Cześć, zgodnie z wytycznymi:
- Wiek 32
- Wzrost 182 (klatka 110, pas 100, biodra 110, biceps 33)
- Waga 90
- Waga planowana obojętna, może zostać nawet 90, liczą się cm i samopoczucie
- Staż treningowy praktycznie brak, kiedyś dawno bieganie i hantle + drążek w domu
- Ile robisz treningów w ciągu tygodnia? obecnie 0, docelowo chciałbym 3
- Rodzaj Twoich treningów - brak
- Intensywność Twoich treningów - brak
- Czy zazwyczaj szybko chudniesz czy masz tendencję do tycia? raczej szybko chudnę, chociaż przez ostatnie kilka lat mogło się coś zmienić, tendencja do tycia w biodrach/udach i brzuch
- Co uważasz za najtrudniejsze w stosowaniu dobrego odżywiania? systematyczność i kreatywność w przyprawianiu kurczaka i robieniu sosów żeby się nie znudziło, aczkolwiek jest to do opanowania
- Czy stosujesz suplementy i jeśli tak to jakie oraz od jak dawna(czy systematycznie?) - nie
- Kontuzje/Urazy - kilka lekkich skręceń kolana spowodowanych wieloletnim siedzącym trybem życia, wydaje mi się, że ten siedzący tryb życia jest największym urazem.
Planuję w najbliższym czasie zacząć ćwiczyć ponieważ mam siłownię pod domem i już nawet odległość nie będzie wymówką Tak na poważnie to się trochę zapuściłem przez ostatnie lata i teraz to wychodzi zarówno w kondycji i sprawności jak i w samopoczuciu. Jestem totalnie początkujący w temacie siłowni, zależy mi w pierwszej kolejności na wzmocnieniu nóg/kolan i grzbietu, jeśli udałoby się to sensownie spiąć jakimś jednodniowym prostym FBW na wolnych ciężarach, podczas którego nie eksplodują mi rzepki byłoby super. Redukcja i sprawność oczywiście też ale kolana i plecy łapią najczęściej kontuzje więc stąd priorytet.
Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł jak to sensownie rozplanować, czy może odpuścić sobie wolne ciężary i zacząć od wzmacniania nóg na maszynach i rowerku? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady w ułożeniu pierwszego planu treningowego.