALI PO WATROBIE GORZEJ JAK NAJGORSZY MIETEK podawany przez 12 tyg
watroba jest tak obciazna przerobem ilosci spozywanego bialka ze trnasaminazy i inne enzymy watrobowe nei nadazaja ze swoim dzialaniem a watroba z ich produkcja-dlatego nei poleca sie jej w czasie rekonwalescencji, cukrzykom,i innym pacjentom
po trzecie efekt jojo jest blyskawiczny jesli nie przeprowadzisz jej do konca ( wszystkich etapow) - dla mnie jest ona sensowna dla dziewczynek, lub Pań ktore chca przed sezonem zrzucic 2-4 kg tlusczyku przed wysjciem na plaze
zakaldajac ze dolozysz nawet nieco wegli do diety w dni treningu a potem bedziesz chcial dorzucic jakiego supla to watroba twoj amoze tego nei przetrzyamc bez uszczerbku
jesli czujesz sie na tej diecie Ok to spox dzialaj sobie dalej i koncz etapy ale nie podejmuj cwiczen an silce - doloz lepiej lekki trening areobowy
chcesz cwiczyc na silce - to zmodyfikuj ja tak
w kazdy dzien doloz do bialka ktore spozywasz wegle w ilosci 50-150 gr - zalezy od intensywnosci treningu
w dni wolne od cwiczen stosuj etap drugi diety
zagwarntuej ci to na 100% ze nei obciazysz wątroby,bedziesz mial energie do treningu, a waga powninna si eustabilizowac po 4-6
tyg takich posilkow - moze nie bedzies zspadal w oczach ale zaczniesz zamienaic to co jest zbedne w miesien a nie "wyrzucac w bloto"
i zapamietaj sobei jedno ze ta dieta cudowna narzuca ci styl i okres zywienia na czas praktycznie neiskonczony-im wiecej zrzucisz kg tym bardziej wydluzasz kolejen etapy a co za tym idzie pomalutku wykanczasz organizm i tracisz sile....
ale to tylko moja sugestia
pzdr
czart