WItam. Mam małe pytanko . Aktualnie cwicze codziennie fbw poniewaz chce przyzwyaczaic organizm do wysiłku i po swietach chce zaczac redukcje . I czy konieczne jest bieganie ? Za bardzo nie mam jak na polu ślisko lód etc a siłownie mam w domu kupiłem hantle gryfy ławke kompletna obciazenie drazek . Wystarczyło by na poczatek 4x trening fbw i 2x trening intewałowy np hiit /week czy cos dodac zwiekszyc ? Co proponujecie Czy split ? jak bede wiedział co i jak ułoze plan i dam do oceny. Z gory dzieki !
Pytanko
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Myślisz, że trenując codziennie coś zyskasz? Na pewno nie! Zacznij od 3x/week, to i tak dla początkujących duży bodziec.. Dla mnie redukcja to dieta. Wysiłek to tylko dodatkowe spalania kalorii i tyle. Lecz czasami więcej nie znaczy lepiej, zacznij od FBW 3x/week i tyle. Bilans na zero i ciśnij.
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
czyli tylko dieta zerowy bilans lub lekko ujemny i 3x week fbw . A z interwałami / treningiem aerobowym odpuscic ?
Witaj
Myślisz, że trenując codziennie coś zyskasz? Na pewno nie! Zacznij od 3x/week, to i tak dla początkujących duży bodziec.. Dla mnie redukcja to dieta. Wysiłek to tylko dodatkowe spalania kalorii i tyle. Lecz czasami więcej nie znaczy lepiej, zacznij od FBW 3x/week i tyle. Bilans na zero i ciśnij.
czyli dieta zerowy bilans ewentualnie lekko ujemny i 3x fbw / week . Aeroby i interwały odrzucic na poczatek ? Czyli najlepszym wyjsciem bedzie po jakims czasie jak bedzie zastoj odejmowac lekko kalorie i dodac trening interwwałowy / aerobowy i wydłuzyc ich czas .Bo chciałbym jak najwiecej spalic wyredukowac wiosny
Napisano Ponad rok temu
Zacznij spokojnie, potem będziesz mieć większe pole do popisu. Jak zaczniesz wszystko na raz+na minusie, odpowiedz sobie sam na to pytanie: ''Co potem Ci zostaje?'' Więcej siłowego, więcej cardio/intervals, więcej na minusie.. Non sens..
Czyli jeszcze raz, spokojnie zostajesz ten miesiąc na zero, do tego sam trening siłowy 3-4x/week. Potem dodajesz lekkie aeroby, jakaś manipulacja węglowodanami typu carb cycling/target to się dobrze sprawdza. Intervals zostawiasz na końcówkę redukcji
Napisano Ponad rok temu
Zacznij spokojnie, potem będziesz mieć większe pole do popisu. Jak zaczniesz wszystko na raz+na minusie, odpowiedz sobie sam na to pytanie: ''Co potem Ci zostaje?'' Więcej siłowego, więcej cardio/intervals, więcej na minusie.. Non sens..
Czyli jeszcze raz, spokojnie zostajesz ten miesiąc na zero, do tego sam trening siłowy 3-4x/week. Potem dodajesz lekkie aeroby, jakaś manipulacja węglowodanami typu carb cycling/target to się dobrze sprawdza. Intervals zostawiasz na końcówkę r
to zaczne po swietach na zerowym bilansie i 4x fbw / week
I po tygodniu juz powinienem widziec ze cos idzie do przodu ? powinno 1 kg z wagi zleciec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak btw ostatnio ogladalem yt i zauwazylem jakasjaka transformacje i pozniej poogladalem pare i to nie jest fake ze np gosc ma +20%bf a po miesiacu ponizej 10bf redukuje 1 miech a wyglada jak by redukowal 3/5 czy to genetyka poprostu ? ale dlamnie dziwne bo duzo trgo jest
Napisano Ponad rok temu
Taka redukcja to albo fake albo już przy pomocy sterydów dodatków restrykcji itp