Witam! Wiem wiem, że najpierw muszę przeszukać forum ale mam takie swoje pytania na które chciałbym dostać bezpośrednio odpowiedź od osób doświadczonych więc liczę na Was.
Czy dieta musi być super dokładna ? Czy mogę (po wyliczeniu wszystkiego mniej więcej) no jeść na śniadanie dużo jajek twarogów etc i np potem jeszcze 3 posiłki kurczak ryż warzywa ? Do tego jeszcze chyba jakieś owoce dorzucić i gitara? I czy w jakieś dodatkowe suplementy czy przedtreningówki etc warto się zagłebiać? Jest coś co warto brać ale nie trzeba i czy sama dieta wystarczy i nie trzeba niczym uzupełniać? Nie mówię tu o jakich gainerach czy jak to się tam nazywa . np jakieś białko dodatkowe ?
I właśnie pytam. Czy sama dieta jest okej bez żadnych dodatków i czy moja wymyślna dieta jest w porządku ? W przyszłym tygodniu wybieram się sprawdzić ile na wszystko musiałbym wydawać tygodniowo a że lubie kurczaka ryż i warzywa to nie musiałbym tak długo szukać i zastanawiać się nad konkretną dietą. Oczywiście wszystko policzę bym miał nadwyższkę kaloryczną. No i 5 posiłków? Rano właśnie dużo jajek twarogów. Potem np 12 obiad czyli kurczak, potem o 15 to samo , potem przed treningiem to samo i po kolacja co np ?
Dzięki panowi za odpowiedzi.
Kulturystą nie chce zostać podkreślę ale chciałbym wyglądać jak facet a nie chudzielec . Mam 177cm i 64kg. A przez całe zycie jakieś sporty mi towarzyszyły nawet siłownia przez chwilę. Ale dłużej prakour , piłka nożna i jaki streetworkout.