Witam serdecznie piszę do was z prośbą o pomoc w ogarnięciu diety. Interesuje mnie oczywiście redukcja. Ćwiczę od kilku miesięcy treningiem Push Pull + cardio po treningu, zrzuciłem już 5kg ale niestety nie trzymałem diety tak jak powinienem. Śniadanie jadłem od czasu do czasu bo zazwyczaj byłem zbyt leniwy by poświęcić kilka minut z samego rana więc jadłem je przed treningiem o godzinie 15 jak wracałem z pracy. Wychodzi na to, że byłem na IF bo okno żywieniowe miałem od 15 do 20. Jeżeli chodzi o jedzenie to od miesięcy nie jadłem jak prosiak - codziennie staram się jesc mięso i warzywa ale kaloryka skakała od 1500-2000kcal.
Aktualnie przechodzę na trening FBW więc chciałbym dopiąć dietę na ostatni guzik i zredukować jeszcze kilka kilogramów. Fitatu mi pokazuje 2700kcal na utrzymanie aktualnej wagi czyli 80kg. Praca siedząca przed komputerem 5 razy w tygodniu + trening 5-6x w tygodniu.
Otrzymane 2700kcal zredukowałem do 2550 żeby za bardzo nie przesadzać i pokazało mi takie makrosy : 160g B, 85g T, 290g W
Czy może tak być? Kalorie będę obcinał z Węglowodanów razem z progresem.
Jestem otwarty na wszelkie uwagi
*
waga: 80kg
wzrost 173cm
bf - niby 17%
Użytkownik Miszka1993 edytował ten post Ponad rok temu