Odżywki w piłce noznej
Napisano Ponad rok temu
Na wstępie zaznaczę, ze dopiero zaczynam się tym interesować, mam 18 lat i trenuje piłkę nożna (6 dni w tygodniu). Chciałem zapytac jakie odżywki mogę zaczac brac, jakie pomogą mi w tej dyscyplinie? Wytrzymałość, siła oraz szybkość. Czytałem trochę o kreatynie, ale z tego co wiem, pasuje, żeby cos do niej brac. Zastanawiałem się nad BCAA. Ale czy nie lepszy od kreatyny dla mnie będzie gainer bialkowo węglowodanowy? Chciałbym zasięgnąć rady jakiś doświadczonych użytkownikow. Oczywiscie odżywki które opisałem nie są jedynymi dostępnymi dla mnie. Cena nie gra roli. Najlepiej po opisaniu danej odżywki, podać jej najlepszy odpowiednik. Interesują mnie odżywki w proszku, nie chce katować żołądka tabletkami. A wiec które najlepsze?
Napisano Ponad rok temu
Gdy dostaję czasami zapytania od znajomych piłkarzy to zawsze polecam im ten sam zestaw: beta-alanina do wzrostu wytrzymałości + carbo/vitargo jako dodatkowe źródło siły do długotrwałych treningów. Możesz tez pomyśleć o taurynie, która zadziała nieco protekcyjnie dla układu nerwowego.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jak najbardziej kreatyna i bcaa będzie ok. Odżywkę białkowo-węglowodanową bym sobie darował. Jeśli chodzi o beta-alaninę i vitargo super rozwiązanie. Będzie energia na cały dzień. Do tego bym dorzucił porządną michę i trening, np WOD, HIIT, Crossfit. Co do tauryny, to nie jest droga i na pewno nie zaszkodzi. Przy takim treningu itp dobrze też zaopatrzyć się w witaminy i minerały. Ogólnie bym celował w aminokwasy. Dobrym rozwiązaniem będzie jak masz kasę To suplement Crush (Scitec) gdzie masz mikronizowane aminokwasy, betaina, L-cytrulina, beta alanina i kilka innych rzeczy. Aa i bym zapomniał też o wspomaganiu układu nerwowego, czyli kompleks witamin z grupy B (najtaniej w rossmannie )
Napisano Ponad rok temu
W sumie po długotrwałych treningach wytrzymałościowych możesz też dorzucić jakiś booster testosteronu przed snem.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ