Kiedy kończyc masowanie?
Napisano Ponad rok temu
Witam od około 0,5 roku nawet dłużej jestem na robieniu masy jem około 3500 kcal mam 177 kg 15 lat i 65kg. Mam pytanie kiedy skończyć z robieniem masy i zająć się redukcja i rzeźbic się. Ćwicze w domu na zasadzie treningu z własną masą ciała a także 2 dni w tygodniu chodzę na street workout. Oprócz tego trenuje pilke nożną. Głównie zależy mi na dobrze wyrzeźbionych mięśniach brzucha które przez masowanie lekko się zalały. Nie chcę stracić też na bicepsie. Z góry dziękuję za pomoc. I jeżeli miałbym zejść z tych 3500 kcal to na ile? Raczej jestem typem osoby chudej.
Napisano Ponad rok temu
Witaj
No masę kończy się wtedy jak już dojdziesz do konkretnej wagi, do której np. chciałeś dobić. Z tego co widać po Twoich pomiarach 177cm/65kg to możesz śmiało masować do 70kg. Liczy się tu właśnie świeżość umysłu - jak Cię już to męczy, nie podoba się już sylwetka kończy się masę.
Jeśli schodzisz z kalorii to stopniowo najlepiej. Albo tyle ile masz nadwyżki to ją odejmujesz.
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Ciężko jednoznacznie określić koniec jednego etapu i zarazem początek drugiego, a to z uwagi na fakt, że to my powinniśmy ustalić czy to jest ten czas . Ja nigdy nie sugerowałem się wagą, od samego początku moim najlepszym wyznacznikiem tego czy to już koniec jest ocena wizualna sylwetki w lustrze i własne samopoczucie . Jeżeli czułem się zbyt nabity, zaczynałem redukcję. Gdy byłem już zbyt głodny i przesuszony, zaczynałem budowanie .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
177 kg 15 lat i 65kg to raczej dużej masy nie zrobiłeś. Jak długo robiłeś masę i jaką wagę miałeś przed masą i jaką masz po zrobieniu masy?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
177 kg 15 lat i 65kg to raczej dużej masy nie zrobiłeś. Jak długo robiłeś masę i jaką wagę miałeś przed masą i jaką masz po zrobieniu masy?
Wydaje mi się, że obecna masa i chyba już po zakończonym etapie to właśnie wspomniane 65 kg lecz lepiej będzie jak autor wątku potwierdzi moje domysły.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ