czesc trenuje od około pol roku dość dobrze udało mi się zbudować trochę masy mięśniowej zastanawiam się co lepiej brac antykataboliki czy bcaa ??? moim celem jest zrzucenie sadełka i budowa masy mięśniowej (hehehe jak większości polakow) miałem problemy z nerkami teraz już jest wsztstko ok i zastanawiam się co lepiej brac . wiem ze dieta to 70% sukcesu ... znaczy trzymnie diety ale zastanawiam ise jeszcze nad suplementacja
BCAA czy ANTICATABOLIC ?!?!?!
Napisano Ponad rok temu
Bcaa nigdy nie zaszkodzą. Nie wiem czy masz na myśli antycatabolik ten z FA jeśli tak, to jest to też bcaa ale z dodatkami innych aminokwasów. Więc też możęsz suplementować. Polecam do tego dołożyć kreatynę. Na pewno wspomoże w budowaniu tkanki mięśniowej, a tej im więcej, tym szybszy metabolizm. Tu najzwyklejsze mono na początek jak najbardziej wystarczy, czy 100% Creatine Monohydrate czy inne czyste mono (polecam w proszku). Do tego miska i trening i efekty będą na pewno;)
Napisano Ponad rok temu
Bcaa nigdy nie zaszkodzą. Nie wiem czy masz na myśli antycatabolik ten z FA jeśli tak, to jest to też bcaa ale z dodatkami innych aminokwasów. Więc też możęsz suplementować. Polecam do tego dołożyć kreatynę. Na pewno wspomoże w budowaniu tkanki mięśniowej, a tej im więcej, tym szybszy metabolizm. Tu najzwyklejsze mono na początek jak najbardziej wystarczy, czy 100% Creatine Monohydrate czy inne czyste mono (polecam w proszku). Do tego miska i trening i efekty będą na pewno;)
zastanawiałem się nad firma allnutrition anticataball i jestem rozdarty trochę nie wiem co wybrać to czy trzymać się bcaa xtreme ... wogole dzięki za odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Też nie wydaje mi się, żebyś miał na tyle rozbudowaną sylwetkę, by antykatabolik miał sens.
Napisano Ponad rok temu
w takim razie zostaje przy Bcaa a po jakim okresie i czy wogole ma sens zamiana na antykatablolik ??
Napisano Ponad rok temu
Generalnie BCAA jest antykatabolikiem Z kolei preparaty jak wspomniany Antycatabal czy Anticatabolix to mieszanki różnych aminokwasów czyli BCAA z dodatkami Moim zdaniem można stosować wymiennie, nie ma większej różnicy który wprowadzisz jako pierwszy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ